Een makkie met stip.

Spanje, Padrón

Van Pontesecures naar Picaranje 12 km.

Een makkie met stip.

Nog een beetje bijkomen moesten we na de dag van gisteren met als climax Ton die het laatste halfuur over de weg zwalkte (en dat zonder alcohol). Van rusten kwam het er voor mij niet van want ik moest hem wel met de telefoon in de hand in de gaten houden😣😣.
Maar alles kwam weer goed😁😁😁😂😁😁😂😁😁😂.
Zo godsgruwelijk zwaar de dag van gisteren was zo comfortabel en aangenaam was het vandaag. Alles viel mee en alhoewel het vanmorgen een beetje onweerde was de temperatuur helemaal ok. Vanmiddag werd het wel weer 29 graden maar daar viel goed mee te leven (wandelen). We hebben trouwens de laatste etappe in tweeën gedeeld zodat we morgen ook enigszins fit in Santiago aankomen.

We hebben vanmorgen met een stuk droog stokbrood en wat water ontbeten. Bij de eerste de beste bar gestopt en daar lekkere koffie gedronken en effe gekeken of 't onweer niet doorzette maar dat viel mee.
Het gebied waar we doorliepen was niet het meest inspirerende gedeelte van de Camino maar wij genoten evengoed volop na de ellende van gisteren. Maar ja de ene dag kan alles maar dan ook alles meezitten (zoals vandaag bv) en de andere dag zit alles tegen (zoals gisteren).
Niet blijven hangen in de ellende maar gewoon door het dal heengaan en verder lopen (fysiek en mentaal) is mijn ervaring.

We (of eigenlijk ik) zijn langzame lopers maar rusten over het algemeen minder. We worden tenminste vaak op een wandeling door dezelfde mensen ingehaald en komen dan toch tegelijk aan maar vandaag hebben we er wel een potje van gemaakt. Eigenlijk hebben we 12 km lang aangenaam getreuzeld (komt ook door blaar).
Om half acht vertrokken en om half een aankomen? Knap tempo toch😆😆😆? Ik bedoel knap langzaam dan.
We werden vriendelijk begroet door de herberg mevrouw die ook een tikkeltje Engels kende en kregen een mooie kamer con bano en con balcono. Kunnen we lekker ons wasje ophangen. De weg waar de herberg aan gelegen is, is wel erg druk. Bij Spanjaarden is alles manjana behalve als ze in de auto zitten. Dan rijden ze als gekken omdat ze volgens mij gisteren aan willen komen.

Ondanks dat de afstand veel korter is dan vorig jaar (de lengte maak 't niet perse zwaarder) en ook minder pittig (alhoewel er ook hier vergelijkbaar zware etappes voorkomen), is me deze camino door omstandigheden (rug en constant temperaturen tussen 34 en37 met uitschieter naar 39 graden) toch zwaarder gevallen.
Na twee wonderpleisters (farmacia? Jacobus? ) gebruikt te hebben is m'n rug weer helemaal ok en hopelijk blijft dat zo.

Ga even dutten en dan hier tegenover naar winkelcentrum maar volgens mij verkopen ze er alleen bankstellen en motors. Jammer dat ik die net niet in m'n rugzak krijg. 😈.

Groetjes van ons
Els

O ja, heb me nog gewassen met wat bronwater . Het verhaal gaat dat een pelgrim, op weg naar Santiago, door dit water (bij een kerk waar we langskwamen ) genezen is van oedeem. Misschien helpt 't ook wel tegen vetrollen!😁😁(zie foto).

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Jullie komen er samen doorheen, zo goed.

Nancy 2018-09-03 16:01:46

De laatste loodjes. Ook voor mij. Begonnen met fase 4 evenals met het bijbehorend gedicht. Jullie ervaring en aankomst in Santiago morgen is bepalend voor mijn eindspurt. Ik ben zéér benieuwd naar jullie verhaal en de foto´s. Ik hoop op ´Opgewekte vrolijke tonen, een waar crescendo`. Fijne avond. Jacques

Jacques Luijten 2018-09-03 16:18:33

Als dat water baat wil ik ook wel wat. Geniet morgen van jullie laatste dag.

Miep 2018-09-03 16:27:56

Wat fijn dat het vandaag goed gegaan is, mag ook wel eens toch? Ton weer lekker opgeknapt zie ik op de foto met een lekker biertje🍺proost! En Els als je de kleren aanhoud met dat wassen help het niet die moeten uit dan gaat het zeker werken 🚿🛁 😜 Wat is het super leuk om jullie te volgen ( hierna moet ik zeker afkicken ) Fijne avond nog groetjes van on🙋‍♀️🙋🏻‍♂️

Lenie 2018-09-03 16:30:31

Danke veur die moeie verhaole en foto’s, prachtig! Hiel vuul plezeer morge op de letste route en aankomst beej de basilique!!! Chapeau!!! P.s. Der is un nieje stoep gelag, nao de peurtjes toe, aan ôgge kant van de straot. Groetjes

José v. D 2018-09-03 16:47:00

Fijn dat alles weer goed gegaan is,morgen maar een kaarsje in de baseliek opsteken. Gr uit venlo

Tiny en hen 2018-09-03 16:59:19

“Zalige” aankomst morgen! Fijn dat Ton weer boven Jan is 😅. En Els, kun je mij ook een litertje meebrebgen? Geniet nog van de laatste loodjes 👍😘

annie 2018-09-03 17:34:57

Extra genieten morgen van jullie aankomst in Santiago!! En dan relaxen! Proficiat!

Hermien 2018-09-03 18:00:07

Toppers voor morgen een fijne wandeling en een mooie aankomst in Santiago

Corrie Janssen 2018-09-03 18:27:58

Beste Els en Ton, Ik heb erg genoate van ôgge avontuurlikke voettoch, en alle verhaolkes en perikele die doabeej veurbeej kwame . Chapeau !! Meug ôgge vaerdere waeg geplaveit zien met 20 eurobiljette, dan duit dn taxi de letste kilomaeters, ens zoe gemekkelik. . De kulinaire oetspattinge die ge meijgemak heb, zal ik wal huure met koake op dn 3e dônderdaag. Maak dr nog ein paar fijne daag van .

Bèr Janssen 2018-09-03 21:33:45

Jammer dat er een einde komt aan jullie gezellige verhalen. Zo leuk beschreven!! Geniet van jullie aankomst in Santiago.

Ronnie 2018-09-03 23:01:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.