Lermoos naar Fernsteinsee (Hotel) 17 km

Oostenrijk, Gemeinde Nassereith

Vandaag 6.55 uur geen regen. 7.05 uur. Regen. Wij de spullen inpakken, ontbijten in de tent, tent afbreken etc. Alles in de regen. Op het moment dat we klaar waren : droog. Wij eerst een kopje koffie gedaan bij de MPREIS (Oostenrijkse super- keten) en de taktiek besproken en inkopen gedaan voor de dag. Vandaag de Fernpas. Ruim 300 omhoog en ook weer omlaag. Was wel afzien. Niet alleen door de hoogtemeters maar vooral ook het “wegdek”. Wanneer het een soort rivierbedding is met grote en kleine kiezels wordt het omhoog wel zwaar met onze bagage. Maar we hebben het gered. Het traject verder was overigens bijzonder fraai. De oude Romeinse handelsweg Via Augusta. Enkele overblijfselen liggen er nog. Omdat de vooruitzichten nogal beroerd waren, in combinatie met ons regenachtig vertrek hedenmorgen (inclusief natte spullen), nu ons intrek genomen in een oud hotel. Hotel Schloss Fernsteinsee. Wel wat gesteggel over de prijs. Ze wilden ons veel teveel laten betalen. Nu de booking.com prijs minus flinke korting. Zoals het heurt. Hierbinnen alles maar beetje verspreid om te drogen, kunnen we morgen weer goed op pad. Naar Imst alwaar een Hostel geboekt. Het weer wil maar niet stabiel verbeteren. Zo, nu eerst maar eens kijken of Donar hier te volgen is.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Het ziet er prachtig uit maar JAh dat weer hè! Respect zulke Pasen met het karretje 😂

Trijn 2023-05-23 21:03:38

Pasen is paden 😂

Trijn 2023-05-23 21:04:18

Dat ziet er inderdaad zwaar uit. Respect voor jullie dat jullie het toch maar weer gedaan hebben!

Jos en Menanda 2023-05-23 21:13:05

Het is inderdaad afzien wat weer en wegen betreft. Gewoon doorgaan is het motto?? Sterkte en succes.

Cathy 2023-05-23 22:08:13

Didy en Hans, Mooi gebied daar. Geniet er van. We hebben het tijdens de wandeling van de wandelgroep over jullie geweldige reis gehad. Fokje heeft net de Elfstedentocht gewandeld en we hebben haar medaille bewonderd. Op de foto gingen wij vroeger voor dat hotel langs naar een camping. We waren met twee gezelschappen. Regen en nog eens regen en koud. Zegt de een we gaan door naar Italië en de ander nee we gaan terug naar huis. Het resultaat was we bleven waar we waren. 3 weken regen en bloempotten op het gasstel om nog een beetje warm te zijn. Groetjes.

Bert Twickler 2023-05-24 13:58:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.