"Dit moet je gezien hebben"! Nou nee hoor!

Thailand, Patong

We starten vandaag weer wat later. Dat uitslapen na een paar dagen slecht geslapen te hebben bevalt ons wel haha.
We willen vandaag naar een strandje rijden en aansluitend in de grote toeristische stad Patong wat gaan eten en de beroemde Bangla Road bekijken. Volgens vele moet je dit gezien hebben...
We doen eerst een paar plaatsen aan om te 'geo-catchen' voor Ilona. Dat is 'schat' zoeken voor volwassen. Best leuk om te doen en de 'schatten' liggen over de hele wereld verspreid dus waar je ook bent je kunt altijd wel op zoek naar 1. Het brengt je ook op plaatsen waar je anders niet zo snel komt. Voor mij weer een mooie gelegenheid om foto's te maken. Dus ook deze combi werkt goed.
We rijden een stukje omhoog naar Yanui beach. Verscholen tussen de bomen vindt je daar een heel klein stukje strand met uitlopers van de rotsen. Een plaatje om te zien, dus camera gepakt en terwijl ik foto's maak is Ilona op zoek naar haar schat.
Helaas, niet gevonden. Het kan zijn dat de aanwijzingen of gps niet helemaal kloppen, dus grijp je ook wel eens mis. Maar een mooie plek gezien dus toch gewonnen. Nu gaan we echt op weg om in de buurt van Patong een strand te vinden. Dat is al gauw 40 minuten rijden.
We rijden door Karon, het toerisme neemt al toe. Een lang gestrekt stuk strand achter een aangelegde heuvel, je kunt dus niet zo goed zien of ze daar ook bedjes hebben. We besluiten om door te rijden naar Patong. Dan zijn we er maar alvast. Het is hier enorm druk, zowel in de straten als op het strand. Toch gaan we 2 bedjes zoeken en ploffen we neer. Het is wat bewolkt, en af en toe vallen er een paar druppels. Omdat het erg warm is, zijn de druppels en de wind welkom.
Zodra we gingen zitten, stond er een rij naast onze bedjes van verkopers. Die als aasgieren de nieuwkomers in de gaten houden. Masseuses, verkopers van allerlei prullaria, eten en drinken wordt je aangeboden en als je zegt 'misschien later dan staan ze binnen no time nog een keer voor je neus. Dus een ferme NEE volgt. Er zijn wel 20 verkopers langs geweest.

Een massage daar heb ik wel oren naar. Heerlijk dat gefriemel aan mijn voeten. Ilona wil er niets van weten dus vraag ik een dame om een voet massage. 300 baht, ongeveer 7,50 voor een half uur. Ik ga er meteen goed voor liggen, haha. Ik voel de spanning direct uit mijn benen en voeten verdwijnen en bovendien zorgen de magische handen van deze olijke vrouw ervoor dat het hinderlijke pijntje onder mijn linkervoet verdwijnt. Ik heb genoten!
De zon probeert af en toe door te komen en dus hopen wij op een zonsondergang aan zee. Met links en recht 2 grote bergen met huisjes ertegen aan gebouwd zou dat een heel mooi plaatje kunnen geven. We wachten en wachten maar juist wanneer de zon gaat zakken schuiven er wolken voor en is de kans op een idyllische zonsondergang verkeken.
Dan maar het stadje in. Er is al veel volk op de been en ook in die beruchte straat wordt het al aardig druk. Inmiddels is die straat al afgesloten voor auto verkeer.
Wij maken een ommetje en gaan op zoek naar een restaurantje dat er én leuk uitziet en waar al mensen zitten.

1 gerecht bestellen wij standaard, dat is kip met groenten en cashew noten. Bij het 2e gerecht gaan we altijd een beetje op avontuur, zodat we een leuke combi hebben :)

Na het eten, wat is dat toch heerlijk eten en super goedkoop, lopen we weer een rondje en langzaam aan gaan we richting Bangla Road. Het is enorm druk nu en van verre hoor je de herrie al. Op de hoek zit een tent waar vrouwen/meisjes uitdagend staan te dansen om de mannen naar binnen te lokken. Zodra je de hoek om komt staan de proppers in rijen van 2 in lijn met ieder een pamflet van het een of ander in hun handen. Zie daar maar eens doorheen te komen. De erotische shows worden onder je neus geschoven. Of wij naar een ping pong show willen kijken??? Wil je een drankje hier doen, krijg je korting. Als je Bij ons komt krijg je 1+1 cocktail gratis en ga zo maar door. Gek wordt je ervan. En die vieze mannetjes die je alleen ziet reizen die gaan wel mee natuurlijk. Bah! Sommige meiden lijken echt nog minderjarig!!
De ene tent draait zijn muziek nog harder dan de andere. Naast elkaar staan 2 hardrock bands tegen elkaar aan te schreeuwen, wat een herrie, waar zijn wij in beland?? In deze gekte van drank en sex zien wij iets totaal anders. Een virtual reality gamehal. In de enorme etalages staan meerdere apparaten waarin mensen zitten met zo een virtual reality bril op. De apparaten zijn flexibel en bewegen alle kanten op zelfs ondersteboven. Naast hen staan computerschermen en zo zien wij wat zij zien. Een enorme achtbaan dus! De apparaten gaan tekeer en draaien om hun as. Je ziet die koppies steeds bleker worden en iedereen buiten, ja wij ook, liggen in een deuk. Je draait je om en al die proppers schuiven hun aanbieding weer onder je neus. Het begint een beetje vervelend te worden. Je kan werkelijk geen stap zetten. Aan het eind van deze straat scoren we nog wat souvenirs en gaan dan op zoek naar de scooter. Dat heeft nog wel even geduurd want er staan wel honderd scooters geparkeerd en de precieze locatie weten we niet meer. Terwijl wij aan het zoeken zijn ontstaat sr bij een stalletje een commotie. Diefstal denken wij nog. Thai duwen en trekken, wat blijkt, de elektra staat in de fik en slaat al snel over op het stalletje. Ik trek Ilona met mij mee naar de overkant. Op veilige afstand bekijken we het tafereel. Zijn natuurlijk wel nieuwsgierig haha. De brand is onder controle gelukkig, dat had wat geweest als het vuur over had geslagen naar de bekabeling. Zie foto. Gelukkig na 10 minuten zoeken vinden wij die van ons en beginnen wij aan de terugweg. Deze keer niet via de drukke snelweg maar via een rustige weg door de jungle. Hahaha ik hoor jullie denken....JUNGLE. Wij zouden zeggen een bosrijke omgeving, maar hier heet dat toch echt de jungle. Perfect asfalt, goede verlichting en weinig verkeer. Dus lekker rustig door karren en exact 40 minuten later waren wij weer thuis.
:)

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Klinkt helemaal goed πŸ‘πŸ‘

Ingrid 2018-07-30 14:01:34

Geweldig weer geschreven

Kim 2018-07-30 14:08:02

Qat een belevenis door jungel haha en wat een leuke foto's van jullie echt genieten kus je kan nog wel even weg blijven mama en klm hadden mooie boeketten gemaakt haha xx🌸🌹πŸ₯€πŸŒ»

Cis en wim 2018-07-30 14:21:30

Geweldig verslag weer.

Tonia 2018-07-30 15:19:47

Erg leuk verhaal weer" alleen reizende vieze mannetjes" jammer, ik ben ook alleen,maar mij zal je in Thailand niet tegenkomen hoor, maar hoe zit dat met 2 alleen reizende meissies???Haha veel plezier nog, groetjes.

Ger 2018-07-30 16:18:33

Haha ha dat eten ik heb va schrik een Thaise kippen soep gemaakt de zon erbij beetje brabbelen alleen geen souvenirs gekocht . Veel plezier verder xxx

touwsagery@gmail.com 2018-07-30 21:26:41

Wat een verslag mandy , heel fijn om het zo mee te beleven . Ik vindt het knap Mandy hoe jij dat allemaal noteert jullie maken ook wel steeds iets bizonders mee he . Ik hoop dat je ook een beetje uitrust . Als je thuis komt kan je er weer tegen aan .. heel veel lief en kussen van ons πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹β€οΈβ€οΈβ€οΈβ€οΈβ˜€οΈβ˜€οΈβ˜€οΈβ˜€οΈβ˜€οΈπŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€

Tante Hennie 2018-07-30 23:41:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.