Nog even wachten......

Frankrijk, Artigat

Zo'n 20 jaar geleden had ik eens bij de ANWB een klein reisgidsje gekocht over de Pyreneeën, maar uiteindelijk was ik er nooit naar toe gegaan.
Behalve misschien dan tijdens autotochten naar Spanje, maar dan rij je langs de kust over de autosnelweg en zie je er weinig van.
Vlak voor deze roadtrip had ik dat boekje gelukkig in mijn kaartentas gedaan, en toen ik die bergketen in de verte zag liggen tijdens mijn wandelingen dacht ik: waarom niet, ik ben er nu toch in de buurt, kou is eigenlijk niet zo belangrijk.
Dus richting zuid-west en in Artigat blijven overnachten.
Daar merkte ik dat er juist de komende dagen zeer slecht weer voorspeld werd in de Pyreneeën, met slagregens en hagel.
Hoog in de bergen op smalle wegen leek mij dat toch een minder goed plan op dat moment, maar in het komende weekend zou het weer daar veel beter worden. Dus op die camping in Artigat enkele dagen op dat voorspelde goede weer gewacht. Daar in dat reisgidsje gelezen dat de hoogste bergen (3253 mtr.) en één van de mooiste omgevingen rond Gavarnie liggen. Ook omdat daar de hoogste waterval van Europa is.
De grens met Spanje wordt er gevormd door een steile bergwand die er uit ziet als een dam van zo'n 2 km hoog.
De eerste steile wand klimmer moet zich nog melden die daar omhoog kan :-). Het water heeft er een nagenoeg vrije val van 1800 meter.
het gebied daarvoor lijkt op een circuspiste, vandaar de naam: Cirque de Gavarnie.
Dat werd dus mijn reisdoel, ondanks dat ik er veel verder naar het westen voor moest gaan.
Andora zou ook interessant kunnen zijn, maar vooral omdat het een belastingparadijs is?
Veel kopen kan ik niet, want mijn huisje-op-wielen is al propvol. Goedkope drank? Drank wordt geregeld gebruikt om je ellende even te vergeten of omdat je je verveelt. Ik vind o.a. reizen daar tegen een beter alternatief.
Op de camping werd ik intussen omgeven door dieren: In de wasbak woonde een grote spin, en de beheerder, die er samen met zijn vrouw het hele jaar woonden in een klein houten huisje, had een lieve speelse hond die de hele dag een bal bij mij in de buurt legde en dan een beetje verscholen ging afwachten tot ik hem wegtrapje. De spin zat er na 4 dagen nog en de hond bleef zijn spelletje al die tijd ook herhalen.
In de omgeving kon ik op veel plaatsen in het wild groeiende walnoten plukken en had tevens een mooi uitzicht op de lokkende Pyreneeën.
Wisten jullie trouwens dat een pan ondersteboven ook prima functioneert?
Het is dan samen met een gietijzeren plaat en een rooster een prima oven, het kipstukje daarin gebakken smaakte heerlijk.
Die vrijdag nog even wachten want er was er de hele dag regen, maar de volgende dag stralend weer dus:
Op naar de Pyreneeën. Rij je mee?

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mooie macrofoto van die spin :) Je amuseert je wel zie ik, heb je nog zin om terug te komen? ;) Geniet ervan, gelijk heb je. Groetjes uit Heerlen

Angelique 2016-10-22 17:41:12

He Hans , Mooi weer een verslag :-) creatief met potten en pannen zo eenvoudig kan het ook :-) Ben benieuwd naar meer foto's van de Pyreneen weet er weinig van maar wie weet al die triggers maken wel nieuwsgierig. Koud ja hier ook hoor daar hoef je in ieder geval niet voor terug te reizen:-) In 2017 . Franco Gori gaat een lezing verzorgen over fotografie in Centre Ceramique tijdens de world pressphoto en in 2017 een overzicht tentoonstelling van hem , leuk he ? Ciao Joey

Joey Roberts 2016-10-22 18:19:25

Hans deze soort Gastromie is specifiek voor de gevorderde campeerder. Het beslist van goede smaak en is simpel te maken. smakelijk eten en de volgende culinaire tips horen wij graag van je. Wij volgen jou. Groetjes Truus & Corné {pas op voor de beren}

Truus & Cornë 2016-10-23 01:13:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.