Week 4: de eerste maand is voorbij, huisdieren, huishouden en religie

Verenigde Staten, Logan

Jeetje ik ben hier al een maand! Dat betekent dat ik al op ¼ van mijn verblijf hier ben! Time flies when you are having fun!

Leuk nieuws: we hebben een huisdier! Een vis en hij heet Finn. Ze wilden eigenlijk een kikker en ik was daar echt niet blij mee haha. Maar gelukkig waren die uitverkocht dus namen ze maar een vis (ik blij!). Gedurende de week vond Karli dat het te koud was in de keuken voor hem om te leven, dus nu hebben Joie en ik hem geadopteerd en is ie op onze kamer!

Deze week ben ik weer gewoon naar mijn lessen geweest, allemaal weer even interessant. Woensdag was er een activiteit georganiseerd vanuit de LDS: piñata’s versieren! Dus wij daar naar toe. Helaas waren er maar weinig meiden op af gekomen, maar toch was het gezellig met ons groepje. Wij kozen er voor om een varkentje te maken en Penelope is erg mooi gelukt! (zie foto).

Op donderdag had ik mijn eerste groepspresentatie van het vak Women and Genderstudies. Het ging over privileges en ongelijkheid en ik heb niet veel hoeven zeggen, dus het ging prima haha. Dezelfde week bij hetzelfde vak gingen we een film kijken. Het was ‘It’s a Girl’ en het ging over het aborteren/doden van meisjesbaby’s in India en China. Omdat ik daar mijn Bachelorscriptie over geschreven heb, vond ik het natuurlijk erg interessant!

Vrijdags had ik mijn eerste examen! Van het vak Marriage and Family relationships. Het was meerkeuze en het ging best goed. Dezelfde middag kregen we ons cijfer al (dat schiet tenminste op, vergeleken met Nederland!). Ik had een A-!! Een 9 dus! Fijn om zo je eerste cijfer te halen, dat geeft motivatie. Wat minder motivatie geeft, is dat we toch een kikker hebben… Karli wilde het graag en ik was de enige die er tegen was. Maar hij/zij/het zou in de kamer van Kenya en Emma verblijven, dus dan zou ik ‘m toch niet zien. Helaas bedachten ze dat het in de badkamer warmer zou zijn, wat beter voor ‘m is. Wat dus betekent dat ie er steeds is als ik in de badkamer moet zijn! Maar ik wil de rest niet de hele tijd willen vragen om z’n kooi te verplaatsen dus nu staat ie verscholen achter de vuilnisbak en ik moet er gewoon niet over nadenken dat ie er is. ’s Avonds hielden we een sleep-over in de keuken. Alle matrassen hebben we van de bedden gesleept en in de keuken op de grond gelegd. We hebben een spelletje gedaan en zijn gaan slapen, erg gezellig.

Zaterdags hebben we eindelijk onze kamer gepoetst (goed he mam!). En het was nodig! Overal een doekje langs gehaald, gestofzuigd dus we kunnen weer gezond in ons hokje leven. In de middag hebben we een erg interessant gesprek gehad met Emma, over het LDS/Mormonen leven. Zolang je niet in iets gelooft, is het moeilijk te begrijpen waar iemand het over heeft. Maar omdat ik erg open-minded ben wil ik alles wel weten en proberen te begrijpen. Ik geloof niet alles natuurlijk, maar vind het wel knap dat je zo toegewijd kunt zijn aan iets. Ikzelf weet dat ik geen echte religie aanhoud. Ik ben katholiek opgevoed, maar voel me steeds minder betrokken en verbonden daarbij. Ik geloof niet echt in een God, maar meer in waarden en standpunten denk ik. Natuurlijk ging het ook veel over het huwelijk, omdat ze daar veel mee bezig zijn hier. Daar konden we wel goed over praten omdat dat grotendeels wel dezelfde soort dingen zijn die we belangrijk vinden.

Op zondag doen Joie en ik voortaan de was. In Moen staan in de kelder twee wasmachines en twee drogers. Omdat velen hier op zondag druk zijn met de kerk, hebben wij mooi de tijd om de was te doen, want er is toch niemand! Vandaag is het alleen wel wat asociaal, want álles van mijn bed gaat er nu in, dus dat zijn 2 fleecedekens, mijn overtrek en laken (omdat ik nog steeds geen dekbed heb). Ik droog niks in de droger, maar gewoon aan de waslijn, dus ik heb drie van de vijf waslijnen in gebruik. Hopelijk hang ik niemand in de weg. De rest van de ochtend en voormiddag heb ik aan school gewerkt. Ook 'smiddags ging het schoolwerk door, maar dat komt omdat we niets anders wisten om te doen. Joie en ik waren alleen thuis dus we hadden geen auto, op zondag rijden er geen bussen dus we wisten niet goed wat we als ontspanning moesten doen. Als ik niet aan school werk dan verveel ik mij, dus dan is het toch goed dat ik veel doe!

De namiddag en avond heb ik besteed aan mijn essay ethiek, die ik voor mijn minor journalistiek nog moest maken. Het gaat over de MH17 en journalisten. Het werd stiekem toch een wat emotionele avond, waarbij ik het boekje las met verhalen over de levens van de slachtoffers. Over vliegen. Over families. Maar ik moet stoppen daar over te denken, anders word ik gek!


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Jouw verslag met veel interesse gelezen. Wat jammer dat jij die kikker niet leuk vind. Ik ben juist gek op kikkers, ze kunnen in de zomer zo heerlijk kwaken. Meestal is het dan mooi weer. Zo te lezen maken jullie er wel wat van. Geniet en succes met alles waar je mee bezig bent. Groetjes, Tante Mien.

Mien van den Hout 2015-02-02 12:48:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.