Tashkent

Oezbekistan, Mustakillik Avenue

De kop is eraf! Gisteren, woensdag, eigenlijk de hele dag bezig geweest met reizen. Lekker lui met taxi naar Schiphol en vandaar eerst een vlucht met Turkish Airlines naar Istanbul en na een stop van een kleine 2 uur verder naar Tashkent.
Turkish Airlines is zeer aangenaam: je zit met z’n tweeën en niet met 3 naast elkaar, je mag 30 kilo meenemen, wat prettig is voor de terugreis ( nu slechts 14,5 kilo!) en het eten is erg lekker.
We kwamen lokale tijd om 0.50 aan, want het tijdsverschil is 3 uur, maar alles verliep op rolletjes en 3 kwartier later waren we in Hotel Uzbekistan, een groot, lomp Russisch hotel, maar goed centraal gelegen.
Tashkent is de hoofdstad van Uzbekistan, 2 miljoen inwoners, maar daar merk je niks van. Het verkeer is rustig, de metro en bussen niet vol en er lopen ook weinig mensen op straat.
De stad is wel enorm ruim opgezet, zodat je je echt niet kunt oriënteren. Er staan enorme grote lelijke flats en gebouwen, echt oude sovjettijd.
Vanochtend eerst getobd om geld te krijgen. Elke ATM zei: thank you for your visit, maar spuwde geen flapjes naar buiten, dus wij bij een bank naar binnen. Veel soebatten en uiteindelijk met creditcard dollars gevraagd en die weer omgezet in som, het lokale geld. Aan het eind van de dag nog in paniek gebeld door de bank, dat ze commissie waren vergeten in te houden, 6 dollar, maar blijkbaar zo belangrijk, dat het meisje in tranen was, dus welwillend geweest.
Daarna sightseeen, maar eerst naar het operagebouw voor kaartjes voor de opera. Een Russische opera Sadoka, nooit van gehoord. Er stonden meer mensen op het toneel dan er in de zaal zaten. De zang was ok, alhoewel de muziek een beetje te hard was, maar waar het nu om ging???? Als we iets beter internet hebben, ga ik het libretto er nog eens op na lezen.
Gedurende de dag naar een bazaar met van alles te koop. Wel twijfelachtig, als je open en bloot zonder koeling lever ziet liggen ..., verder een religieus centrum, een Orthodoxe kerk, een winkelstraat.
Het weer is fantastisch, diep in de 25/26 graden en alles is spotgoedkoop. De kaartjes voor de opera eerste rang, waren 5 euro per stuk. Eten en drinken ook heel goedkoop. De meerderheid spreekt Russisch.
In de metro springen er meteen jongeren op om ons hun plaats te geven. Eindelijk erkend als oud!
Morgenochtend worden we nb om 5 uur gehaald, want we vliegen om 7 uur naar Urgench. De enige vlucht hier, verder wordt het trein of auto.
Een foto van het hotel en een van het operagebouw.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat alles goed gaat en dat jullie al zo’n mooie opera met zi’n spannende plot hebben gezien. Geniet maar lekker. Liefs Ineke

inek 2019-05-23 20:57:48

Leuk verslag, zie het weer helemaal voor me. Reis met jullie mee! Als je eetbare dingen koopt in een blikjes, let goed op vervaldatum. Ben al weer benieuwd naar volgens verslag. Geniet maar fijn.

Corrie 2019-05-24 12:04:10

Leuk de informatie over een eigenlijk onbekend land. Het lijkt me er erg relaxed. Ben benieuwd naar de volgende locatie.

Thea 2019-05-24 15:29:29

Leuk geschreven verslag ! Ik krijg associaties van reisen door China, maar dan 28 jaar geleden.. Ben ook benieuwd te lezen over de volgende locaties !

Mats 2019-05-24 17:23:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.