Het verlaten haventje

Vietnam, Kim Bảng District


Lieverds zijn het. Het oudere echtpaar dat het guesthouse runt waar we 2 nachten verblijven. Zij bakt eieren en maakt Vietnamese koffie en sinaasappelsap voor ons ontbijt. Hij zit met eindeloos geduld met zijn kleinkinderen op schoot tot ze in slaap vallen. Op zowel de 1e als de 2e verdieping verhuren ze de kamer aan de voorkant van het pand, met uitzicht op het haventje. In de andere kamers wonen ze zelf, samen met hun getrouwde kinderen en een flink aantal kleinkinderen. Via de woonkamer (schoenen uit, slippers aan) kunnen we naar onze kamer. Ze spreken geen woord Engels, maar met handen, voeten en de vertaal-app komen we er meestal wel uit. We mogen kiezen wat we willen eten, ze hebben zelfs speciaal een Engels menulijstje gemaakt.

In het haventje liggen vele tientallen bootjes. Of zijn het er honderden? Met zo'n bootje kun je in een uur naar de Parfum Pagode, een groot Boeddhistisch tempelcomplex. Het haventje ziet er vandaag verlaten uit. Is dat vanwege de dichte mist? Is het inmiddels toeristisch laagseizoen? Of is het een echt slecht jaar? Na de hitte in Laos en Cambodja, zitten we nu in de winter van Noord-Vietnam. Ook wij hadden het plan om naar de tempels te gaan. Maar de mist en temperatuur, het is een graad of 17, nodigen niet bepaald uit om 2 keer een uur op een bootje te zitten. Dus we blijven in het guesthouse en 'genieten' al vanaf 10 uur van de karaoke bij de buren.

0 km gefietst.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Mooie verhalen!

Linda 2020-01-20 07:25:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.