Espresso, cappuccino en wafels

China, Kunming


Pling!
We worden wakker van een binnenkomend mailtje. Het is de bevestiging dat we vliegtickets hebben naar Chiang Mai in Thailand, morgenochtend. Vanaf daar vliegen we door naar Hongkong, en vlucht nummer 3 gaat naar Schiphol. Fingers crossed dat er geen nieuwe grensperikelen tussendoor komen!

Dat betekent dat we vandaag dozen moeten vinden om onze fietsen te verpakken. Zowel China Eastern (vlucht 1) als Cathay Pacific (vlucht 2 en 3) stellen een doos verplicht. Op de fiets de stad in. Al snel merken we een aantal dingen op. Alle supermarkten zijn open. Alle banken zijn open. En verder is vrijwel alles dicht. Zo ook de eerste fietsenwinkel. En de tweede. En de derde. Pas bij nummer 6 hebben we beet. Een klein winkeltje, met een lege fietsdoos bij het afval voor de deur. Als hij doorheeft dat we er minstens 3 nodig hebben (ze zijn nogal klein), gebaart hij ons te gaan zitten en op zijn winkeltje te passen. Na 10 minuten is hij terug, met 3 extra fietsdozen. Hij is onze held van de dag.

Vanmiddag maken we een lange stadswandeling. Ook al zijn er maar weinig mensen op straat, het is niet verboden om buiten te zijn. En we zijn er nu toch. Wat is Kunming een mooie stad! Ruim opgezet, goed georganiseerd, schoon en overal indrukwekkende wolkenkrabbers. Het park bij het Green Lake (met duizenden meeuwen) blijkt ook gesloten te zijn vanwege het coronavirus, dat is jammer. Maar hier is wel een van de weinige restaurants van de stad open. Met goede espresso, cappuccino én wafels. Een prima middagje zo!

De fietsen staan inmiddels ingepakt klaar. Morgenochtend om 5.30 vertrekken we naar het vliegveld. Welterusten!

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Joepie! Nu maar hopen dat het allemaal volgens plan gaat lukken om gezond en wel naar huis te komen. Goede reis alvast!

Mieke 2020-02-04 15:53:02

Fingers crossed Goede reis en via de app vernemen we het laatste nieuws wel

Henk de Geeter 2020-02-04 16:06:30

Mooi! Nog een paar dagen fietsen in Chang Mai en omgeving om de schade een beetje in te halen? of zit dat er niet meer in?

Govert 2020-02-04 16:14:47

Hele goede vlucht en wel thuis !

Joke Baartmans 2020-02-04 16:48:40

Wat een bijzondere ontmoeting met t fietsenmannetje! Ken verder niemand die ooit mocht oppassen op n Chinese fietsenwinkel, heel bijzonder. Bon voyage.

Karin Koning 2020-02-04 17:29:11

Bijzonder om zo’n grote stad zó leeg te zien, en ook begrijpelijk! Goede reis!

Marcel 2020-02-04 21:11:37

Dag Sandra en Ruud Blij te horen dat het in orde komt. Het is natuurlijk spijtig dat dit moest gebeuren tijdens jullie fietsreis. Het kon ons evengoed over komen. We waren op tijd uit China. We zijn nu in Thalang in Laos. De grens over tussen Vietnam en Laos was zéker geen probleem. Jullie zijn altijd welkom in Lier (België). We doen mee met vrienden op de fiets. Groetjes van Christine en Theo

Theo en Christine 2020-02-05 06:56:17

Safe journey back to the Netherlands! And just how nice of the bike shop owner to help you out!

Kristina 2020-02-05 16:27:53

Radiostilte? Zitten jullie nog steeds in Kunming, of is de vlucht gelukt? @Nieuwsgierig

Jan Tjeerd 2020-02-06 12:11:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.