De vrouwen van Vietnam

Vietnam, Ninh Bình


Vinh Loc -> Ninh Binh

De vrouwen zijn het meest zichtbaar. Dat was in Cambodja en Laos al, maar hier in Vietnam valt het nog meer op. Ze runnen de meeste winkeltjes en eettentjes. Ze doen het leeuwendeel van het werk in de rijstvelden. Ze rijden op brommers met grote balen suikerriet. En ook bij de werkzaamheden aan de wegen en gebouwen zien we opvallend veel vrouwen aan het werk. Ze zijn klein en tenger, maar ook dapper en stoer.

Wederom een prachtige fietsdag door dorpjes, rijstvelden en zo nu en dan wat oerwoud. Wat is het hier groen en vruchtbaar. Bijna de hele groente- en fruitafdeling van de Albert Heijn zien we hier groeien. Mandarijnen, sinaasappels, papaya’s, mango’s, ananas, kool, bloemkool, boontjes, broccoli, van alles. En dan te bedenken dat hier in 1985 een hongersnood was… Dat had onder meer te maken met een mislukte collectivisatie van de boerderijen. De communistische partij besloot uiteindelijk toch om economische hervormingen door te voeren, om het land te behouden voor verdere neergang. Er is veel veranderd sinds die tijd.

Vanaf een afstandje zien we hem al liggen: de Bai Dinh pagode. Bai Dinh ligt op een berghelling en is het grootste complex van Boeddhistische tempels in Vietnam. Het is een indrukwekkend complex, met meerdere tempels en pagodes en een aantal enorme boeddha’s. De tempels zijn verbonden met overdekte gallerijtrappen met honderden beelden van verlichte monniken. Prachtig, zie de vele foto's (sorry, we kunnen niet kiezen).

We eindigen onze fietsdag in Ninh Binh, een mooi gelegen stad in het karstgebergte. Een populaire plek dan ook bij toeristen, dat is weer even wennen. Morgen gaan we de omgeving hier verder verkennen!

68km gefietst.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.