Candidasa: eindelijk naar de zee!

Indonesië, Candidasa Bali

's Ochtends heb ik mijn spullen weer bij elkaar gezocht en na het ontbijt, rond een uur of 10, stond de taxi voor de deur om me naar mijn volgende bestemming te brengen: Candidasa. Een kustplaatsje waar ik me zou gaan focussen op het volgende onderdeel van mijn zoektocht naar heilig water: de zee. Na een rit van zo'n 1,5-2 u kwam ik aan bij het hostel. Voor nog geen 10 euro kan ik hier twee weken verblijven en ik vind het nu al leuk! Want als je boven op het terras zit kun je de zee al zien, die ligt namelijk aan de overkant van de straat! Heerlijk en ik kan er uren naar kijken. Het enige nadeel is dat we hier niet een 'echt' strand hebben, maar een lava strand met zwarte stenen. Voorlopig dus nog maar even niet op het strand en de zee in. Ik leg mijn spullen op m'n kamer, pak de helft uit en ga op het terras zitten . Wat later komt er een man op me af die zich voorstelt als Bram. Met deze Nederlandse man heb ik al een tijdje contact gehad over dit verblijf en mijn onderzoek. Hij woont hier nu op Bali dus weet veel van de praktische kant. Hij wil me graag de omgeving laten zien dus ga ik met hem mee op de scooter naar Amlapura, een stad/dorp hier een stuk vandaan.

Ik hoor jullie denken: is dat niet wat naief? Met een vreemde man van eind 50 op zijn scootertje meteen mee naar weet-jij-veel? Ja en nee. Hij zou mijn vader kunnen zijn, maar dat zegt opzich niets. Maar als ik hier niemand kan vertrouwen, dan gaat het hier nogal lastig worden. Maar goed, niks aan de hand en we komen aan bij een supermarkt. Het lijkt op de Wallmart in Amerika, want ze verkopen naast groente en fruit ook kleding, elektriciteitsdingen, koffers, schoolspullen en noem maar op. Er is zelfs een kleine speelhal en een soort MacDonalds, al is het dat niet echt. Maar het lijkt er op. Als we wat boodschappen hebben gedaan en weer naar huis willen gaan, komen we er achter dat het enorm hard regent! Tja, dan moeten we maar even blijven. Welkom in het regenseizoen. Na zo'n 1,5 a 2u is het pas een stuk droger en rijden we terug naar huis.

Mijn kamer ligt aan de straat kant en 's avonds is het enorm lawaaierig door vele auto's, motors en scooters. Ook lijkt het alsof het heel hard waait, maar het blijkt de zee te zijn! Dit hou ik nog wel even vol hier.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.