Bestaat er toch een aards paradijs???

Spanje, Saxamonte

O Porrino > Saxamonte 12km


Gisteravond in ons cafe-restaurant-pension Maracaibo te kampen gehad met een fikse communicatiestoornis.
We wilden eten bestellen, kregen de kaart, maar Els vroeg vervolgens of ze ook een pelgrimsmenu serveren.
Nou....dat had ze beter niet kunnen doen. De serveerster sprak volgens mij alleen een lokaal dialect. Ik verstond er geen woord van. Maar na een minuut of 10 kwam ze met een handgeschreven menuutje waar we helaas geen chocolade van konden maken. We probeerden haar duidelijk te maken dat we vlees wilden en geen vis. We hadden 's middags al genoeg in deeg gebakken tonijn met olijven gehad als bijgerecht bij een glas bier.
Het kwartje viel uiteindelijk maar van hetgeen we voorgeschoteld kregen is jammer genoeg de helft naar de keuken terug gegaan. Het eten had kraak nog smaak maar dat lag niet aan de bediening.

Na het typisch Spaanse ontbijt van vanmorgen bestaande uit koffie, vers geperst sinaasappelsap, cake en churos om te soppen in de koffie even na achten op pad.

De temperatuur 's ochtends is nu wat aangenamer maar de middagen blijven ook de komende dagen nog steeds warm 🔆🔆met temperaturen van 30graden of net erboven.

Volgens het boekje zouden er in de route van vandaag een tweetal hellingen genomen moeten worden. Afgaande op informatie vooraf zou deze Camino wat dat betreft gemakkelijker zijn dan de Camino Frances.
Dat is ook wel zo maar de hellingen van vandaag waren pittig genoeg om nog maar te zwijgen van hetgeen we afgelopen zaterdag voor de kiezen kregen (Alto da Portela Grande de Labruja).

De afstand van vandaag zo'n 12km was goed te doen en tegen 12.15uur arriveerden we bij ons overnachtingsadres voor vandaag.
Het is een erg leuk verblijf bestaande uit een groot woonhuis waarin de gastenverblijven zijn ondergebracht. Els heeft de invalidendouche maar weer eens gebruikt die is wat ruimer😜.
Ernaast ligt een cafe-restaurant waar we ons eerste 🍺al genuttigd hebben. Straks serveren ze ook een pelgrimsmenu waarvan de kaart in ieder geval duidelijk is en voldoende keuze biedt.
Voor die tijd probeer ik eerst nog even het verslag van de Vuelta mee te pikken.

We zijn nog zo'n 87km van Santiago verwijderd dus het begint op te schieten. Maar omdat we tijd zat hebben gaan we de komende dagen wat kortere etappes lopen.
Je kunt wel goed merken dat we binnen de 100km grens zitten want het st.. inmiddels van de Spanjaarden die zoals altijd luidruchtig onderweg zijn. Maar ach ja, het hoort erbij en het is tenslotte hun land.

Tot zover, adios amigos.
Ton

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Nog 87 km en nog veel dagen om dat te verdelen. Of zijn er nog extra dagen voor de stad Santiago gepland?

Hermien 2018-08-29 16:14:30

Ik zie dat de Vuelta volgende week nog in jullie buurt komt! Live kijken is ook leuk :) Mooie foto's. Voor straks smakelijk eten.

Reineke 2018-08-29 16:27:48

Wat een mooie omgeving jullie zullen er wel van genieten.

Tiny en hen 2018-08-29 16:54:34

Fijn dat het nu wat rustiger kan. Lekker genieten van de omgeving. Weer mooie foto's Ton.

Corrie Janssen 2018-08-29 18:31:38

Kunnen jullie misschien nog naar Finistere gaan ook nog een beetje vakantie houden 😎😜🏖 doe maar lekker rustig aan. Geniet ervan dat is het belangrijkste 🍻

Lenie 2018-08-29 19:58:32

Dat schiet inderdaad lekker op. Dan zullen we maar zeggen dat dit de toeristische routes gaan worden :) met nog enkele pelgrimsmenu's te gaan. Geniet er lekker van...

Nel en Huub 2018-08-30 08:28:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.