Effe dimmen (etappe Zabaldika - Pamplona)

Spanje, Pamplona

Els heeft vannacht in Zabaldika nauwelijks geslapen en inmiddels ook wat last van haar linker heup gekregen.
Het slechte slapen werd onder andere veroorzaakt door een lange kale Italiaan die het nodig vond wat later dan de rest naar bed te gaan en daarbij veel lawaai te maken, maar ook door een rochelende Koreaan die zucht bij elke stap die hij zet. Vraag me af voor hoeveel kilometer hij nog lucht over heeft. De Italiaan, die met een vriend onderweg is, vond het nodig vanmorgen in zijn onderbroek uitgebreid over de slaapzaal te blijven paraderen terwijl zijn kameraad, eveneens in onderbroek, op bed lag te stretchen. Gezellig stelletje die twee.

Al met al maar goed dat de tocht naar Pamplona met ruim 10 kilometer niet te lang was. Wel ontstond er even twijfel omdat we de route-aanduidingen op een gegeven moment misten. Maar geloof het of niet: Spanjaarden zijn uitermate behulpzaam en schieten soms te hulp nog voor dat je erom gevraagd hebt!
Ze doen alles om je op het juiste pad te houden. Kom daar in ons eigen land maar eens om!
We zijn dus al vroeg in Pamplona aangekomen waar we direct konden inchecken in een auberge gelegen in wat ze in Duitsland de Altstadt zouden noemen.
Tijdens een korte rondgang naar een barretje ontwaarden we ook onze akela uit Orisson weer. Ik had het idee dat ze de hele straat stond te bewaken. Volgens mij krijg ik het met haar gaande onze camino nog wel eens aan de stok.

Els heeft zich even een uurtje teruggetrokken maar van slapen zal wel niet veel komen. Er blijven gasten komen en de radio schettert dat het en lieve lust is. Kortom typisch geval van Spaanse kouwe drukte.
Straks maar eens even de stad een beetje verkennen en vanavond in een van de talloze restaurantjes de inwendige mens versterken. Keuze te over.
Heb trouwens aan de ontwikkelaar van pindat gevraagd of ik iets verkeerd doe door op een dag geen twee verslagen onder dezelfde datum te kunnen plaatsen.
Ik zou het leuk vinden als we weer bij de tijd zijn. Even hun antwoord afwachten.
Ton

NB Huub (Verheijden) mooie reactie! Dat je na al die inspanningen nog energie over had om te reageren. Knap hoor!😀

Geschreven door

Al 13 reacties bij dit reisverslag

Els heel veel sterkte met je heup en vannacht een goede en diepe slaap. Zet Pamplona maar eens lekker op stelte. Tot morgen bij jullie volgende blog.

miep 2017-05-11 15:02:06

Lijkt ons niet gemakkelijk om op die manier rust te vinden. We hebben ook geen idee hoe dit allemaal geregeld is: vragen wij ons intussen af of jullie geen 2-persoons kamers kunnen boeken :) ? Hopelijk waren de Italianen wel een beetje aantrekkelijk in die onderbroeken :( We zijn benieuwd wat jullie nog allemaal meemaken. En hoe vaak jullie de Orisson-akela (akelig) nog tegenkomen !?

Nel en Huub 2017-05-11 15:04:50

Oeps dat met die heup in de gaten houden. Anders alvast een rustdag en op bed liggen als iedereen wandelt??

Hermien 2017-05-11 17:18:25

Dat slapen met Jan en alleman zal inderdaad een hele uitdaging zijn.... Ik vind het maar knap hoor! En Els, doe maar rustig aan, Compastella loopt niet weg hoor. Ton, tegen de tijd dat je slaags raakt met Akela wil ik natuurlijk wel de beelden zien :-) ....

Annie 2017-05-11 17:19:52

Succes samen en eet maar lekker in een mooi restaurantje met een wijntje en dan hopelijk wat slapen.👍👍👍👍

Nancy 2017-05-11 17:48:11

Ik hoor het al naast het lopen ook nog de nodige stress van de overnachtingen. Gelukkig zoals je schrijft wel veel mogelijkheden en steun eromheen. Dat onderschrijven we vandaag terug uit Spanje en overal lekker en goedkoop kunnen eten en drinken

Willem F 2017-05-11 18:14:45

Zou zegge: tied veur n hotelletje. F beejsjlaope. En Huup: daorum ziet geej verhoes: minder maeters make!!

Marij 2017-05-11 18:48:01

Els en Ton, kump allemaol good. en Ton die Akela omdraaien en doorlopen.

Joep Smeets 2017-05-11 19:36:12

Hallo leuk om die verslagen te lezen. Wel vervelend die toestanden allemaal, Jullie moeten maar denken ; na regen komt zonneschijn. heel veel loopplezier nog. Groetjes Ag

Agnes 2017-05-11 21:17:35

Ik zou zeggen zoek af en toe een hotel op voor een goede nachtrust en beterschap met de heup van els. Verder nog veel plezier.

Groetjes van tiny en hen 2017-05-11 23:29:18

marij, ik kin dich neet, maar bin ut met dich ens.....tied um ôg zelf ens te verwinne... "Zou zegge: tied veur n hotelletje. F beejsjlaope". Succes en leefs, kanjers,xxx

José 2017-05-12 01:50:58

van jou ton was ook een leuk verslag.je leert nu ook de eigenaardigheden van andere nationaliteiten kennen.;o.a.ook de vriendelijkheid van de spaanse bevolking daar.Jullie moeten wel zorgen voor voldoende slaap,gezien de nog nodige inspanningen.Groeten en ga ervoor.

joop en nell 2017-05-12 10:10:47

Asse maar lang genóg lieës wilse straks gaar niks anders mier; en waat lekker kan een eenvoudige dink als een bed en eine bord eate dan zien; succes verder; weej zitte intösse in Tsjechië /Praag

Hay en Annemie 2017-05-12 12:18:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.