Laatste dagje hier alweer, dus nog een keer naar de tempel

Indonesië, Bali

's Middags ben ik weer naar de tempel geweest. Gelukkig was het iedere dag een lang dagdeel droog, dus ben ik iedere dag nog naar de tempel kunnen gaan. Nu heb ik weer een andere tempel keeper wat vragen gesteld. Hij was een stuk jonger en zijn Engels was niet heel erg goed, maar goed genoeg om mij het een en ander te kunnen vertellen. Zo zei hij bijvoorbeeld dat ze altijd water gebruiken bij het bidden. Het mooiste wat hij zei was dat mensen en ritueel doen vanuit hun hart. Daarom maakt het niet precies uit welke handelingen je doet, hoe vaak je ze doet en in welke volgorde. Of iedereen hier zo over denkt, weet ik natuurlijk niet, maar het zou wel verklaren waarom ik inderdaad dezelfde soort rituelen zie maar niet exact hetzelfde.

Weet je nog dat ik ergens hiervoor zei dat ik het zo irritant vond dat mensen willen weten waar ik naartoe ga? In het boek Eat Pray Love gaat het derde deel over Bali. Daar vraagt ze zich hetzelfde af. Dan legt ze uit dat voor de Balinezen alles in balans is en moet zijn. Als ze vragen waar je heen gaat, proberen ze jou te oriënteren! Als je zegt 'nergens', dan raken ze in de stress omdat dat geen richting is. Weer wat geleerd!

De rest van de middag/avond bestond uit het lezen van dit boek, dus heel veel spannends heb ik niet meer toe te voegen aan dit blog.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

lieve schat, Eigenlijk heb ik wel een beetje met jou te doen. Het lijkt mij ook een nare ervaring om daar zo alleen te zijn in een vreemd land. Maar je hebt al veel kunnen vertellen en als je terug bent in ons mooie Nederland heb je natuurlijk veel geleerd en ondervonden en zal het zeker een goed verslag worden. Daar ben ik zeker van! Gelukkig komen je gedachten na wat dipjes weer in een andere en betere positie. Wetende dat jij een doordouwer en volhouder bent zal het allemaal wel goed komen. Ik denk heel veel aan jou. Dag Robin blijf moed houden. Succes en tot een volgende keer. Is dit schrijven niet te lang ? Dikke knuffel van tante Mien .

Mien van den Hout 2016-02-16 16:04:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.