Vierpersoons hut met geluid (etappe Leon- Villadangos del Paramo)

Spanje, Villadangos del Paramo

Gisteravond nog effe gezellig op een terras gezeten in Leon. Wat een mooie oude maar ook gezellige stad is dat.
De Spanjaarden trekken 's avonds schijnbaar massaal de straat op om nog effe lekker de dag door te nemen.
We hebben nog wat boodschapjes gedaan (yoghurt en bananen ) als reserve rantsoen ingeval we geen ontbijtadresje kunnen vinden.
Vanmorgen al om zes uur op pad en om half acht hebben we in een barretje aan de rand van Leon ontbeten.
Onze route zou vandaag van Leon naar Villadangos del Paramo gaan.
Eigenlijk hebben we de hele tijd langs een drukke weg gelopen zo ongeveer 22 kilometer lang. Daar valt dus niet veel over te vermelden. Het weer was goed maar vanaf 10 uur werd het weer behoorlijk heet.

Na meer dan 150 kilometer over de Meseta gelopen te hebben vond ik het geen ramp om weer wat bedrijvigheid te zien en horen.
De Meseta is ongelofelijk mooi, wijds en indrukwekkend maar na twee dagen had ik al m'n zonden overdacht. Ton deed er uiteraard wat langer over. Ik heb hem wat geholpen maar na vier dagen was ie er ook klaar mee😆😆.

Om 12 uur kwamen we aan in Villadangos. Bij gebrek aan iets anders had Ton gisteren bij een auberge municipal gereserveerd. Het is niet smerig of zo maar het is oud en lijkt op een kazerne of op de zwerversopvang in Blerick😯😕. Hij had een tweepersoons hut gevraagd maar ze spreken hier zo slecht Spaans dat ze Ton niet kunnen verstaan.
Ze hebben die tweepersoons hut trouwens niet dus nu liggen we in een vierpersoons hut. Terwijl ik dit schrijf hoor ik naast me een Koreaan boeren. Het schijnt in die cultuur normaal te zijn maar nog effe en dan boer ik keihard terug😉.

Ton heeft het wasje gedaan en we hebben zin in bier.

Adios amigos

Els

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Geen last meer van pijnlijke voeten.Ziet er gezellig uit op de fotos.De een keer is de slaapplaats wat minder dan de andere keer maar oke dat is dan zo.De helft zit er toch op jullie kunnen aftellen.fijne dagen nog.gr

Jose 2017-06-02 14:31:01

Mooie foto's. Jullie maken toch wel wat mee. Wandel ze morgen. Groetjes

miep 2017-06-02 15:40:07

Bij de chinezen is boeren normaal heeft het eten goed gesmaakt word gezegd.Ooievaars genoeg zo te zien. Mooi gr.

Hen en tiny 2017-06-02 22:10:21

Mooie foto's, en weer leuk geschreven. Had je hoge noot Els dat je zo'n vies tunneltje opzocht???? Aan de overkant is alles rustig!!!!!!

Resie chris 2017-06-02 23:00:06

...en weer zit ik heej te grinnike beej ut verhaol! Danke veur ut deile, en succes en plezeer op ôg vaerdere avontuur!

José v.D 2017-06-02 23:52:52

Was twee dagen achter.... maar heerlijk om jullie verslagen weer te lezen. Het is toch een groot avontuur 😊🌹. En wat een mooie foto's weer. Dat wordt een fantastisch document. Wens jullie nog héél veel wandelplezier! Trouwens moest jullie de garoeten doen van Willian Schreurs 🤓.

Annie 2017-06-04 13:52:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.