Week 6: Carnaval in Nederland, tafelvoetbal, ‘50’s dance en Nederlandse gesprekken

Verenigde Staten, Logan

Terwijl het zuiden van Nederland zich uitleeft met het feest van de gekken, ben ik blij dat ik een goede smoes heb om dit jaar eindelijk eens niet te hoeven gaan. Sorry, mensen, ik ben aan de andere kant van de wereld en kom voor carnaval toch net niet overgevlogen (al zou mijn wederhelft dat wel doen, want je zou toch eens wat missen!). Op dit moment ben ik mijn blog aan het typen, genietend van Nederlandse thee. Gisteren hadden we rond deze tijd een Valentijnsontbijtje van Emma: een soort van kaneelrolletjes met een mandarijntje: onwijs lief! Mijn lieve schat is zo romantisch geweest om een brandwond te maken in de vorm van een hartje, speciaal voor mij... Had je niet hoeven doen hoor ;) xx

Deze week zat weer vol met lessen, opdrachten en toetsen, dus dat is weer niet zo spannend om te vertellen. Wel hadden we donderdagavond een avond met de internationale studenten. Het was erg gezellig, want we kwamen bekenden tegen, ontmoetten nieuwe mensen en hebben (wie weet hoe lang) tafelvoetbal gespeeld. Ja ik. Eerst samen met Joie tegen Daniel (jongen uit Australië) en een Indiase jongen (wiens naam te moeilijk is om te onthouden). Al snel bleek, wat we al hadden kunnen weten, dat zij te sterk waren samen tegen ons. Dus we ruilden we Joie voor de Indiër. Dat ging beter op en we werden steeds beter (met nog steeds een score van 10-30, maar ieder punt was er één!). Je had ook de optie om ‘just dance’ te spelen op de wii. Ik had niet zo’n zin om me uit te staan sloven, bekeken te worden en dan alsnog te verliezen, dus ik bedankte vriendelijk. Eén van de organisatoren echter, speelde de hele avond tegen een klein jongetje dat 2x zo klein was als hij (hij was erg groot, dat kind was niet enorm klein haha). Geen idee wie er won maar één ding was duidelijk: jongens/ mannen moeten dat NIET doen. Alhoewel het voor de toeschouwers fantastisch is om te zien hoe ze hun heupen proberen te bewegen. Het kan echt niet haha (sorry guys).

Deze week zat ook vol met he regelen van een date voor de 50’s dance. Volgende week is er een ‘girls-choice’ dance, waarbij de meiden een jongen moeten vragen als date. Joie en ik gaan met elkaar, want wij kunnen met vriendjes thuis natuurlijk niet met een andere jongen gaan. De rest is al weken bezig met wie ze kunnen vragen, of wie anders als die niet kan, of nog iemand. Kenya had zelf een half alfabet t/m G (en nog meer in haar hoofd) met potentiële date-partners (ja zo erg is het haha). Iedereen heeft nu iemand, behalve Karli, want haar date kan die avond niet. Gelukkig is ze druk met de outfits, want ze gaat voor ons allemaal een rokje maken dat past in het thema. We zijn allemaal al aan de beurt geweest om ons haar te proberen voor de dance en het is prachtig met al die krullen! Wanneer onze outfits compleet zijn vrijdag, zal ik bij mijn volgende blog wel foto’s posten.

Vorige week hadden we dus een gastcollege van een Nederlandse vrouw. Mijn docent stuurde na afloop een mailtje dat zij wel met mij wat zou willen drinken in de stad als Nederlanders zijnde. Ik vond het wel wat gek maar ben toch op het aanbod ingegaan. Gisteren zijn we dan naar een gezellig cafeetje geweest en heb ik hier voor het eerst, in het echt/ niet virtueel, een gesprek in het Nederlands gehouden. Ik kan het nog hoor! Was erg gezellig trouwens. ’s Avonds hebben we weer een heerlijke chick-flick gekeken en het was weer een gezellig avondje. (‘Gezellig’ is trouwens zo’n onvertaalbaar woord in het Engels, tenminste als je het letterlijk wil doen. Net als ‘lekker’).

Morgen is het President’s Day dus zijn we weer een extra dag vrij (heujjj). Meer tijd om aan mn opdrachten te werken, te lezen en meer voor school te doen. Jaja, mijn vrije tijd gaat op aan studie, oma zal trots op me zijn :)


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.