Laatste dag in Roemenië

Roemenië, Lisa

Ik voel me hier nu wel thuis, de cultuur- en armoedeshock is verdwenen en dan openbaart zich de ware aard van het volk en zijn land. Het is goed vertoeven hier.
De mensen zijn rustig, vriendelijk en respectvol. Het is hier veilig. Ik ben dan ook heel alledaags gekleed, niet in flashy wielrennersoutfit met klikschoenen want dit zou afstand creëren. Ik tracht echt onder hun te zijn. Dit lukt beter en beter want ze denken dat ik een Roemeen ben en ik krijg gratis drinken aangeboden in cafeetjes.

Die ochtend in het oude hotel: personeel is aanwezig in het hotel en restaurant maar verveelt zich, wachten op een klant, van vernieuwing is hier weinig te bespeuren. Voor het hotel is er permanente bewaking door een man in een auto die shiften doet van 12u, waarvoor? Doet toch denken aan de Securitate tijdens de communistische periode. De man is vriendelijk en behulpzaam maar hem fotograferen mocht niet hoewel ik dit toch gedaan heb ;-) .

De dag is verder goed verlopen, 120 km tot aan een pension vlak aan de Bulgaarse grens, vooral wind tegen. Morgen de grens over naar Bulgarije.
De foto's zeggen alles.

mail: paul.coolen@telenet.be

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Prachtig zijn ze jouw beelden. Ook het reisverslag is bijzonder mooi. Kijk er naar uit om te lezen wat je over Bulgarije kan vertellen. Dag Willy, ben ook benieuwd voor Bulgarije waarbij ik toch gelukkig al een onderdompeling in Roemenië gehad heb.

Willy Schepers 2019-09-06 23:28:46

Straatverlichting met leds ! Dat hebben we hier in onze straat nog niet …

Georges Bex 2019-09-08 00:05:00

DE eeuwenoude grote truc, Paul, al meer dan 2000 jaar. Wees Griek met de Grieken en Romein met de Romeinen. St Paulus in zijn brief aan .....???? De Corintiërs????

julien maebe 2019-09-08 14:29:09

Did you complete your trip as you planed it? I would read your journal, but I don`t speak Danish:) Barabas Zoltan from Targu Mures Romania... we meet in Giurgiu..:) email: zolex68@gmail.com Hello, Barabas, yes I reached Istanbul in the end. You can see al the pictures on this website!

Barabas Zoltan 2019-10-16 15:46:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.