Eerste lessen

Verenigde Staten, Logan

7 januari

Vandaag heb ik mijn eerste les! Nog niet een 'echte' les, want voor het vak 'Introduction to Islam' sta ik nog steeds op de wachtlijst. Maar ze zeggen hier dat je gewoon moet gaan en dat er vaak nog wel een plaats vrij komt. Dus voor 1pm loop ik het Old Main gebouw in, waar mijn leslokaal zich zal bevinden. 119 heb ik gevonden en in het lokaal zitten zo'n 10 mensen. Ik ben nog redelijk op tijd. Ik zoek een plekje tegen de muur en neem plaats op de typisch Amerikaanse schoolbanken: een klein tafeltje met een stoel er aan vast, waar je jezelf tussen moet schuiven. Gelukkig ben ik niet zo groot en breed, dus het gaat makkelijk. Ik voel de zenuwen in mijn buik; wat als ik toch verkeerd zit? Maar tegen het begin van de les komt er een getinte man binnen en ik weet zeker dat het 'm is: Abdulkani A.... Dat kan niet missen. En inderdaad. Hij stelt zich voor en vertelt wat de bedoeling is van het vak, wat we gaan doen etc. Het is een grappige en aardige man (voorzover haha) en je kunt horen dat Engels niet zijn eerste taal is, wat het voor mij gemakkelijker maakt om hem te volgen.

De lessen hier duren maar 50min als je de les 3x in de week hebt, dus voordat ik het weet is het alweer tijd. Na de les heb ik met Joie afgesproken bij de Campus Store, want we willen graag een trui of shirt van de USU Aggies. Niet per se nu, maar we willen even kijken wat ze allemaal hebben.

Terug op onze kamers gaan we verder zoeken naar de boeken die we nodig hebben. Gelukkig hebben we een site gevonden waar je voor veel minder geld boeken kan kopen en huren. Ik ga ze denk ik huren, want verkopen vanuit NL, met verschepen enzo, dat gaat denk ik niet lukken. Huren is trouwens vaak ook een stuk goedkoper.

Onze cheques voor ons 'meal plan' zijn er nog steeds (!!) niet, dus we moeten nog zelf eten maken. Vandaag heb ik een nieuwe combinatie geprobeerd van chili con carne met noodles: goed idee! Ik ga vroeg slapen vandaag, want mijn les morgen begint om half 8, dat is voor mij best vroeg haha. Ik merk trouwens dat ik (sorry lieve mensen) gelukkig nog geen heimwee heb of emotionele dipjes heb gehad. Natuurlijk, het is pas de eerste week, maar ik had het denk ik wat erger verwacht. Het zal vast nog wel een keer komen, maar zolang het gaat zoals het nu gaat, vind ik het prima.
 

8 januari

Vandaag in alle vroegte opgestaan (half 7) omdat ik een vak had gevonden dat begon om half 8 (ik lijk wel gek eigenlijk, maar goed). Gelukkig blijkt het een erg leuke les te zijn: The study of language. Dit keer ben ik niet de enige niet-Engels sprekende leerling in de klas, want velen spreken een andere taal als hun eerste taal (misschien best logisch bij dit vak). Nu heb ik dus al twee leuke vakken gehad, maar ik sta nog steeds voor twee vakken teveel ingeschreven.... Dat wordt in het weekend dus schrappen en boeken bestellen!

Daarna heb ik introductie in Hindoeïsme. Alleen de professor was in de kerstvakantie in India en nu zit hij door (??) vast ergens in Azië op een vliegveld. Dus er is een PhD-student van hem die met ons de syllabus doorneemt. En na tien minuten staan we weer buiten haha. Ik krijg een mailtje dat mijn mealcheck (eindelijk!!) binnen is, dus die haal ik op. Ik ga naar huis en ga met Joie weer terug om haar check te halen. Morgen gaan we een bankaccount aanmaken en een mealplan kopen en hopelijk eindelijk kunnen eten.

Dan heb ik het vak 'Perspectives on Race'. Helaas is het erg biologisch (biologische antropologie) en het gaat veel over evolutie, DNA, genen enzo, waardoor ik al weet dat dit één van de vakken is die ik ga laten vallen. Nog eentje te gaan!

Als laatste heb ik Cultural Anthropology. Het is een zaal met wel 200 studenten! Ik vind het vak prachtig. Het is heel herkenbaar (wat natuurlijk logisch is, na 3 jaar antropologie gedaan te hebben). Het is wel frustrerend om dingen tegen te komen die ik herken maar waar ik niet op kan komen. Dat komt later wel. Ik ga naar huis en eet niet zo'n lekkere spaghettio's (dus een soort maraconi maar dan in een O), dus ik eet de helft en eet (alweer) noodles in de plaats er van.

In de avond bestel ik mijn boeken die ik op dezelfde site kan bestellen. Ze zijn het nog niet allemaal, maar dan kan ik in ieder geval al wat voorbereiden voor de lessen.
 

9 januari

Ten eerste wil ik mijn zusje JANNE heel hartelijk feliciteren met haar 18e verjaardag!! Gefeliciteerd lief zusje, hopelijk heb je een hele fijne dag! Ik denk aan je <3 xxx

Om half 10 heb ik mijn eerste college van vandaag. Het is een vak waar ik over twijfel: Social Inequality. Ik moet er nog steeds 1 laten vallen en na de les denk ik dat dat deze gaat zijn. Het is ergens wel interessant, maar de andere vakken spreken me veel meer aan. Na de les heb ik met Joie bij de bank afgesproken om een account aan te maken voor ons meal plan. Daarna heb ik weer twee lessen: Marriage and Family relationships en Islam weer. Nu weet ik zeker dat ik social inequality laat vallen.

Na onze lessen gaan Joie en ik (weer) shoppen. We gaan naar een tweedehands winkel waar ze onwijs veel hebben, veel leuke maar nog meer lelijke dingen. We (ik) gooien onze kar vol met kleren en lopen tevreden naar buiten. Daarna gaan we nog even naar de Wallmart voor een snelle rit door de winkel voor dingen die we echt even nodig hebben (zoals notebooks en avondeten) en gaan daarna snel naar buiten. Ik draag een tree met 12 flesjes water en achteraf gezien was dat niet zo slim, want het is onwijs zwaar! We haasten ons naar de bushalte want we denken dat om kwart over 6 de laatste bus gaat. Zoals je al verwacht, gaat de laatste pas om kwart voor 9 (!!).

Thuis eten we avondeten en vragen we aan de rest wat hun weekendplannen zijn. Emma en Karli gaan vanavond naar een Bouncing house (waar je kan springen ofso). Het blijkt gewoon op de USU te zijn en ze bedoelden van die parcours over opblaasbare springkussens. Het is er erg druk, maar wel gezellig. Er is veel te doen en we beginnen met het schilderen van planeten. Klinkt onwijs saai, maar het was rustgevend en mijn roze met mintgroene-glitter aardbol is erg goed gelukt! Daarna houden we wedstrijdjes op een springkussen: met een stiek aan je rug naar voren rennen (erg zwaar) en dan kijken wie het verste komt. Ik werd kei hard terug gekatapulteerd, maar het was wel leuk. Onwijs veel gelachen vandaag.

Bij thuiskomst halen we een film en maakt Karli onwijs lekkere popcorn! Echt van mais, in een grote pan, met kaneel erbij en later witte chocolade eroverheen. De-li-cious. Daarna gaan we lekker slapen

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hoe zwaar is het studentenleven................ Fijn dat je het al naar je zin hebt.

Paps 2015-01-10 20:55:22

Geweldig Robin!trots op mijn nichtje!

tante guusje 2015-01-11 01:12:21

Goed om te lezen dat je al out-and-about bent daar! Word al lichtelijk jaloers. ;)

Niels Rommens 2015-01-11 01:20:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.