Door het Bulgaarse bergland waar Turks gesproken wordt: een bijzondere dag

Bulgarije, Омуртаг

's Morgens vroeg uit de veren. Ik had de dag voordien proviand voor 1 dag ingekocht.

Een tocht met veel hellingen en een grote stijging door het lokale gebergte: de Balkan die Bulgarije van West naar Oost in twee deelt. .

Het was een bijzonder mooie dag waarbij het klimmen goed verliep en vooral omdat ik in een Turks sprekend streek geland ben, een taal die ik redelijk machtig ben voor dagelijkse gesprekken. De mensen zijn dan bijzonder aangenaam verrast en vriendelijk, een sociaal levendige dag! Alles naar wens. De foto's en uitleg zeggen genoeg.

Ik was al om 18u bovenaan de top en heb dan maar een goed Hotel-Spa geboekt aan Bulgaarse prijzen: 35 €, dit mocht wel eens na 26 dagen ononderbroken fietsen en 2819 km op de teller. Vandaag 83 km klimmen (op en af maar steeds hoger).

mail: paul.coolen@telenet.be

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Zalig, broertje!☀️💛✨ Is inderdaad een hele belevenis en de volgende 5 dagen zijn de afstanden minder lang dus ga ik nog meer fietsvrije tijd hebben.

Kristien 2019-09-08 20:14:09

Echt schitterend Paul 🤩👍🏻 Bedankt, Mia, ik heb nog 5-6 dagen te gaan dus kan het tot Istanboel wat rustiger aan doen en me nog meer onderdompelen, misschien ook als het lukt: warmshowers

Mia 2019-09-08 20:24:31

Zonnebloemen.....een prachtige foto! Ook de nadere foto's vind ik mooi en boeiend om te zien!

Mama 2019-09-08 21:16:52

Mooie foto's weer Paul, dank je wel. Geniet van het goede Hotel-Spa! Doet inderdaad eens deugd, Anne, na 26 dagen. Vandaag bergaf een stuk en dan naar de grens met Turkije.

Anne 2019-09-08 23:20:30

Schitterende foto van de zonnebloemen! Het was precies dat ze bij me binnenkwamen. Fijn dat je contact kan leggen met de inwoners. Dan weet je wat er leeft onder die mensen. Geniet van de Spa!!! Dag Miety, soms besef ik niet hoe spontaan genomen foto's overkomen. Op de zonnebloemen heb ik veel reacties gehad. Contact met de inwoners gaat vanzelf als je je er voor open stelt, groetjes! Paul

Miety van de zen-groep 2019-09-09 11:00:51

Mmmmm lekker warm bad zal deugd gedaan hebben! Rugje laten schrobben?? Die zonnebloemen zijn misschien geplant voor olie? Alle nog een weekste en je bent weer bij het thuisfront ! Proficiat alvast! Greetje Inderdaad, Greetje, en het hotel was leeg. Dat deed deugd. Zonnebloemen zullen inderdaad voor de olie geplant zijn op immense terreiinen.

Greet Beckers 2019-09-09 12:42:47

Toch prachtig dat we de plaatsen waar je komt zo kunnen meevolgen en de mooie foto's spreken voor zich ! Nog even Paul en je hebt je doel bereikt. Volhouden ! Dag Rosa, nu is het zwaarste achter de rug, er blijven 300 km tot Istanboel op 4 dagen wat goed zal gaan. Ik heb dan nog ruim een dag voor , groetjes! Paul Gr. Rosa

Rosa Claes 2019-09-09 12:51:12

Hallo neef, Mooie verhalen, prachtige foto's! Enjoy your Spa-moment. Gekoeld transport is blijkbaar niet echt nodig… Geniet van de komende dagen, vele groetjes, de Coolekes uit Bree!

michel 2019-09-09 20:15:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.