Introductiedagen

Verenigde Staten, Logan

4 januari

Ik word wakker en heb het totaal niet koud! Geen dekbed is voorlopig geen probleem. Wat helpt, denk ik, is dat Joie niet aan de kou gewend is en dat daarom de verwarming wat hoog staat. Om half 9 ga ik uit bed en was m’n haar. Ik ontbijt met cornflakes en melk en ga dan wat achter mijn laptop zitten.

Vandaag is een rustige weekenddag. De ochtend verloopt langzaam. Ik verveel me en word duf in ons warme hok. In de middag gaan Joie en ik dan toch een rondje lopen over de campus. We kijken onze ogen uit naar al die prachtige bergen (en dat zal ik bijna iedere dag wel doen denk ik). Om 4PM ga ik naar bed voor een middagdutje, maar word pas om half 7 wakker! Ik ga even uit bed om mijn tanden te poetsen en tref Emma aan in de keuken. Om morgen niet al te hongerig wakker te worden eet ik wat toast, praat ik met Emma en ga rond 9u weer slapen.
 

5 januari

Ik word vroeg wakker, waarschijnlijk omdat ik gisteren zo veel geslapen heb. Toch blijf ik liggen, slaap nog wat stukjes en ga om 9u uit bed. Ik ontbijt weer met cornflakes en toast met scrambled eggs. Ariane is aangekomen en we maken kennis. Aardige meid. Skype gaat aan met Janne en Lieuwe en weer blijkt dat we alle drie niet sporen haha. Printscreens maken van gekke bekken en lekker lachen; heerlijk. Daarna heb ik nog eventjes tijd om met Joost te skypen en daarna moeten Joie en ik gaan.

Onze international student meeting begint. We moeten onze gegevens invullen, krijgen een prachtig USU pasje (met foto.. jeej..) en dan zitten we voor een aantal uur te luisteren naar allerlei mensen die iets interessants te zeggen hebben. Nee serieus, het was best de moeite waard. Dat je de schooregels niet mag breken, want dan moet je naar huis, dat je de USU-politie kunt bellen als je je niet veilig voelt als je over de campus moet lopen; je krijgt escorte (!!), we kregen Aggie-icecream (dat maken ze hier), we kregen een boekje en presentatie over ‘Becoming a Learner’, dus dat het niet gaat om het certificaat, maar wat je er mee bereikt hebt (ofzoiets) en je niet gek of gestoord bent als je naar de psycholoog gaat.

Na dit alles kregen we nog een rondleiding over de campus, zodat we nog wat beter dingen wisten, zoals de ‘Barn’ in de bibliotheek, waarbij 1,5 miljoen (!!) boeken zijn opgeslagen en een soort robot (zoals in die film van Monsters en Co geloof ik) dan een boek voor je pakt; ontzettend cool. Op de woensdag in de examenweek is er een silent disco, waarbij je dus met je eigen muziek in je oren kunt dansen zonder dat iemand anders het hoort. We kunnen gratis (!!) met de bus, gratis (!!) fietsen kunt huren en nog veel meer. Bij het Old Main Building (die soort toren met de grote A op het dak) staat een picknicktafeltje dat gemaakt is van letters A. Eens in de zoveel tijd, met volle maan is het ‘Real Aggie Night’ (toevallig ook vandaag!). Je kunt dan een echte ‘Aggie’ worden, wanneer je op die tafel een kus krijgt van iemand die al een echte Aggie is. Super raar, maar wel cool. Misschien gaan we vanavond wel even kijken (niet meedoen haha). En last but not least: ze hebben hier gewoon een Museum of Anthropology! Daar ga ik binnenkort zeker een keer naar toe!

Na de tour gaan we terug naar ons appartement en eet ik wat noodles; heb sinds het ontbijt en het Aggie-icecream namelijk niets meer gegeten. Kaylee is ondertussen ook gearriveerd en ook met haar maak ik kennis. Ook zij is een erg leuke meid. Ik doe nog wat op mijn laptop wat verder niet boeiend is om te melden en pak later toch wat avondeten. De mac-'n-cheese die ik van de week ook op had blijkt een tweede keer toch echt niet lekker te zijn, dus ik ruil 'm om voor een appel (goed he mama, vitamientjes!). Emma, Kaylee en ik praten nog wat in de keuken en ik heb het nu al erg naar m'n zin met de meiden. Nog eentje te gaan haha. Het valt mij op dat ze vaak praten over het huwelijk en wie er al wel niet verloofd en/of getrouwd zijn. Een meisje dat hier woonde en nu boven woont is 18, 'dated' een jongen voor vier maanden en is nu verloofd (!!). Ik voel me oud. Maar veel zijn hier redelijk christelijk. Ze komen ook allemaal uit een gezin van 4 tot zelfs 12 kinderen, dus ik denk dat dat er wel mee te maken heeft. Okee, na 4 maanden verloofd vonden zij ook wel wat veel, dus het gaat niet altijd zo, maar ze praten er op 18-jarige leeftijd al zoveel over...

Zonder tv is het raar wat je 'zomaar' op een avond doet, en omdat het nog steeds te vroeg is om te gaan slapen, ga ik maar verder met mijn essay van in Utrecht, wat niet helemaal lukt. Rond half 10 ga ik dan toch maar slapen.
 

6 januari

Om 11u hebben we weer een meeting van de 'study abroad'. We zijn maar met 3 (met nog een Australische jongen, die ik echt moeilijk kon verstaan!). Het zijn wat praktische dingen en dingen die je in Logan kunt doen. Zo hebben ze een aantal winkels met tweedehandsspullen, waar ik misschien een nieuwe koffer kan kopen (mijne doet het niet helemaal meer helaas).

Na de meeting zijn we naar de Walmart gegaan. Uiteraard teveel boodschappen gedaan, maar onder het motto van 'we hebben het (ooit) nodig' toch een hoop meegenomen, vooral eten haha. We hebben voor wat opfleuring voor onze kamer glow in the dark sterretjes gekocht, super awesome natuurlijk! Bussen hier zijn trouwens gratis, hoe cool! Is in NL voor studenten ook wel deels, maar hier is het voor iedereen gratis.

's Avonds geniet ik van heerlijk (magnetron) eten, maar het is broccoli, met soort draadjesvlees, aardappelpuree met jus. De-li-cious. Als toetje nog wat perzikjes uit een bakje en ik ben helemaal gelukkig. Als het goed is kunnen we morgen een 'meal-plan' kopen, waarmee we bijvoorbeeld 10 maaltijden per week mee kunnen 'kopen'. Ontbijten zal ik denk ik wel thuis doen, maar ik ben benieuwd naar wat er te halen valt op de campus!

De zon schijnt hier al, de sneeuw begint te smelten en het vriest niet meer (Joie blij), maar Emma zei dat de sneeuw wel tot april kan blijven liggen (!!). Onze laatste appartementgenoot Kati hebben we ook ontmoet en gelukkig lijkt ook zij erg aardig.

Voor vanavond hebben we geen plannen, dus ik denk dat ik misschien wat ga lezen of wat ga googlen voor de West-Amerikareis met Joost! Morgen heb ik nog een extra dagje vrij, want ik heb (nog) geen lessen op woensdag, dus ik ben benieuwd wat de dag me gaat brengen!


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoi Robin. Leuk om al die verhalen te lezen en ben zeer benieuwd naar allerlei foto"s. Plaatjes kijken is altijd leuk Groetjes

marielouise 2015-01-07 11:41:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.