De kop is eraf. De reis Assen - Koblenz

Duitsland, Koblenz

Uren, dagen, maanden, jaren vliegen als een schaduw voorbij. Of zoiets. Maar dan in omgekeerde richting. Een paar jaar geleden gewandeld van Pieterburen naar de Pietersberg in Maastricht. Euforisch. Dan ook maar naar het Pietersplein. Maanden van voorbereiding. Route en mogelijke overnachtingsplekken bepalen (vooral Didy) materiaal op orde, fysiek voorbereiden. Dagen. Het wordt nu wel een beetje spannend. Alle zekerheden vallen weg. We hebben nog nooit zoiets gedaan. Hoe zal het gaan. De laatste uren. Alles is klaar, we kunnen. Nog even genieten van eigen bed en douche en nog even kletsen met de buren. Wim en Trijn brengen ons ‘s ochtends naar Assen. Ook Annemiek en Riens (met een lekker stukje appeltaart voor ons onderweg) zijn daar. Vertrek 9.35. Verwachte aankomst in Koblenz 15.15. Tot Arnhem gaat alles crescendo, maar dan kom je erachter dat het OV ook niet alles is. Trein valt uit en Didy valt in het gangpad. Vervangende bus komt veel te laat. De schuld van Rutte ? Kortom : aankomst in Koblenz 17.30 uur en Didy enigszins in de kreukels. Wel lekker gegeten : rundvlees, spekjes, ui, knoflook, rode wijn, bouillon, champions, wortel. Met couscous. Morgen zien hoe het met Didy is. We hebben paracetamol bij ons. En tantum. Morgen echt op pad. Ca. 20 km naar Boppard. O ja. Ons onderkomen hier. Een luxe wijnvat. Met verwarming. Prima toch !

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Oh wat naar voor je Didy. Hoop dat het morgen mee valt en je niet te stijf bent. Goede nacht, zeker niet verkeerd jullie slaapplaats. Succes morgen.

Jos en Menanda 2023-04-16 20:26:52

Veel plezier tijdens jullie voetreis naar Rome. Heb jullie het boek van Bertus Aafjes bij jullie?

Jan 2023-04-16 20:27:47

Ach wat een pech, planning weg? Heb jij dit geschreven Hans? Als fan van Rutte? Hopelijk valt de schade mee. Beterschap

Jan Willem 2023-04-16 21:09:14

Beterschap en veel succes

Pier 2023-04-17 09:17:43

Heerlijk onderweg. Gelijk al wat tegenslag dat is nooit fijn , maar zie het van de positieve kant en dan heb je deze alweer overwonnen.

Ferdy 2023-04-18 08:47:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.