Voor het zingen de herberg uit en een Caminodag met een gouden randje.

Portugal, Ponte de Lima

Vitorino dos Piaes (Casa Fernanda) naar Ponte de Lima . 17 km.


Gisteren zijn we aangekomen in Casa Fernanda. Hoewel niet brandschoon (wat een understatement van jewelste is) koud douchen (ook geen ramp met dit weer), heb ik (Els) vanacht heerlijk geslapen in een houten schuur (zie foto), met soms zelfs de poes die daar liep rond te mauwen. Fernanda en Jachinto zijn schatten van mensen die heerlijk voor ons gekookt hebben. We waren met z'n tienen. Een Schotse ,een Ierse en een Duits meisje. Een Duitse man (Klaus) een Koreaan en een Tjech. Verder een Utrechts echtpaar en Ton en ik. We hebben gezellig wat zitten kletsen en lachen want Jachinto hield wel van grapjes.Toen ie echter met een gitaar aankwam en Klaus wat vellen papier tevoorschijn toverde om te gaan zingen besloten Ton en ik als eersten ons bed op te zoeken.
De 5 ltr jerrycans met rode en witte wijn waren toch bijna op en het glaasje port als toetje hadden we ook al gehad.

Vandaag hebben we een prachtige wandeldag gehad. De streek waar we doorheen liepen schijnt ook een van de mooiste etappes van de Camino Portugues te zijn. Een prachtig heuvellandschap met bossages en leuke dorpjes. Wat ons opviel was dat het er hier nogal rijk uitziet. Veel mooie grote huizen. (Volgens Fernanda hebben hier veel Fransen hun buitenhuis). Ik moest even aan het Sauerland denken maar door de soms nog aanwezige typisch Portugese bebouwing (met van die geglazuurde tegeltjes) toch ook weer heel anders.

Nog een praatje gemaakt met een kleine, hooguit 45 kilo wegende, Canadese. Ze had al wat Caminoos gelopen. We (ik bedoel Ton) heeft haar heel voorzichtig de inpertinente vraag gesteld hoe oud ze was. Ze was 77 en liep 25 a 30 km. per dag. Ze deed elke dag fitness, deed ook aan Zumba dansen en fietste regelmatig.
Zit ouderdom dan toch ook niet een beetje tussen de oren vroeg ik me af?
Is het niet beter om niet te weten hoe oud je bent? Ik overweeg dan ook om nooit meer m'n verjaardag te vieren.๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

M'n horloge is kapot .maar het niet op de tijd letten bevalt me ook prima. Alleen het punt is: Ik heb een man die me goed op de hoogte houdt.๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ˜ฎ.

Vandaag hebben we weer een mooi hostel maar een eindje buiten het centrum van de mooie stad Porte de Lima. Moeten eens gaan kijken waar we straks kunnen eten. Morgenvroeg ook weer eerst een eindje lopen voor we weer op de route de Santiago zitten. Het wordt morgen trouwens de pittigste etappe van deze Camino hebben we ons laten vertellen.
Dus ik houd nu maar op met schrijven zodat ik nog wat aan preventierusten kan doen. Oh ja, het blijft hier trouwens nog steeds behoorlijk warm (om half vijf 31graden).

Fijne avond.

Ps . Ha Lenie bij de fotoos nog een bloemetje voor jou.

Geschreven door

Al 13 reacties bij dit reisverslag

Hallo Els en Ton hoeveel etappes nog te gaan ? Veel succes

john bongarts 2018-08-24 18:52:43

Geweldig zoveel culturen te leren kennen. Veel plezier morgen met de nieuwe uitdaging.

Miep 2018-08-24 19:05:46

Leuk dat mens met die groene haarband๐Ÿ˜†op de foto. Ben het met je eens leeftijd speelt geen rol, hoe oud ben je eigenlijk geworden๐Ÿ˜Ž

Giel 2018-08-24 19:28:46

Ik wens jullie voor morgen heel veel succes. Slaap ze en tot morgen.

Corrie Janssen 2018-08-24 19:58:28

Waarom niet een deuntje meegezongen? Van jullie verhalen krijg ik super verl zin om ook te lopen; verstand op nul en je...

Marij 2018-08-24 20:19:50

Danke voor de bloemen en voor het mooie verhaal. Fijne wandeling morgen ๐Ÿ‘Š๐Ÿป๐Ÿ‘ซ

Lenie 2018-08-24 22:25:07

Heerlijk om weer mee te genieten van jullie wandelavonturen. Er is al een heleboel gebeurd.... En wat een mooie foto,s weer van de prachtige landschappen die voorbij komen. Top! Geniet maar lekker verder ๐Ÿ‘โ˜€๏ธ๐Ÿ˜Ž

Annie 2018-08-24 22:25:41

Gezellig zo met zun allen. Nog veel wandel plezier. P.s mooie foto.s

Tiny en hen 2018-08-25 08:22:55

Weer genoten van jullie verhalen. Succes morgen.๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Nancy 2018-08-25 08:46:28

Dan is de boodschap van het alweer leuke verhaal: in beweging blijven... Dat zullen jullie de volgende wandeling goed kunnen gebruiken zo te horen. Veel succes en plezier op deze dag.

Nel en Huub 2018-08-25 11:21:53

Mooie foto's, prachtige streek en weer en mooi verslag. het gaat jullie ook morgen weer goed. Gr Jan

Jan Klerken 2018-08-25 12:39:40

Spannede en mooie reisverhalen. Prachtige foto's. geweldig toch om met zoveel verschillende nationaliteiten om te kunnen gaan, nog veel wandel plezier !!!!

Resie Chris 2018-08-25 14:22:09

Respect voor jullie als ik zie wat je allemaal op je rug meedraagt. Fijne tocht vandaag๐ŸŒž

Marjon 2018-08-26 09:40:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.