Wandelen of pelgrimeren??? (etappe Airexe - Melide)

Spanje, Melide

Vanmorgen vanuit Airexe om half zeven op pad. We zouden tot Melide gaan waarvoor het ene boekje 20 km aangaf en een ander 22km.
Na 8 kilometer konden we pas onze eerste kop koffie drinken met een lekkere snee geroosterd brood. Dat was in Palas de Rei een onaantrekkelijke en sfeerloze plaats. Des te verbaasder was ik toen ik daar een kerkje binnenliep. Er klonk mooie zachte muziek en ondanks dat het kerkje niet super mooi of interessant was trok 't me nogal aan. Ik heb daar ook m'n momentje gepakt. Achter in de kerk hebben we weer een stempel gekregen. De man die daar zat knikte goedkeurend toen hij onze staat van stempels zag. Helemaal vanuit St.Jean?
Het valt me sowieso op dat mensen hier nogal verbaasd reageren als we zeggen dat we in St.Jean vertrokken zijn . De meeste lopen maar een gedeelte van de Camino.
In Nederland krijg je het idee dat bijna iedereen de hele Camino Frances loopt of zelfs vanuit Nederland.
Qua leeftijd heb ik het idee dat het merendeel toch vijftigers of zo zijn die de tocht maken maar ik kan me vergissen (zal de statistieken eens nakijken).
Nou verder met onze tocht van vandaag. Het was fris vanmorgen en tot een uur of tien hielden we onze fleecevesten aan. Een gemakkelijke wandeling met soms wat op en afjes maar steeds langs goede paden. De sfeer op dit deel van de Camino (laatste 100kilometer) is compleet anders . Het stikt er van horecagelegenheden en het ziet er bovendien een stuk commerciëler uit. Ook zijn bijna overal de kerkjes geopend en in plaats van electrische branden hier echte kaarsen. De lopers, veelal Spanjaarden, die voor de laatste 100 kilometer gaan haal je er zo uit: nieuwe schoenen, rugzakken, hoedjes en witte benen. Ook rijdt er steeds een eerste hulpwagentje rond . Die red je dan als je teveel zweet of zo of erger, als je tekenen vertoont van eventuele vermoeidheid of een opkomende blaar.
Je voelt je nu meer toerist dan pelgrim maar soms zien we ineens mensen die we in de Pyreneeën voor het laatst gezien hebben. Typisch is dat!!
In Leboreiro hebben we nog een kerkje bezocht dat in een andere richting staat dan de rest namelijk noord noord oostelijk. Dat schijnt bijzonder te zijn omdat ze vroeger alle kerkjes in zuid westelijke richting bouwden.

Tegen eenen kwamen we aan in Melide. Ondanks de mooie wandeling is dat steeds weer een heerlijk moment . We trakteren onszelf dan op een grote pot bier met deze keer een bord spaghetti.

Ik kan me niet voorstellen dat we al zoveel honderden kilometers gelopen hebben en dat het einde in zicht is. Ton wel : "kijk maar naar de bankrekening ".😉😉

We beginnen ons erg te verheugen op onze aankomst in Santiago. We zullen daar drie dagen blijven om oa ook lekker wat rond te lummelen. Op donderdag stappen we om half twaalf op de bus waarna we vrijdag om half vijf in Breda zullen zijn.

Groetjes uit Spanje
Els

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Wat weer lekker nu het wat drukker wordt met lopen. Kun je ook nog eens " ouwe hoeren ". Mooie foto's. Straks thuis beleef je alles nog een paar keer. Tot gauw op de Bbq van TL V. Groetjes. 💋

Corrie janssen 2017-06-16 16:21:04

Is wel leuk dat die spanjaarden maar voor honderd km gaan.WEGEN de laatste loodjes wel zwaar?

Hen en tiny 2017-06-16 16:26:30

Els en Ton, Wat een prestatie, petje af. Geniet van de laatste dagen. Voor je het weet is het een herinnering :) gr Joeri

Joeri 2017-06-16 17:29:26

Alweer een prachtig verhaal en mooie foto's. Geniet nog van de laatste dagen.

Miep 2017-06-16 18:27:51

Jullie zijn er bijna. Petje, zeg maar gerust hoed, af. Het gaat achteraf allemaal zo snel... Geniet ervan!

Nel en Huub 2017-06-16 18:40:04

Nog een paar dagen... Spannend! Knap, knap, knap! Mooie kerkjes. Geniet van de laatste wandelingen. Liefs, Annie.

Annie 2017-06-16 23:10:08

Geweldig wat jullie gepresteerd hebben, de laatste loodjes !!!! Morgen veel wandel plezier

Resie chris 2017-06-16 23:13:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.