Vietnam

Nederland, Schiphol

Daar zijn wij weer maar dit keer met z'n 3en ipv 2. We hebben een gast reiziger mee. Hij was erg benieuwd naar onze vakanties en wilde graag mee. En wat doe je dan, je neemt die 'kleine' jongen mee voordat hij weer 5.5 maand gaat varen.
Die kleine jongen zit overigens al aan het bier, voor z'n vliegangst zegt hij haha.

Dit keer geen spannende incheckverhalen, het ging zowaar gesmeerd. Wel weer een body check voor mij maar ook voor Justin.
En dus zitten wij nu ruim op tijd bij de gate aan de koffie.

Vietnam, naar het schijnt het meest vriendelijke Aziatische land. Een land met een harde geschiedenis. De verdeling tussen Noord en Zuid, met de Vietnam oorlog als gevolg. De aftocht van de Amerikanen en de wederopbouw van een verdeeld land dat tegenwoordig vredig samen leeft.
Kortom een enerverend land, zeker fotowaardig, want natuurlijk is de camera ingepakt en dit jaar voor het eerst ook een drone mee.
Of ik deze daadwerkelijk kan gebruiken valt nog te bezien want officieel mag een drone Vietnam niet in. Dus hopelijk goed genoeg verstopt in mijn koffer en zo niet dan wordt de drone ingenomen en kan ik het weer ophalen op de dag van onze terugreis. We gaan het zien.
Thuis wat geoefend met de drone zowel buitenshuis als binnenhuis en dat ging vrij makkelijk eigenlijk. Ik hoop natuurlijk dat het lukt om door de douane te komen mét drone want oh oh dan komen er mooie plaatjes en filmpjes. Ik kan niet wachten.
Ilona heeft deze reis van A tot Z geregeld en gepland, dus voor Justin en mijzelf een complete verrassing en verwennerij dat wij niets hebben hoeven doen.
We vliegen straks eerst naar Parijs en met 1 uur tussenstop vliegen we daarna naar Vietnam. Het is daar 6 uur later en wij komen aan om een uur of 7 morgenochtend. Dan is het in Nederland 1 uur snacht's.
Wanneer wij daar aankomen in
Ho Chi Min (Saigon) is het Chinees Nieuwjaar dus vallen met onze neuzen in de boter. Het zal er feestelijk zijn maar ook wat rustiger qua aantal mensen omdat veel Vietnamezen naar familie in het platteland trekken.
De volgende dag rijden we naar Mui Ne, een kust/duingebied waar wij een aantal dagen verblijven, dan keren wij weer terug naar Ho Chi Min voor een dag of 2 en rijden dan naar de rivier de Mekong waar wij een paar dagen slapen aan de rivier, dat lijkt mij heel gaaf. Vervolgens weer terug naar de stad waar wij nog wat excursies hebben staan, zoals een bezoek aan de tunnels die in de Vietnam oorlog zijn gebruikt. Dat wordt wat met Justin en mij. Zien jullie het al voor je wij die in die tunnels gaan. Ik zeg... Lengte en ik zeg... Breedte hahaha.
We gaan ook nog een kookcursus doen en met een local op stap en bij diegene thuis koken. Er staat een fietstour gepland en ongetwijfeld gaan we nog meer doen maar dat laten we aan het toeval over.

Zo soepel als het inchecken ging zo hebben we onze 1e uitdaging te pakken haha. 40 min vertraging vanuit Schiphol. Dat betekent dat we nu nog een half uur over houden om onze aansluitende vlucht te halen.
Inmiddels 2 uur verder en we zijn omgeboekt. Parijs is komen te vervallen. Nu vliegen wij eerst het langste gedeelte met Cathay Pacific naar Hongkong en daarna het korte 2e gedeelte naar Vietnam.
Al met al komen wij 3 uur later dan gepland aan.
Net nog even snel koffie gehaald en natuurlijk even 3 mondkapjes geregeld πŸ’ͺ. Daar hebben wij natuurlijk wel een foto van gemaakt.

Tot morgen πŸ’‹

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Alles balen.Staat jullie geweldig haha

Tonia 2020-01-23 12:05:53

Wat kan jij leuk schrijven Mandy. Ga jullie volgen. Toch heel veel plezier.

Monique 2020-01-23 12:15:54

Heel veel plezier en maak goede aantekeningen bij de kookcursus. Kan je het voor mij maken als je thuiskomt. Water loopt al in mijn mond!πŸ˜‚ Kijk uit naar je verdere verslagen en foto's! Dikke kus πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

Debbie 2020-01-23 13:05:04

Wat geweldig van Illona dat zij dat allemaal geregeld heeft .Geniet van elkaar en al het moois .misschien kunnen jullie over de tunnels πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Yvonne Touwslager Prijn 2020-01-23 13:32:52

Lijkt wel de film scream haha!

Ellen Stavast 2020-01-23 14:21:00

Nou volgens mij wordt het een verrassende en spannende trip. Heel veel plezier

Marja hessels 2020-01-23 17:10:33

Nou spannend hoor.hoe lang hebben jullie te gaan..? Wij hebben hier net Orkaan gloria achter de rug..wij hebben er gelukkig niks van gemerkt,zitten in Torre del Mar,(bij Malaga). Er.waren heftige beelden van Tossa del Mar,te zien.( Ligt onder Barcelona)..dus verwarring bij vrienden.fam etc...kregen veel appjes....nu alles weer rustig..nou gaan jullie eerst maar even een nachtje lekker slapen..πŸ˜΄πŸ€—..

Jellie 2020-01-23 19:32:53

Heel veel plezier en wat gaaf dat je mee bent Justin Ik wacht al op het volgende verslag πŸ’‹

Ingrid 2020-01-23 20:15:55

Wat een verhaal al meteen weer . Het zal welweer spannend worden ,wij zijn benieuwd . In ieder geval heel veel plezier . En zeker gaan we jullie weer volgen . TIA zat even in de weg . Maar ik ben er weer .hele dikke kussen voor alle drie πŸ‘πŸ‘πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€

Tante Hennie . 2020-01-24 09:36:22
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.