Van Ferentillo naar Don Bosco

Italië, Polino

Vandaag opnieuw vanuit het dal de bergen in. Op en neer, zoals het leven.

Eerste 2u continu steil naar omhoog. Ik ben wel blij dat ik GPX- bestanden heb van elke etappe want soms zijn er meerdere kruisende paden en je moet dan maar je richting vinden. Met kaart en kompas zou het moeilijker zijn. 1130 m stijgen, dus rustig stap voor stap.
Eenmaal op hoogte verliep het vlot.

Vooraf nog even het "Museo delle mummie" bezocht. Napoleon verbood destijds nog in kerken en de bebouwde kom te begraven. Er zijn zelfs heel wat opgravingen gebeurd. Een aantal mummies zijn uitgestald in een klein museum.

Vandaag dus een kortere wandeling (17 km) waarbij ik in hotel Don Bosco arriveerde om 16u. Als pelgrim geniet ik van een speciaal tarief van 60 € voor de kamer, uitgebreid avondeten én ontbijt. Je moet er wel iets voor doen😉

Opmerking: ik heb zondag als datum moeten nemen omdat Pindat blijkbaar geen 2 verslagen op 1dag aanvaardt. Vreemd.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Je schiet goed op Paul. Proficiat

Willy Schepers 2022-09-04 19:20:14

Bedankt, Willy, ik ben niet gehaast maar graag onderweg wat dan wandeldagen geeft van 9-11u incl. natuurlijk bezoeken en rustpauzes.

Paul-op-weg 2022-09-04 20:59:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.