Van hoog, groen en koud naar laag, dor maar warmer

Frankrijk, Caunes-Minervois

Eerst even een "huishoudelijke" mededeling: Door een vergissing van mij waren de verslagen van 21 en 30 sept. helaas weer van de site verdwenen.
Intussen heb ik ze er weer op kunnen zetten, maar voor de reacties van jullie lukte dat niet. Die zijn dus van 21 en 30 sept. definitief weg, natuurlijk niet omdat ik er niet blij mee zou zijn, maar door die stommiteit. Sorry daarvoor.

Overwinteren in het zuiden betekent natuurlijk niet dat je te lang in de koudere gebieden moet blijven, ondanks dat zo'n gebied bijzonder mooi kan zijn. Door de grotere hoogte waarin dat mooie gebied vaak is kan het er in het najaar er al gauw behoorlijk koud worden. En in mijn huisje op wielen ontbreekt natuurlijk toch een CV met thermostaat. Ondanks zijn isolatie is de warmte er snel uit, dus in de nacht buiten 4°C. betekent binnen in de ochtend max. 6°. En pas rond 16:00 uur wordt hier de dagtemperatuur bereikt.
Gelukkig is de richting naar het zuiden tevens een veel lager, dus warmer gebied, de keuze was daardoor snel gemaakt: verder rijden.
Het landschap veranderde nu drastisch, niet meer die fris groene landschappen, maar veel dorre plekken waar in hoofdzaak doornachtige struikjes groeiden met veel meer die Zuid-Europeesche uitstraling. En, niet meer die waterkoude avonden en ochtenden.
Niets is echter gekker dan een mens, want nadat ik de Haut van het Languedoc achter mij had gelaten en het dus alleen nog maar Languedoc was, ging ik na een nachtrust toch weer voor een wandeling de bergen in.
In een vlak land lopen leek mij saai dus gewoon weer naar boven, met als beloning een mooi uitzicht over de voor mij liggende lage vlakte. En heel in de verte zag ik zowaar de Pyreneeën al liggen.
Dat deed mij de koude nachten eigenlijk gelijk vergeten: de Pyreneeën in, daar was ik nog nooit geweest dus dat zou best weleens mogen veranderen. Nadat ik op een half vergaan bord nog heb kunnen ontcijferen dat Napoléon hier ook al gelopen had en er zelfs een brug had laten aanleggen, ging ik die avond toch wat plannetjes maken die -ongetwijfeld koude- bergen in te gaan.
Dat plan moest helaas toch nog een dag of 4 uitgesteld worden. Waarom?
Dat komt in het volgende verslag naar voren.

Fijne zondag en groet,

Hans

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mooi verhaal weer Hans .Dit is wat ik denk een totale vrijheid, alles even je achter je laten en geen balast Of ?? Warme groet, Joey

Joey 2016-10-16 11:28:41

Leuk dat je zo mee-reist, Joey. Tot nu toe hier geen moeilijkheden tegengekomen. Groet, Hans

HansVWT3 2016-10-17 09:09:07

Prachtige reis Hans ik volg je met veel interesse en jaloersheid

Martin vos 2016-10-18 09:02:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.