English is fun!

Vietnam, Hanoi


Dagje Hanoi

‘Can we practise English with you?’, vragen de 2 meisjes verlegen. Het is zondagochtend en de straten rondom het Hoan Kiem meer, waar ons hotel is, zijn afgesloten voor auto’s en brommers. Dit deel van de stad is in het weekend het domein van de voetganger. Kinderen leren rolschaatsen of rijden op speelgoedauto’s. Er zijn optredens van muziek- en dansgroepjes. Kunstenaars zitten te schilderen. En schoolkinderen lopen in groepjes rond en spreken buitenlanders aan. Zoals deze 2 schattige 7-jarige meisjes, geholpen door een paar oudere leerlingen. Op hun oranje t-shirts staat de naam van hun school met de toevoeging ‘English is fun!’. Natuurlijk mogen ze hun Engels met ons oefenen. We antwoorden behulpzaam dat we al 10 dagen in Vietnam zijn, dat de olifant ons lievelingsdier is en rood onze lievelingskleur. Het uur erna hebben we nog een paar van dit soort gesprekjes met schoolkinderen. Over het Vietnamese eten, wat we van Hanoi vinden en wat we gaan doen met Têt, het Vietnamees nieuwsjaar volgende week.

We struinen de hele dag door de stad. Hanoi is een stad van contrasten. Het leven vindt ook hier vooral op straat plaats. Vrouwen koken op een houtskool vuurtje op de stoep miesoep (pho). Overal spreiden mensen hun koopwaar uit of ze rijden rond met een fiets of brommer volgepakt met fruit, groente of huishoudelijke apparatuur. Maar er zijn ook luxe hotels, hippe koffietentjes en supermarkten met een uitgebreid aanbod. De stad is overvol, iedere vierkante meter lijkt benut. Zelfs de spoorlijn, waar 3 keer per dag een trein rijdt, wordt gebruikt. Zodra de trein langs komt, worden spullen aan de kant gezet en de was binnengehaald. In ’Train street’ liggen de vele cafeetjes direct naast de rails. Een leuke ervaring om de trein rakelings voor ons langs te zien rijden.

Vanavond traditioneel Vietnamees vertier: het Water Puppet Theater. Met muziek, zang en poppenspel in een soort zwembadje. Bijzonder, absoluut de moeite waard.

0 km gefietst.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wordt nog doortrappen om op tijd in Kunming te komen😉 Hebben jullie de eggcoffee nog geprobeerd? Veel plezier op de volgende etappes!

Leo & Annette 2020-01-21 03:35:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.