Hulp nodig??? (etappe Pamplona - Uterga en Uterga -Puenta la Reina)

Spanje, Puenta la Reina

Hoi allemaal.

Wij (ik) hebben het zo geregeld dat als ik de wasbeurt heb, Ton het blog bijhoudt en andersom.
Ik probeer het natuurlijk zo te regelen dat er een wasmachine is als ik de wasbeurt heb wat Ton nu in de gaten heeft. (Gedoe en discussie dus ) Ik heb nu de blogbeurt terwijl er rondom mij wat mannen met wasjes rondrennen .😅😅.

Na vannacht geslapen te hebben op een zolderkamertje met een muffin als ontbijt vertrokken we al om 6.45 uur richting Puenta la Reina.
Het is een prachtige dag. We maken een omweg naar het kerkje van Maria van Eunate. Het verbaast me altijd hoe mysterieus oude stenen kunnen zijn. Het kerkje is 12e eeuws en achthoekig. Het maakt veel indruk op mij mede door de ligging, zomaar ergens midden in een prachtig glooiend landschap.
Maar helaas, helaas, we waren te vroeg en het kerkje was nog niet open.

Na een klim kwamen we uit in het charmante dorpje Obanos. Het was inmiddels half tien en we hebben er heerlijk ontbeten.
Misschien gaan we vanavond Jos en Lenie ontmoeten die we kennen van de oefenwandeltochten.
Na Haagse Ben (projectontwikkelaar die onze dijken bouwt) maar het zelf niet droog houdt tijdens zijn verhalen, zijn het tot nog toe de enigste Nederlanders die we ontmoet hebben. We hebben met Ben gezellig gegeten in Pamplona.

Ton heeft er een handje van me op elk vogeltje en bloemetje te wijzen. Ik heb hem een beetje bitserig gezegd dat ik zelf kan zien en horen. Na Annabel (de hospita in Pamplona die me naar de invalidendouche begeleidde "Elisabeth come here en take this shower ", wil ik naast kreupel, niet ook nog voor doof en blind versleten worden. Even dacht ik dat ze me wilde gaan helpen met douchen.😯😕😆

Wij zijn aangekomen in Puenta la Reina, een sfeervolle en levendige plaats waar we gelijk al verwelkomd worden met een optocht. We besluiten vandaag niet door te lopen en morgen een langere route te nemen. We hebben net ingecheckt in auberge Amalur.
Effe lekker douchen, wasje doen (Ton) en wat rondkijken in het plaatsje.

De Camino laat je zintuigen meer openen merk ik. Het is net of je beter gaat horen, ruiken en zien. Je wordt wakkerder, (overigens gaat mijn mond dan wel dicht).
Het is een belevenis die niet in woorden te vangen is . En dat ga ik ook niet proberen. Een beleving moet een beleving blijven.
Tot zover,
Els

Geschreven door

Al 15 reacties bij dit reisverslag

Leuk om jullie verhalen te lezen! Nog geen bedwantsen Els? Groetjes🙋

Henk en Ria 2017-05-13 14:46:43

Al die avonturen van jullie geweldig om te lezen. Geniet van elk moment. Heel veel plezier vandaag nog en ik kijk uit naar de volgende blog

miep 2017-05-13 14:48:38

Good bezig! petje aaf en op de volgende 100 km. de hebs de taken good verdeld Els.

Hilda 2017-05-13 15:45:59

Wat schrijven jullie Leuke verhalen ik geniet ervan, wij waren ook bij het kerkje van Maria van Eenata het lag op onze route, bij ons was het wel open. Wij zijn natuurlijk binnen geweest en een stempel gehaald. Jos heeft een paar hotels en Albergen gebeld ook jullie adres stond op het lijstje maar veel zaten er vol en andere namen niet op. Wij hebben toen besloten om in het charmante plaatje Obanos te blijven we zien ons vast later op onze tocht Buen Camino 🚶🏾‍♀️👣Groetjes en tot dan.

Lenie en Jos 2017-05-13 16:19:28

Hoi Ton en Els, Mooi om jullie verhalen te lezen. Het geeft zoveel herkenning. Dat Ton de was doet, hoort er ook bij. Och wat maakt het allemaal uit. Door de verslagen heen lees ik dat jullie genieten. Prachtig is dat toch, of niet. Ik denk dat het leuk zal zijn als jullie Jos en Lenie nog treffen op de camino. Maar dat zal zeker wel lukken. Jammer voor jullie dat het kerkje Maria van Eunate gesloten was. Ik was in 2013 hier op deze bijzondere plaats. Wij wensen jullie nog heel veel succes en een Buen Camino.

Ger en Thea Lenssen 2017-05-13 16:55:08

Hoi samen!! Els je geeft duidelijk aan wat je wel en niet wil!👍👍morgen is het Moederdag en heb je nog extra rechten. Dus geen wasbeurt !!😄😄veel plezier verder!!

Hermien 2017-05-13 17:30:43

Leuk verhaal, laat ton altijd de was maar doen😉🙌

Dennis Beeren 2017-05-13 17:33:42

Intussen zeggen we al tegen elkaar: 'is er weer een blog binnen, of nog niet?' Het zijn idd leuke verhalen of het nu van jou is of van Ton. We genieten ervan :) En ja, de huishoudelijke taken goed verdeeld! Maar wat heerlijk om te genieten van de vrijheid die jullie hebben: vandaag wat minder meters, morgen wellicht weer meer, of niet. We zien weer uit naar het volgende blog. Veel plezier weer!

Nel en Huub 2017-05-13 18:19:20

Weer een leuk reisblog. Geniet er samen van. Denk maar aan ""kleine wasjes grote wasjes ""

Corrie janssen 2017-05-13 19:14:44

Ge heb spannende en gezellige verhaole.leuk wat ge allemaol meimak.Ton de was doon en dow as t dich ootkump.morge moederdag den huuf t al neet,euvermorge pien aan de heup auch neet asse slech sjluups mosse ootröste ton mot maar alles ongergaon.alle gekheid op ein stokje,leuk det ge zoe vuul meimak.Auch leuke fotos .vuul plezeer same en met de angere.gr.

José 2017-05-13 19:15:42

Gelukkig gaat het weer beter met je els. Laat ton maar maar lekker wassen hen zou zeggen dat doet de machine toch.veel wandelplezier nog. Gr hen en tiny

Tiny en hen 2017-05-13 21:30:57

Hoi, Ton en Els, Als ik jullie verslagen lees, denk ik weer terug aan mijn fietsreis naar Lourdes, een geweldige ervaring. Zo te zien bij jullie prachtige natuur. Ton laat je niet op de kop zitten, aaf en toe waers zien, angers liek mich, det Els d'n baas geit sjpeule. En den kumse neet mier van ut wasse aaf. Haaij ach good, groetjes Jan

jan klerken 2017-05-13 21:43:56

Alinea 1: good bezig ( sorry Ton..un slumme meid is op eur toekoms veurbereid....😉) Alinea 2: shit happens. Alinea3: ...un golde rendje.. Alinea 4: hellup.... Alinea 5:Yes!!! Alinea 6: .....wauw! ....ik doon ut ôg neet nao,xxx

José 2017-05-14 02:54:58

Good um te laeze dat ut weer wat baeter met dich geit. Prachtige foto's en leuk um och verslaage te laeze. In plaats van nao de was machine te loupe had Ton baeter eine gum mei kinne neme. Mooderdaag vandaag maar de privileges die ze dan claims gelde toch allein as Ton die ouk krieg met vaaderdaag of? Ik neem aan des ze gen vaeske hebs meigenoome um de bloome in te zette. Fijn det ut waer ouk ein positieve rol speult. Wievuul km heb geej noow van de totale aafstand al aafgelag? Fijnen daag toegewins, Groet Giel en Annemie.

giel 2017-05-14 05:18:00

Wat beleven jullie toch veel. Mooie verhalen en foto's knap dat jullie iedere keer dat zo goed kunnen verwoorden, mooi geschreven !!!!! Ga zo door, veel plezier, Els, heeft Ton je ook goed verwend met Moederdag????

Resie-chris 2017-05-14 16:10:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.