Alleen op de wereld (etappe Sahagun - El Burgo Ranero)

Spanje, El Burgo Ranero

Hoi allemaal..
Op de eerste plaats maar weer hartstikke bedankt voor jullie support via de vele reacties. We vinden het erg leuk die te lezen zeker nu we al een dikke drie weken van huis zijn.

Vanmorgen zijn we pas om 7.45uur vertrokken, dit omdat we pas om zeven uur konden ontbijten. Maar in Spanje is 7.00uur 7.20 uur!
We hadden de eerste tien kilometer geen dorpje op onze weg dus moesten we in het hostel wel ontbijten samen met Hannah uit Bremen, die aanvankelijk beweerde uit Hamburg te komen.
Vervolgens gingen we op pad. We liepen lekker anderhalf uurtje langs een beetje een saaie weg in ons t-shirt. Er kwam wat bewolking opzetten en de lucht werd steeds donkerder. Het rare was evenwel dat we onderweg nog geen pelgrim gezien hadden. Inmiddels hadden we zo'n 5,5 kilometer gelopen en tot het eerstvolgende plaatsje was het ook nog 5 a 6 kilometer. We besloten onze poncho's om te doen omdat de lucht inmiddels pikdonker was. Wij alleen, geen andere pelgrims te zien bij een stikdonkere lucht? Ik kan me wat leukers voorstellen.
"Zeg Ton: lopen we eigenlijk wel goed?"
Effe later: "die gele pijlen zijn hier niet echt heel duidelijk toch?"
5 min later: "vind jij het niet raar dat we al uren lopen en nog geen pelgrim gezien hebben?"
Ja dat vond Ton ook wel raar.
De lucht klaarde op en heel in de verte zagen we het dorpje opdoemen en door ervaring wijs geworden wist ik dat we nog wel anderhalf uurtje te gaan hadden.
Na drie uur lopen liepen we het barretje binnen. Ik was hard toe aan koffie . Ook drink ik hier regelmatig cola. Rommel die ik thuis nooit drink. Maar 't pept effe lekker op.
We vervolgden onze tocht en om kwart over een kwamen we aan op ons overnachtingsadres. Odanks de regen en het saaie landschap was de wandeling na de koffie niet onaangenaam.
We hadden in eerste instantie twee bedden gereserveerd op een zaal maar nadat ik gisteren weer eens een ontzettend ongezellige slaapzaal gezien had. In de plaats waar we toen waren heeft Ton de reservering omgezet in een tweepersoonskamer. Onze gastvrouw had de grootste lol en uit haar gebaren op te maken dacht ze geloof ik dat Ton een caminoscharrel op de kop had getikt en dat hij daarom de reservering veranderd had. Grote hilariteit in ieder geval. We hebben een kamer waar je je kont niet keren kan en Ton is net uit het raam moeten klimmen om ons wasje op te hangen.

Een paar dagen geleden vroeg een Amerikaan me of ik ook doorliep naar Finisterre.
"No I will go not further as Santiago."
" I do not want to have the underste out of the can" (Els van Gaal)
Greetings๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

Els

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Haha weer lachen met jullie. Ik zie het gewoon voor me. Ook dat wasje ophangen via de raam. Maar goed dat Ton lange benen heeft. Groetjes ook aan Ton.

Corrie janssen 2017-05-29 16:58:06

Jullie hebben weer toppie gepresteerd. Hier is het bloedje warm met veel onweer op komst brrr. Slaap lekker op jullie tweepersoons kamer. Hoe is het trouwens met jou blaren Els na de reiki

Francien 2017-05-29 17:58:25

Haha, ook wij weer lachen met jullie verslag. En ook wij zijn benieuwd naar de blaren van Els tijdens deze alleen op de werelddag (met Ton). Wij willen niet the underste out of the can, maar wel het naadje van de soks weten.

Nel en Huub 2017-05-29 18:16:00

Hola Els en Ton, Een genot om jullie verslagen te lezen. Ja, dat is raar: geen pelgrim soms te zien en dan komen ze weer uit alle hoeken en gaten. Zul je zien! Waar die dan al die tijd waren? det is ut geheim van de Camino! Groetjes van Oppe Ruiver

Ger en Thea Lenssen 2017-05-29 18:51:41

Geweldig verslag. Zie jullie al lopen lekker met z'n twee. Hoe is het je heup en de blaren? Lastig zo'n kleine kamer, heeft ook z'n voordeel wordt je mekaar niet kwijt.

Miep 2017-05-29 18:57:46

Ga nog even zo door met het gebruiken van die "van Gaal" taal.๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

Hermien 2017-05-29 18:57:58

Ha Miep .heup is okee .blaren doen niet echt pijn meer. Liefs els

els-en-ton-boonhof.reisblog 2017-05-29 19:16:27

Auk waal ens lekker gen minse.DEt zulle waal rk ooievaars zien op de kerktoren.Sjiek

Hen en tiny 2017-05-29 19:58:11

Weer een leuk reisverslag, ik had Julie wel eens willen zien op dat piep Kleine kamertje !!!!! Het is maar goed Ton dat Jij zo slank bent anders ???? Ha ha ha. Veel wandel plezier

Resie Chris 2017-05-29 22:45:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.