Gracias, gracias, gracias!!! (etappe Larrasoana - Zabaldika)

Spanje, Zabaldika

Hallo allemaal.
Op de eerste plaats bedankt voor de lieve en bemoedigende reacties. Heerlijk om die te lezen op m'n soort van legerbedje
Gisteren hebben we geslapen in Bizkaretta. We werden daar lekker verwend. Ligstoelen werden voor ons buiten gezet en we kregen olijven bij het bier.
's Avonds lekker gegeten alleen de kwabbelpudding vond ik minder.
Was wel geradbraakt maar Ton heeft m'n rug ingesmeerd met teufelskralle.
Wat stinkt die rommel heks was zijn commentaar en inderdaad, het rook een beetje naar bedorven trekzalf.๐Ÿ˜ˆ๐Ÿ˜ˆ. Maar.....het werkt wel.
Daarna mezelf getrakteerd op een half pammetje en daarop acht uur lekker geslapen.
Vanmorgen na een ontbijtje fris en fruitig weer op pad.
Twee kilometer gelopen en daar begon het gedonder (letterlijk). We moesten weer klimmen naar 900 mtr en daarna een gevaarlijke steile afdaling . En 8 kilometer geen dorpje te zien. Inmiddels begon het flink te regenen. Ik stelde voor 'n stukje met de bus te gaan maar keek eens opzij en zag dat Ton z'n vastberaden Boonhof's gezicht had opgezet. Zo van we doen het maar zo zijn we niet getrouwd. Dat gaat 't niet worden. In het dorpje waar we op dat moment nog waren kwam een vrouw naar buiten. Ik vroeg waar de bushalte was maar ik begreep dat de bus weg was en er voorlopig geen andere zou komen. Inmiddels was het harder gaan regenen en Ton zei dat z'n vrouw bang was voor de thunderstorm in de bergen (hij niet hoor) ๐Ÿ˜ฎ๐Ÿ˜ฎ. Ik begon een partij zielig te kijken en ze keek ons eens goed aan en zei dat we met haar mee mochten rijden tot Zubiri. Ik was bijna voor haar op de knieën gegaan. Gracias gracias gracias. We hebben dus 8 km gefoeteld maar ok, volgens meer mensen was het ook te gevaarlijk geweest. Heb de vrouw hartelijk bedankt (wilde geen geld). I will tell people in Holland how nice you are. Gracias, gracias,gracias.
In Zubiri hebben we koffie gedronken met iets lekkers erbij. Kan Ik wel hebben met mijn fragiele lijn, toch?๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… Het regende nog maar we besloten toch verder te lopen. Behalve een nog triggy afdaling was het wel te doen. Voor de kenners: ik moest een beetje denken aan de Rotweinwanderweg. Beetje nog de uitlopers van de Pyreneeën. Sowieso is het gedurende het eerste stuk van de Camino de natuur die het meest aansprekend is. We zijn nu aangekomen in Zabaldika. In de parochiële auberge. Peggy uit Canada slaapt ook weer bij ons op zaal. Verder twee Japanners en een Amerikaan. Rest weet ik niet. Er zijn drie dingen die je constant hoort: buen camino en are you well en het camino geritsel. Iedereen heeft alles in plastic in de rugzak en tussen twee en vier is het een geritsel van jewelste op de slaapzaal. Iedereen gaat douchen en z'n rugzak ordenen.
We hebben vandaag 24 kilometer afgelegd waarvan 8 gefoeteld en zijn 8 kilometer verwijderd van Pamplona.

Tot een volgende keer.
Groetjes Els.

NB de datum van het blog loopt een dag voor. Dat komt omdat we blijkbaar geen twee blogs op een dag kunnen schrijven. Iets wat de 8e gebeurd is.

Geschreven door

Al 17 reacties bij dit reisverslag

Leuk geschreven Els!! Ik zie het zo voor me. Ha,ha.

Ronnie 2017-05-10 17:34:35

Hallo Els en Ton. Weer een mooi reisverslag ik had ook geprobeerd om met de bus of dergelijke in dat weer mee gaan.๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… Groetjes vd watermunt.

Corrie janssen 2017-05-10 17:43:31

Wat zou ik blij geweest zijn met dat vrouwtje. Het leest allemaal gezellig. Keigoed van jullie. Geniet vanavond weer

Francien 2017-05-10 18:07:56

Dus het is zwaarder als even op de woensdagmiddag een stukje door de tegelse en belfeldse Bossen wandelen.He Ton dat ligbed is wel gaaf. Gr. Joep

Joep Smeets 2017-05-10 18:09:24

Hee, niet teveel foetelen. Dat doe je met kaarten. Geniet er van!

Ludy 2017-05-10 18:37:14

ondanks de kleine tegenslagen en het Boonhof gezicht is het een heel enthousiast verhaal.Kop op, het zijn nog maar ??????km????Komt goed.we denken aan jullie.gr.Jose en Henk.

Jose en Henk 2017-05-10 18:48:39

Hoi Els, gewoon af en toe negeren ( dat Boonhof gezicht ๐Ÿ˜„). Wij volgen nu het weerbericht voor Limburg maar ook voor jullie regio en het onweer en de regen werd inderdaad voorspeld. Morgen weer met frisse moed verder๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Hermien 2017-05-10 19:16:30

Leuk om iets van jullie voortgang te horen. We zitten zelf nog in Andulusie en heb net even wifi dus leuk om te zien. Succes net vervolg en tot horens en ziens

Willem F 2017-05-10 20:38:30

respect ,respect ,respect!! maar een regenpak voor de komende dagen is gezien de weersverwachting wel nuttig.

tiny en hen 2017-05-10 20:46:02

Het is leuk om jullie verslagen te lezen en de ervaringen te horen. Zo te horen een heel andere omgeving als de Tegelse, haha. En ja, die 8 km daaraantoe. Veiligheid voor alles lijkt me. Geniet van een goede nachtrust en morgen weer gezond verder... Op naar Pamplona (nog nooit van gehoord :))

Nel en Huub 2017-05-10 20:54:30

Knap hoor ik had allang de bus gepakt. Jullie zijn toppers. Zie uit naar het volgende verhaal.

miep 2017-05-10 20:55:44

15 maal naar het koffie apparaat, 17 maal naar het kopieerapparaat, 10 min gewandeld tussen de middag en 's-avonds tot overmaat van ramp nog drie kwartier lopen koken in de keuken, da's pas zwaar. waar hebben jullie t over

Huub 2017-05-11 07:16:07

ps en daar heb ik ook nog niet eens voor gekozen.

Huub 2017-05-11 07:17:25

Ik geloof dat het weer wat minder is maar in de bergen kun je vanalles verwachten. Gewoon doorstappen en niks van aantrekken. Het zonnetje zal ook wel eens te zien zijn. Trouwens dat Boonhof gezicht niks van aantrekken Els je hebt uit voorzorg toch wel de foto van Ton van je nachtkastje meegenomen dan kun je daar af en toe naar kijken. Succes

Wim hilda 2017-05-11 10:28:21

Hoi Els en Ton Echt enorm leuk om deze stukjes van jullie tocht te lezen. Wat kun je leuk schrijven Els, kan het me helemaal voorstellen als ik het lees, zo beeldend๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€ Prachtig en wat een kilometers per dag, superknap. Verheug me op het volgende stukje. Succes๐Ÿ˜€๐Ÿ‘ Groetjes Nancy, Ed en Madelief

Nancy 2017-05-11 17:42:06

els,aan jou is een goede schrijfster verloren gegaan.we krijgen een goed beeld van wat jullie aan avoturen beleven. niet teveel sjoemelen met de kilometertjes, groeten joop en nell.

joop en nell 2017-05-11 19:15:22

Knap van jullie, mooi zal de wandeltocht zijn,maar de regen-donder en bliksum, niets voor ons !!!!! Ik heb nooit geweten dat Ton een Boonhof gezicht kan opzetten, als jullie thuis zijn wil ik dat graag zien ha ha ha geniet er samen van.

Resie chris 2017-05-11 22:49:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.