De "Hip" (etappe Lizarra/Estella - Villamayor de Monjardin)

Spanje, Villamayor de Monjardin

Na het ontbijtje bij de paters bestaande uit roerei, een brok oud brood, jus d'orange en koffie vertrokken bij prachtig weer vanuit Lizarra/Estella naar Villamayor de Monjardin.
Het waren weliswaar weer 250 hoogtemeters stijgen maar we besloten vandaag rustig aan te doen en niet teveel kilometers te lopen.
Gisteren was ik compleet "out"! Maar een goede nachtrust van 23.00 uur tot 5.30uur doet veel.

Voor ons en achter ons pelgrims en pelgrims. Buen camino, buen camino en how are you? I'm fine but "the hip " he,"the hip"!!
Het gaat trouwens goed met " the hip". Kreeg gisteren pas last na 12km keienpad op en af. Goed instrijken zoals ik al zei met Teufelskralle, veel water drinken en lopen, lopen. Eigenlijk onbelast maar ik heb een manier gevonden om, met gebruikmaking van de stokken, de heup te ontlasten.
Veel pelgrims laten hun bagage trouwens vervoeren maar wij niet he (of nog niet)! In sommige albergues mag je niet verblijven als je de bagage laat vervoeren of als je met de bus komt.

We lopen weer door een prachtige streek en drinken koffie in Azqueta. Daar ontmoeten we ook weer David en Maria uit Queensland Australië. We hebben een paar dagen geleden kennis met hen gemaakt. Hij had koorts en we boden hem paracetamol aan. Volgens mij kennen ze dat in Australië niet want hij keek of hij water zag branden. Maria deed een soort Red Bull in zijn drinkwater. Vanaf die tijd komen ze enthousiast op ons toerennen als we ze tegenkomen. Hallo Iels and Tun, how are you today? En vervolgens beginnen ze een partij tegen ons aan te kletsen daar heb je niet van terug. Ze vallen elkaar constant in de rede (voor de beeldvorming zoiets als Ton en ik maar dan erger). She is "his big love "en "his big love "wijst me alles aan in een boekje terwijl hij er ondertussen doorheen kletst. Ik knik maar wat en probeer er geïnteresseerd bij te kijken maar versta de helft niet.
Handig is dat zij ons ook niet verstaan dus ik zeg tegen Ton: zullen we? Zeggen bye bye en lopen door.
By the way: Maria trok haar schoenen uit. Ze had haar voeten vol blarenpleisters. "Oh...oh. .do you have so many blisters?" vroeg ik. "Only one the rest is prevention".
Had me misschien ook preventief aan mijn heup kunnen laten opereren!!

Inmiddels zijn we in Villamayor gearriveerd. Het is 12uur en we zitten gezellig op een terras bij de kerk met andere pelgrims. Net wat boodschappen gedaan shampoo, fruit, muesli-repen en........bier. We hebben ook nog de wijn die we onderweg uit de muur konden tappen (zie foto).

De albergue gaat pas om twee uur open maar we zitten hier heerlijk.
En terwijl we dit aan het schrijven zijn wie komen daar om de hoek? Lenie en Jos uit Heibloem onze bekenden uit de oefenperiode die twee dagen voor ons van Somport van start zijn gegaan. Gezellig zeg!

Wat het trouwens handig maakt is dat Ton zijn talen zo goed spreekt (Engels, Duits en Frans). Ook loopt ie als een kievit. Was zonder mij, vrees ik, al bijna in Santiago geweest.
Groetjes Els.

Ps ha Miep wat doe je in Engeland? Vakantie ? Groetjes ook aan Martin.

Hermien we kijken elke dag wat we lopen. Hebben geen vast plan. En dat slapen in die refuges vinden we prima. Ben je wel gewend als je uit een gezin van elf komt! .

Groetjes Els

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Els en Ton ,alweer een leuk verslag van deze dag.Denk ook dat Ton al bijna daar zou zijn maar,straks thuis samen over deze reis praten is toch prachtig.Leuke fotos en erge dorst zie ik.nu lekker uitrusten en morgen verder.veel plezier.gr.

José 2017-05-15 15:56:25

Ha doorzetters!! Els je schrijft met veel humor! Leuk! Heb je mijn dubbelganger weer ontmoet?? Jullie nemen het er maar lekker van vanmiddag!! Beentjes omhoog👍👍

Hermien 2017-05-15 16:02:42

Heel mooi om te zien die foto,s en jullie ook hihihi

Hen en tiny 2017-05-15 16:16:22

ik hoor het al. Voor de rest van je leven prachtige verhalen om te vertellen. Je zult je nooit meer vervelen. in elk geval nog geen slecht weer gehad kennelijk en veel grappige momenten.

Willem F 2017-05-15 17:34:06

By the way: Om het even wie de berichten schrijft. Ze lezen zich prettig weg. Wij zeggen: maak het weer gezellig, lekker uitrusten, en morgen weer verder. Op naar een volgend verslag. Veel plezier!

Nel en Huub 2017-05-15 18:22:28

Hallo Els en Ton.wij genieten van jullie reisverhalen en de mooie fotos.Veel succes En uithoudingsvermogen.Groetjes uit een warm en zonnig Venlo.

Babs en Karim 2017-05-15 19:04:20

wien oet de moer??? wie het det plaetske?? hahahahaha mot neet gekker waere! wat inderdaad ein prachtige umgaeving en fijn det t weer ein bietje baeter geit met de "hip". leuke verhaole die gee (allebei) sjrief. tot t volgende verheulke maar weer! gr Huub en Marjon

marjon 2017-05-15 19:12:38

Weer een heerlijk verhaal om te lezen. Ga zo door, elke dag een prestatie op zich. Volg jullie met heel veel plezier 👍🏻👍🏻

Nancy 2017-05-15 19:46:44

Hoi Els en Ton, Weer een schoon verslag en de foto's zijn ook prachtig. Ik lees elke dag met plezier jullie belevenissen. Ja, ja en die heup ik hoop dat die je niet te veel parten gaat spelen. Wij zijn inderdaad op vakantie even uitrusten, voordat Mart weer gaat werken. Ha, ha. Tot morgen.

Miep 2017-05-15 20:59:17

Het is inderdaad heerlijk om jullie verslagen te lezen. In gedachten "hoor" ik het jullie allemaal letterlijk zeggen en moet dan echt wel lachen hier en daar. Ik zou wel graag af en toe een muisje in de rugzak willen zijn... En prachtige foto's! Ga zo door... Leefs en nag vuul plezeer!

Annie 2017-05-15 22:39:27

Haha geweldig deze verslagen...ik kreeg het via mam doorgestuurd...ik ga ze nog allemaal rustig op mijn gemak lezen :)

Susan Rossel 2017-05-15 23:10:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.