OP NAAR EEN NIEUW AVONTUUR

Zwitserland, Lausanne

'Op naar een nieuw avontuur' schreef Babette als reactie op mijn stukje van gisteren. Het nieuwe avontuur was dat ik vanmorgen om een uur of 9 door mijn au pair meneer en mevrouw werd afgezet bij la permanence, de eerste hulp in Vidy waar ik gisteren de bus naar hun huis had genomen. Want mijn voet was toch nog steeds niet over, en gisteren was ik ook eerder met lopen gestopt omdat het pijn deed. En aangezien over een paar dagen de Grand Saint Bernard op het programma staat, leek het me onverstandig om door te lopen op pijnstillers. Een radiografie wees uit dat er geen breukje lijkt te zitten, al is dat niet altijd goed te zien. Dat betekent de komende dagen ontstekingsremmers slikken in de hoop dat het daarmee over gaat.
'Dokter, mag ik dan wel blijven lopen of kan ik beter rust houden?' ik stel de vraag terwijl ik op mijn klompen kan aanvoelen dat het verstandiger is om even rust te houden. Ja hoor, gewoon lopen mag ik wel, maar natuurlijk geen kilometers achter elkaar.

Ik betaal de rekening, wat dat betreft jammer dat dit me in Zwitserland treft, koop een salade in een winkeltje naast de Urgence, loop naar het meer om die op te eten terwijl ik van het uitzicht geniet en prijs mezelf gelukkig dat dit me juist wél net in Zwitserland treft. Want die lieve au pair familie, die zelf vandaag voor een paar dagen naar Zermatt vertrok, bood vanmorgen totaal onverwacht aan dat ik natuurlijk in hun huis mocht blijven als ik niet door zou kunnen lopen.

En zo kwam het dat ik even later weer dezelfde bus als gisteren nam (omdat ik geen muntjes had en het ook nergens kon omwisselen moest ik geld aannemen van mensen in het winkeltje waar ik eerder mijn salade kocht; behalve landloper ben ik nu ook al een bedelaar geworden), inkopen deed voor de komende dagen, thuis koffie zette en na een - dit keer verwarmde - duik aan het zwembad ging zitten lezen. Overgeleverd aan mijn lijf, maar op de beste plek die ik me wensen kan.

Ik maak even geen plannen. Ik wacht gewoon af.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Dat is geluk bij een ongeluk. Jammer van je voet maar heel fijn dat je onderdak hebt. Nu even goed rusten en over een paar dagen weer op pad. Sterkte!

miekequilt 2022-09-21 17:50:46

Oh, Hanneke. Dát zit dan even tegen. Óf juist niet, alles heeft een reden en nu uitrusten in een (van vroeger) vertrouwde omgeving is waarschijnlijk het beste "medicijn". Sterkte en geniet van de rust. 🍀😘

Pauline 2022-09-21 17:53:18

Geweldig en miraculeus hoe alles op zn pootjes (sic!) terecht komt:)

Florence Van Rossum 2022-09-21 18:06:00

Tja...fijn dat het dan precies bij deze mensen is. Maar wel sterkte en hopelijk wordt de pijn minder elke dag zodat je weer op pad kunt en wel rustig starten dan. Heeft ie ook nog gehad over kleine oefeningen met je voet die helpen? Want inderdaad wel wat lopen, wrijven? Rond draaien beetje? Of koel of warm houden. .

Marion 2022-09-21 18:36:41

Gewoon zoveel mogelijk genieten nu! Dat plekje aan het zwembad ziet er niet verkeerd uit! Dit gebeurt natuurlijk niet voor niets! Succes!

Babette Degraeve 2022-09-21 18:42:48

Beterschap en vooral lekker genieten; het is goed om even rustig aan te doen! Alles komt altijd goed, uiteindelijk.

Riet van Laake en Guus Wesselink van Vier Vrije Voeten 2022-09-21 18:51:42

Als je dan toch rust moet houden, is dit idd geen verkeerde uitrustplek! Hopelijk knapt je voetje snel op

Paulien 2022-09-21 19:07:56

Rome, weest bereid. Hier komt de meest verwende pelgrim ooit aan!

Martin 2022-09-21 21:07:43

Er zijn inderdaad ergere plekken om verplicht rust te moeten houden.. Hou moed en succes met lopen binnenkort x

Nikie 2022-09-21 22:37:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.