Is het maandag? (etappe Biduedo - Samos)

Spanje, Samos

Gistermiddag zijn we aangekomen in Biduedo. Wat een gat is dat zeg! Er stonden twee boerderijen en twee casa's. Er waren een paar koeien, een haan, twee ezels, wat kippen en Ton en ik. Verder was er een barretje waar ma en pa om de beurt de dienst hadden. Er waren ook nog twee dochters waarvan er eentje zat te leren en.....zonder computer. Met van die A4-klappers en schriften en een echte boekentas. Om vijf uur kwamen er warempel nog drie mensen binnen. Ze bestelden drinken en begonnen tegen elkaar te schreeuwen.
Ja Spanjaarden praten niet tegen elkaar maar schreeuwen. Het is een luidruchtig volkje. Omdat ik me altijd gelijk aanpas schreeuw ik tegen Ton: "dat is nu al je derde pilsje . Kan het niet wat minder op een gewone caminodag " waarop Ton zegt: "het is caminozondag "!! Ton vindt dat ie rustig wordt in zo'n boerengat maar ik snauw hem toe dat ik altijd rustig ben.😑😑
Ik speel wat met m'n telefoon en hoop dat er nog wat pelgrims komen en inderdaad, er komen twee Canadese vrouwen binnen. Oh leuk die kletsen wel want Spanjaarden spreken nog minder Engels dan ik Spaans praat. Ze waren in het volgende dorp geweest maar daar was geen plaats meer, dus hadden ze zich terug laten brengen. Nou hier was plaats zat!!!
Helaas gingen ze naar hun kamer en we hebben ze niet meer gezien.

We bestelden ons eten en ik had vreselijk zin in bloemkool met sausje en varkenshaasje.
We eten al 660 km het pelegrino menu wat niet slecht is maar na 6 weken hangt 't je de keel uit. Ongelofelijk maar waar. Op de Camino is elke dag anders qua landschap, mensen, kleur, geur, sfeer en weer maar het eten is al zes weken hetzelfde . Het kost maar tussen de acht en tien euro en dan krijg je er ook nog van dat rode azijnachtig spul bij. Kost dus niks maar dan heb je ook niks 😣😣.

Na het eten gingen we naar onze kamer. We sliepen in een soort grot. Wel netjes hoor maar met een super klein raampje met twee dikke blinden ervoor. Ik had wel eens gehoord dat er in Galicië nog beren zijn. Vandaar die kleine raampjes natuurlijk.😈😈

Vanmorgen zijn we om zeven uur vertrokken uit Biduedo. We zaten nog op 1200mtr hoog en de wolken hingen als een deken over de wereld (zie foto). Ongelofelijk mooi om te zien. In Filloval hebben we ontbeten en weer hadden we een prachtige tocht . Eerst daalden we door een corridor van groen af naar Triacastela, een plaats die overheerst wordt door auberges. Daarna zijn we doorgelopen naar Samos. Eerst een stukje langs de grote weg en daarna binnendoor langs zeer oude en authentiek dorpjes of eigenlijk nederzettingen zoals San Christobo do Real (het woord is groter dan het dorp).
Toen we precies om twaalf uur Samos binnenliepen zagen we als eerste het imposante Benedictijner klooster. Het is een van de oudste kloosters van Spanje en het symbool van de Gallische kultuur.
Straks zullen we nog aan een rondleiding gaan deelnemen.
Ons slaapadres vandaag is een casa rural. Een mooie kamer met zitbad voor vijftig euro waarbij de was inbegrepen is en we straks ook nog met andere pelgrims tapas geserveerd krijgen. Ook kunnen we gratis koffie en thee nemen.

Over een week hopen we in Santiago aan te komen en hoe geweldig het ook is een beetje heimwee heb ik wel.
We beginnen die mooie kleinkinderen van ons wel te missen!!

Tot overmorgen.
Els

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Els, je schrijft prachtige verhalen! Wij weten dat het genieten is maar dat de salade mixta niet meer hoeft. Geniet van jullie laatste week en vooral de aankomst in Santiago want die is heel mooi.groetjes Henk en Ria Hier is het heel warm....pffff rustig aanπŸŒžπŸ˜„

Henk en Ria 2017-06-12 16:07:05

En weer geweldige foto's. Prachtig die kastanjeboom. En..... de laatste 100 km. Super.

Marij 2017-06-12 16:11:28

Ja Els Spanjarden zijn erg luidruchtig,daar hadden wij in Tanger ook zo onze ervaring mee.Kan mij voorstelen dat julie de kleinkinderen missen,maar het schiet nou op.Laatste loodjes!!! Gr.

Babs en karim. 2017-06-12 18:08:58

Hoi. Wat weer een mooi verhaal . Prachtige foto's. En ja Els mijn kleinkinderen zou ik ook erg missen. Maar deze reis vergeet je ook niet. Jullie hoeven niet meer zolang dus geniet nog volop van alles om je heen. Voor straks slaap ze.😌😌😌

Corrie janssen 2017-06-12 20:29:17

Wat een leuk verhaal weer.Els het is waar die spanjaarden hebben eenhele hektise manier van praten is net of ze ruzie hebben. Wel een goed teken dat je kinderen begint te missen. Nog even vol hpuden. Gr tiny

Hen en tiny 2017-06-12 20:29:30

Inderdaad prachtige foto's weer, vooral die laatste twee :) Nog eventjes volhouden met eten want jullie zijn er bijna! Is toch omgevlogen met al die mooie verhalen.

Nel en Huub 2017-06-12 21:36:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.