Afgelegen mooie plaats tussen de olijfbomen

Spanje, La Olmeda

In het vorige verslag schreef ik al een stukje over de route vanaf Sabiñánigo naar het zuiden. Hierbij dan nog wat foto's van die tocht.
Direct nadat ik Sabiñánigo had verlaten ging de weg de bergen in en even later zat ik zowaar boven de wolken.
Wat zo'n oud autootje allemaal niet voor elkaar krijgt, mooi toch? Niet kunnen vliegen maar toch boven de wolken.
De camperplaats van deze avond was bij La Olmeda, maar omdat Pindat dat niet kon vinden, het gehucht bestond maar uit een paar huisjes, heb ik Santa Cruz De Moya ingevuld. Ook natuurlijk omdat die naam goed Spaans klinkt.
De volgende dag ging ik daar wel boodschappen doen. Dat was maar 25 min. lopen. Of beter: klimmen. Want het lag wel 200 meter hoger.
Volgens mijn gegevens zou in dat dorp alleen een bakker zijn, maar zowaar, sinds kort was er nu ook een supermarkt.
Het verschil tussen supers in kleine dorpen was ook gelijk duidelijk. In Frankrijk is de keuze daar van artikelen heel beperkt, meest conserven en ongeveer 2 soorten groente en 3 soorten fruit. En daarbij ook nog eens heel duur. Hoe anders in Spanje. De supers in dorpjes zijn even rijk bevoorraad als bij ons, zowat alles is er te koop, met dit verschil dat het hier de helft of nog minder kost.
Zou dat, samen met het warme weer, de reden zijn van die vele overwinteraars? Een lekker klimaat en goedkoop kunnen leven. Ideaal toch?
Helaas alleen weggelegd voor mensen die niet meer hoeven te werken. :-)

De komende tijd zal ik eens kijken wat er nog meer op de SD card van mijn camera staat. En als ik dan ook nog eens over wifi kan beschikken kunnen jullie die beelden ook zien.

Warme groeten,

Hans

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ola Hans , Mooi Hans en inderdaad als je niet meer hoeft te werken >>>> ik wil ook :-) Mooie reis tot nu, leuk zo'n contrast van een grens , en die auto is inderdaad geweldig natuurlijk wordt hij ook perfect verzorgd jouw kennende :-) sjieke foto's weer !!! Geniet ze nog en tot ....>>>> Ciao Joey

Joey 2016-11-01 22:32:26

Hans om boven de wolken te zijn is iets wat je mag over komen. Ik ben eens een berg beklommen en door de wolken gelopen, het was een ultieme ervaring. Geniet ervan, want de natuur is het leven.

Truus & Cornë 2016-11-02 00:55:58

Joey, zolang jij dit nog niet kunt doen heb je nu wel de mogelijkheid bijzonder mooie foto's te maken. Dat heb jij toch maar zelf voor elkaar gekregen. Vruchten plukken na inspanningen is een bron van levensvreugd. Truus en Corné, inderdaad. Ervaringen, vooral in de natuur vind ik ook, zijn meer waard dan luxe bezittingen.

HansVWT3 2016-11-02 08:56:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.