Zon, zee en strand

Griekenland, Naxos

Goedemorgen
Over 1 dag strand valt niet zo veel te schrijven maar over 2 dagen strand kan ik toch wel iets vertellen :)

Vrijdag-
Naar een strand redelijk in de buurt gereden en gekozen voor het meest rustige deel wat nog behoorlijk druk is. Stranden met bedjes zijn er niet veel dus is het goed zoeken. Wij liggen graag aan de waterlijn en zien terwijl ik de scooter tot stilstand breng nog 2 bedjes vrij maar ook een kaper langs de kust. Met haar helm nog op loopt Ilona met versnelde pas richting de bedjes. Ik lig in een deuk, zie je haar al gaan, ik schiet weer in de lach nu ik erover schrijf. De dag was heerlijk en vooral die laatste uurtjes op het strand zijn mijn favoriet.

S'avonds gegeten bij yasouvlaki, voor ons japiesouvlaki, waar ze continue in de rij staan voor een overheerlijk, ordinair pita gyros. Wij willen dat proeven en snappen dat men geduldig wacht op een tafeltje.
We lopen door de straatjes achter de haven en we vinden zowaar een boekenwinkel met Nederlandse schrijvers.
En warempel ze hebben een aantal 2e hands Baantjer boeken. Ilona heeft nl het lezen van een boek ontdekt! De tijdschriften zijn uit en binnen 1 dag had ze het boek van Baantjer uit. Dus een aantal boeken gekocht.
Ik slaag voor een zilveren ringetje, ben gek op zilveren ringen :) en we eindigen bij een cocktail bar.

Zaterdag-
Zelfde strand alleen nu helemaal aan het begin. Hier is het duidelijk rustiger. Beetje duinachtig gebied en een heerlijke steenvrije zee.
Beetje zonnen, zwemmen, lezen, eten, muziek luisteren, slapen. 2 luiaards in topvorm :)
S'avonds gaan we naar het oude kasteel hoog in de stad. Het is een hele klim met een doolhof aan straatjes. Ilona moet soms zelfs gebukt lopen want menig poortje is te laag voor haar. De top bereiken we niet want die blijkt afgesloten dus geen uitzicht vanuit de toren van het kasteel. Geen nood, aan het begin van de haven staat op een kleine berg de 'poort' van Naxos. De 'portara'
Dit is de ingang van een tempel die nooit is afgemaakt, die in de richting van Apollo's geboorteplaats Dellos kijkt.
Deze bouw van de tempel begon 525 vóór Christus. Bijzonder om te zien en helemaal met zonsondergang.

Na dit indrukwekkende spektakel gaan we op een dakterras eten en genieten wederom van een prachtig uitzicht, nu over de haven.
Een wandeling door de straatjes en een ijsje op een bankje in de haven.

Wat wil een mens nog meer.

πŸ’Œ

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Aan de poort te zien hadden ze grootse plannenπŸ˜‰. Geniet nog lekker van al dat moois! 😘

Debbie 2019-08-25 10:38:33

Weer heerlijk om te lezen en mooie foto's xxx

Tonia 2019-08-25 11:12:08

2 GENIETERS VAN AL HET MOOIS MAAR OK LEKKER LUIEREN GA ZO DOOR!!!!!! πŸ·πŸ·πŸ·πŸ΄πŸ΄πŸ΄πŸ™ŒπŸ½πŸ‘πŸ‘πŸ‘ŠπŸ»

Hans 2019-08-25 18:29:01

Niks mee hoor dat luieren de zon schijnt water is nat en een hapje dat is vakantie volgende week is het over dus geniet ervan 😘

Yvonne Touwslager Prijn 2019-08-26 08:23:59

Wat weerveen prachtige dag Mandy En wat een geschenk dat jullie samen zo Deborah altijd weer mee nemen in en met jullie geluk Trouwens dat verdient zij ook En nu aan je laatste dag miycanos Ja lieverds dan zit het er weer op Maar ik denk dat jullie van deze vakantie het meestgenoten hebben Wij zijn ook weer blij om jullie weer te zien Dus geniet vandaag nog van het aparte mycans Dikke kus van ons πŸ’‹πŸ’‹β€οΈβ€οΈβ˜˜οΈβ˜˜οΈβ˜˜οΈβ˜˜οΈβ˜˜οΈ

Tante Hennie 2019-08-28 08:02:16

Het. Lukt mij gewoon niet zonder fouten ik heb altijd haast maar jij verstaat en begrijpt wel utawaals hΓ¨ πŸ’‹πŸ˜πŸ˜πŸ˜

Hennie 2019-08-28 08:04:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.