Green magic icing cake

Sri Lanka, Horuvila


Puttalam -> Wilpattu

We mogen onze gesuikerde broodjes achterin het winkeltje opeten. Buiten plenst het nog steeds. Hoe is toch dat verhaal de wereld in gekomen dat tropische buien maar een uurtje duren? Achter in het bakkerswinkeltje kunnen we even opdrogen. Tussen de cakes, pasteitjes en stapels dozen ‘green magic icing cake’ en ‘sprinkles of joy’. Het personeel van het winkeltje vindt het zichtbaar leuk om twee fietsende toeristen binnen te hebben. Of misschien is het ook een beetje leedvermaak omdat we zo nat geregend zijn? We voelen ons in ieder geval welkom.

De dag begon wel droog. We hebben uitgeslapen (we hebben vannacht toch nog oud-en-nieuw afgewacht en zijn nog even naar buiten gegaan - waar overigens weinig te beleven was) en hebben bij een lokaal eettentje ontbeten. Daar genieten we ook deze reis weer van; gewoon op een plastic krukje, aan een tafeltje met ‘locals’ en dan maar afwachten wat je voorgeschoteld krijgt. Vanochtend is dit rijst met curry, dahl en verschillende andere prutjes. Leuk en lekker! Met een zonnetje reden we de stad uit. Veel zwaaiende, lachende en ‘happy new year’ roepende mensen. En dat in een prachtig groene omgeving, met prachtige rijstvelden en palm-, mango- en bananenbomen.

Die groene omgeving is er natuurlijk alleen dankzij voldoende regen. En die is er vandaag zeker:-). De temperatuur blijft gelukkig aangenaam. Dus na ons bezoek aan de bakkerswinkel gaat de regenjas weer aan en fietsen we lekker door. Borden waarschuwen ons voor overstekende olifanten. Het enige dat de weg oversteekt is een kudde waterbuffels. Die zijn niet wild, maar lieverdjes zijn het bepaald niet. Het is nog een uitdaging om de kudde veilig voorbij te komen.

We hebben een prima hotelletje bij het Wilpattu NP. Morgenochtend safari!


52km gefietst.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Dat ziet er lekker uit 😋

Carolien 2024-01-02 18:57:05

Gelukkig nieuwjaar!

Mieke van Elk 2024-01-03 09:56:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.