Dulce nada, dolce far niente ofwel zalig niets doen! (etappe Ledigos-Sahagun)

Spanje, Sahagún

Even een kleine terugblik naar gisteren 27 mei onze eerste echte rustdag.

's Morgens heb ik eerst geprobeerd de afgelegde afstand zoals die in ons blog staat te corrigeren. In werkelijkheid hebben we tot en met Ledigos 397,5 kilometer afgelegd en zitten we op de helft van de route. Volgens het blog bedraagt de afgelegde afstand echter maar 339km. Ik kan het verschil alleen maar verklaren doordat de afstanden op de kaart uit het blog gemeten worden volgens coördinaten terwijl de looproute daarmee niet steeds correspondeert. Ik laat het maar zo.

's Middags eerst 'n paar uurtjes heerlijk onder zeil geweest. Rond half vier werden we wakker en raakten we buiten op het terras in gesprek met Susan uit Australië die we al eerder ontmoet hebben. Tijdens die eerste keer dacht ze nog aan opgeven vanwege de grote problemen die ze ondervond. Maar in de tussentijd heeft ze de draad weer kunnen oppakken.
In de tuin van de albergue is een reiki master verschillende lopers de voeten aan het doen. Ze gebruikt daarbij ook klankschalen waarbij ik telkens denk dat de pauze om is en de voorstelling weer begint😜
De Australische wacht op haar beurt en Els zit ook te popelen. Tja je hebt iets met voeten of niet. Ik ben alleen benieuwd of de blaren die Els heeft ervan overgaan.
Maar met een overheerlijke sangria erbij kan ik het op m'n gemak bekijken en is het hier in ieder geval aangenaam vertoeven. Relaxen in optima forma.

De albergue Moreno waar we verblijven is vrij nieuw en aantrekkelijk. Onze kamer is netjes met lekkere bedden en de badkamer op de gang delen we met een derde persoon.
We proberen steeds meer om een tweepersoons kamer te boeken en voor morgen is dat in Sahagun inmiddels alweer geregeld.
Wat opvalt is dat het tot dusver overal, ondanks het intensieve gebruik van de diverse accommodaties, schoon en hygiënisch is.

Het dorpje of beter gezegd het gehuchtje Ledigos is op zich niet de moeite waard. Het kerkje is buiten gebruik gesteld en met een dikke ketting afgesloten.

Trouwens, voordat we aan de sangria begonnen besloten we eerst koffie met appeltaart te nemen. Tenminste.....Els dacht dat ze appeltaart bestelde maar ze had de verkeerde schaal aangewezen. Kwam ze aan met tonijn in deeg, smaakt toch heel anders...... 😲

's Avonds op initiatief van Frank (klinkt niet erg Duits) uit de buurt van Konstanz en met Suzan lekker met z'n vieren een tafeltje gedeeld in het restaurant van de albergue.
Maar hoe aangenaam zo'n rustdag ook kan zijn, ben ik toch blij vandaag weer te kunnen lopen. Daar heb ik nog meer genoegdoening van. We zijn trouwens vandaag aan de vierde loopweek begonnen, de tijd gaat snel ondanks de titel van dit verslag.

Vanmorgen om 6.10 vertrokken voor een trip van 16km naar Sahagun. We hadden gedacht na 2km te kunnen ontbijten maar dat werd na 6km ofwel na ongeveer 1,5uur lopen. Het was prima loopweer want ondanks de voorspelling bleef het toch droog.
De albergue in Sahagun blijkt aan de rand van de plaats te liggen op een klein industrieterrein, niet erg inspirerend dus. Dat straalt enigzins af op de albergue alhoewel die op zich keurig is maar vergeleken met andere adressen niet direct goedkoop.
Gelukkig is het naar het centrum van het stadje niet al te ver. Ik moet dringend een pinautomaat opzoeken want ik ben zo goed als blut. Onze kamer kan ik hier wel met mijn creditcard betalen, dat lukt ook niet overal.

Tot zover voor gisteren en vandaag, het verhaal is inmiddels lang genoeg.

Ton

Geschreven door

Al 14 reacties bij dit reisverslag

Weer mooi geschreven.lekker een dag niet gelopen moet kunnen toch.ziet er gezellig uit op de fotos ,Els de voeten in badje doet je goed.de helft er op zitten kunnen jullie aftellen.is ook altijd wel gezellig omvreemde mensen te ontmoeten en mee te praten.al met al is het een hele prestatie om dit toch maar even te doen.succes verder en nog veel mooie loop uren.gr

José 2017-05-28 13:04:18

Ton, super, om trots op te zijn. Verzorg Els goed dan gaat het lukken. Gr jan

jan, 2017-05-28 13:05:12

Wat gaat het toch snel, alweer de 4. Week in.Hopelijk zijn je voeten gauw weer beter Els.,Weer leuke fotos van jullie.Sangria ziet er goed uit,even iets anders dan een biertje.Jullie ziullen wel weten dat wij hier hoogzomer hebben. Verder veel loopplezier en groetjes van ons tweetjes.

Babs en Karim 2017-05-28 14:41:47

Hoi Ton en Els, Met veel plezier lees ik jullie berichtjes! Helaas heb ik er sinds 14 mei geen meer ontvangen. Hebben jullie me eruit gekieperd?? Ha, ha. Deze heeft Hermien me doorgestuurd. Als ik nog verder mag lezen wat jullie allemaal meemaken wil je me dan nog een keertje toevoegen? ronnieknipping@home.nl Groetjes en hopelijk kan ik jullie verder nog volgen.

Ronnie 2017-05-28 15:37:30

Lekker zo'n rust dag kun je er de volgebde dag weer tegenaan. Zo te lezen leren jullie allerlei nationaliteiten kennen lijkt me erg leuk. Veel wandelplezier tot de volgend keer Knuffel

Doortje 2017-05-28 15:47:07

Jullie gaan goed.

Joeri Kuik 2017-05-28 16:37:23

Poepoe, is toch ech waal aafzeen. Gluif neet det ich nog leep met zo'n joekel van n blaor. Ciel en ich net nao de sjtad geloupe en truuk. Ving ich al hiel get met dit benauwde, drukkende waer!! Maar geej doot t 'uit de kunst'. 😇 Al op de helf...... t aaftelle ken beginne... Dieke kus.

Marij 2017-05-28 16:44:03

Even een paar verslagen in moeten halen en warempel: jullie zitten al op de helft. Petje af. Ik hoop dat de muziek de blaar van Els goed heeft gedaan zodat ze weer fluitend verder kan. En dan de tweede helft lekker uitlopen. Het klinkt zo minder als de afstand doet vermoeden! En als ik het goed begrijp is Huub de broer van Els. De wereld is dan maar klein collega Huub :) @Ton en Els: ik hoop dat jullie morgen een minder warme dag hebben als dat ze voor Tegelen voorspellen: 35. Tot maar weer het volgende verslag... (allemaal leuk om te lezen).

Nel en Huub 2017-05-28 18:56:05

Heerlijk zo'n verwendag, is goed voor lijf en ledematen!!! Morgen er weer tegenaan, veel wandel plezier en succes !!!!

Resie Chris 2017-05-28 19:13:53

Toppie wat jullie doen.GA zo door.ELs hoe is het met je blaar?Hier is het afzien ik vraag me af wat wij van de zomer weer in spanje gaan doen.GR uit venlo

Hen en tiny 2017-05-28 19:23:22

Hoe ging ut met de blaor nao de behandeling? En Ton, de haes waal eine super leuke selfie gemak met det beeld oppe achtergrongk. Asse de dich ein baertje luuts sjtaon kôs ut dien twielingbreurke zién... Moeji verhaol weer. Op nao de letste helf! Succes en nag vuul geniete, Annie.

Annie 2017-05-28 19:29:08

Heerlijk Els, nu is het jouw beurt om eens lekker verwend te worden. Goed dat er een pauzedag is ingelast. Morgen gezond weer op👍👍

Hermien 2017-05-28 19:42:43

Top daar al op de helft. Makkie dus voor de rest want je weet nu hoe t moet en wat je te wachten staat. Hier ook topdag met Dumoulin als 1e winnaar giro. Ton ik hoop dat je wat hebt kunnen zien want t was spannend. F1 was minder spannend op 5e plek Max maar toch prima want was zijn 1e finish daar. Groetjes hier mooi weer

Willem en Joyka 2017-05-28 19:42:48

poeh poeh....wat gaan jullie snel zeg...!! ik kan jullie maar met moeite bijhouden met lezen...hihihihi ik krijg ook zin om te gaan lopen als ik dat zo allemaal lees... voorlopig hou ik t maar ff bij 2x per week een rondje rennen van 5km. misschien als we ook gepensioneerd zijn en Huub een 2e nieuwe heup heeft!? ik zou zeggen zet um op ....t einde is in zicht...maar vooral: genieten van wat je allemaal meemaakt! knoevel van os 2....

marjon verheijden 2017-05-29 13:29:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.