Fata Morgana

Marokko, Marrakesh

Goedemorgen,

Gisterochtend werden wij om kwart voor 9 opgehaald voor de kamelentour. Een autorit van 1 uur moet ons buiten de stad brengen waar het woestijnachtige gebied begint.
Wanneer wij door de straatjes lopen naar het opstappunt beginnen de verkopers langzaam aan met het uitstallen/opbouwen van hun verkoopwaar. Deze bedrijvigheid is ook weer leuk om te zien. De shops en straatverkopers zijn open van 10 s'morgens tot 8 in de avond.
Onze auto staat er al en we kunnen gelijk instappen maar niet voordat er eerst een hele stoet met ezeltjes, die zwaar beladen wagentjes trekken, aan ons voor bij gaat.
De chauffeur brengt ons naar een verzamelpunt waar wij overstappen in een grotere bus. We zijn met zn 8 in totaal. De rit brengt ons langs luxere wijken en wijken waar volop gebouwd wordt voor toeristisch gebruik. Over het algemeen is het een grauwe dorre bedoening zo buiten de stad. Ergens nemen we een zijweg en begint daar de onverharde weg tot aan onze eindbestemming. Wij vragen ons af waar dan in hemelsnaam die woestijn moet gaan beginnen :)
Na een half uur op de hobbelige weg wordt het inderdaad weidser en zien wij hier en daar nog een herdershuisje maar vooral een modderachtige combinatie van gravel en dorre grond. Is dit dan de woestijn??
Ja dit is de woestijn haha. Als enige liggen Ilona en ik in een deuk en roepen....ik zie geen woestijn....ik zie geen kamelen....
Na een laatste bocht doemt daar een groep aaneengesloten containers op met Quads voor de deur. De pret is nu compleet. Zijn wij in het verkeerde busje ingestapt en moeten we nu motorcrossen ipv kameelrijden? Haha, dat zou wel weer de mop vd dag zijn. Maar gelukkig zien wij de kamelen liggen in het veld. We worden hartelijk ontvangen met een kopje thee, die best sterk is trouwens, terwijl wij formulieren moeten tekenen dat elk risico voor ons zelf. Stel zo een kameel slaat op hol hahahaha...
Ready to go! Wordt er geroepen en de groep van 8 staat klaar om op te stijgen.
Nu komt het moment waarop wij en menigeen ontzettende voorpret van hebben gehad.
Mocht het kwartje nog niet zijn gevallen dan help ik jullie graag op weg.
Beste humor blijft nl zelfspot!
..Als die kameel jou ziet aankomen rent hij hard weg...
...Wanneer die kameel op wilt staan met jou op zijn rug glijden zn poten naar buiten...
...arme kameel...
Le moment suprême..filmcamera in de aanslag, leek mij nl zelf wel leuk om dat te zien haha.
De grootste en meteen de sterkste kameel is voor mij bewaard. Ik vind het niet erg want daardoor rijden wij meteen vooraan, dus vrij zicht.
In 3 vloeiende bewegingen zit ik op de kameel en dan heb ik in mn rechterhand ook nog mn fotocamera vast, dus ik was niet ontevreden. Maar nu nog omhoog...:)
Zoals jullie weten neemt een kameel zn tijd om omhoog te komen, het zijn dan ook best kolossale beesten zelfs zonder passagier haha. Vanuit ligstand drukken zij zich op hun knieën omhoog en hang jij dus naar achteren en vervolgens zetten zij hun achterpoten omhoog, ik kneep m best wel want wat een verschutting zou dat zijn zeg, maar het zat mee, zonder moeite kwam mijn kameel omhoog alsof ik er niet op zat, pfff...
De rit duurt anderhalf uur met een half uur rusten voor de kamelen en thee en pannenkoeken voor ons. Het gehobbel is in het begin nog leuk maar al snel realiseer je je dat je de volgende dag zeker spierpijn in je hele lijf hebt haha. En dat is zo, we lijken wel 2 oude wijven zo moeilijk stonden wij op vandaag.
Rijden op een kameel was leuk ook al was de omgeving niet wat je ervan verwacht, maar toch hebben we een hele leuke ervaring gehad. We nemen snel nog wat selfies met de kamelen want onze rit terug staat al klaar.
Weer bij ons Riad aangekomen nemen we het ervan op het dakterras, de zon schijnt heerlijk met af en toe een wolk, niet erg eigenlijk want als de zon schijnt hier is het meteen heet.
Om een uur of 6 gaan wij weer op pad, shoppen, we duiken de straatjes in, zonder fotocamera, ook wel eens fijn en kunnen al snel slagen. Op zoek naar een pinautomaat want ze accepteren alleen cash en we kunnen weer verder shoppen haha. Het grote plein raakt al behoorlijk vol en we hebben geluk, bij een itiaans restaurant is nog plek op het dakterras. Dus 1e rij zitten wij en kijken naar het plein beneden ons. Soort van koningsdag lijkt het wel, allemaal kraampjes en kunstjes worden er vertoond.
Na het eten lopen wij kris kras over het plein, het is er nu donker en dan is de sfeer toch anders. Er komt meer zigeuner achtig volk op het plein met maar 1 doel, zakkenrollen.
Wij kopen wat schaaltjes en slippertjes en gaan kijken bij een muziek optreden. Ilona wordt gek van al die figuren die aan haar kont zitten zegt ze waarop ik zeg, ze zitten niet áán je kont ze checken of er wat in je zakken zit. We pikken ze er zo uit. Een groep van 4 jochies die je continue volgen en achter je gaan staan. We draaien ons om en blijven ze aanstaren totdat ze begrijpen dat we ze doorhebben en ze een ander slachtoffer gaan zoeken. We laten het plein achter ons en lopen door de grotere straten waar de sfeer prima is terug naar huis.

Tot morgen xx

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Heel leuk om te lezen. Alsof ik er zelf bij was. En toffe foto's! Fijne dag. X

Lillian 2019-04-02 12:37:18

WAT EEN PRACHT REISVERHAAL ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿผ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ Ook prachtige foto,s en super beschrijving!!! Het is net of ik er zelf bij ben!!!!! Is voor mij zeer voordelig.

Ome HANS 2019-04-02 13:15:11

Weer een super verslag en mooie fotoโ€™s.Staat jullie leuk die blauwe sjaals.

Tonia. 2019-04-02 14:57:52

Super gaaf om jullie belevenissen te lezen haha en het zeijn er weer veel. Echt fijn om te zien dat jullie het zo leuk hebben saampjes Tot snel dikke ๐Ÿ’‹

Ingrid 2019-04-02 17:54:23

Gezellig!!!!! Leuke foto's!!!!

Kailin 2019-04-02 18:56:07

Haha mooi verhaal! Super fotoโ€™s weer!

Priscilla 2019-04-03 10:54:04

Wat mooie grappige foto's Het zit er weer bijna op dus goede reis terug๐Ÿ˜˜

Yvonne Touwslager Prijn 2019-04-03 12:53:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.