Spanje weer verruild voor Frankrijk.

Spanje, Laredo

Zondag 23 januari. De politie heeft onze nachtrust in Laredo gelukkig niet verstoord. We hadden immers beloofd dit te melden.

Maandag 24 januari. Gezien de ervaringen met verdwenen of onvindbare plekken besloten we op zeker te gaan en nog maar eens naar Lekeitio te gaan. Dit was inmiddels de 4e keer dat we dit juweeltje bezochten en de pittige bergrit namen we voor lief. Pittig maar, alweer, o zo mooi. Dit is voor ons ook de charme van Lekeitio, een mooi havenstadje met een stukje strand tegen een bergdecor. We maakten er, door de jaren heen, al veel foto's maar zullen er toch weer een paar posten om iedereen te overtuigen dat je er, al is het maar eens, geweest moet zijn. De gratis CP heeft een niet geheel te doorgronden sani-zuil, gelukkig hadden we deze niet echt nodig. Het betekende wel weer: WANDELEN! We brachten er vredig de nacht door zodat we fit genoeg waren om het bergcircuit voor de volgende dag aan te kunnen.

Dinsdag 25 januari. Het dagdoel was Zumaia waar we ook al eerder waren. De ons bekende CP maakte geen prettige indruk, kwam zelfs wat eng over en een andere plaats voldeed ook bij lange na niet aan onze bescheiden wensen. Omprogrammeren dan maar. We kozen voor Irun, vlak voor de Spaans-Franse grens omdat daar een CP-Mixparking werd aanbevolen en we nog wat zaken konden inkopen die in Frankrijk beduidend duurder zijn. De CP blonk uit door onduidelijkheid, ondanks dappere pogingen van een charmante dame om uit te leggen hoe het zat. Els ging dus maar snel haar boodschapjes doen en we besloten, na een paar qua verkeer chaotische dagen, naar Frankrijk te gaan, naar de CP bij Biarritz. Hier aangekomen lukte het zelfs met hulp van een bereidwillige meneer het geheel geautomatiseerde toegangssysteem duidelijk te maken dat we hier twee dagen zouden blijven staan. Plek zat en voor 26 euro incl. stroom en primitieve sani: Moet kunnen.
Het duurde niet lang of we waren aan het mooie, deels rotsachtige strand, alweer goed voor een wandeling, waarbij regelmatig gepauzeerd werd om van het uitzicht en vooral van het schitterend weer te genieten. Strakblauwe hemel, volop zon en heerlijke temperatuur.
De avondmaaltijd was even zoeken in de koelkast want levensmiddelenwinkels lagen vrij ver weg en het leek ons geen prettige fietsomgeving. Het lukte toch weer om een lekkere hap te maken. In de loop van de middag liep de CP langzaam vol, er kwamen zelfs een paar Nederlanders aan, dat waren we de laatste dagen niet meer gewend. Tijd voor een babbel hier en daar.
Woensdag zouden we dus ook nog in Biarritz blijven. Kijken of het lukt om even rustiger aan te doen.............


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

In het Franse Baskenland. Richting thuis ???? Hihihi

Joop 2022-01-25 21:13:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.