Zondag 18 en maandag 19 december

Spanje, Sevilla

Zondag 19 december. Na de indrukwekkende dag in Sevilla vonden we het toch wel genoeg, mede omdat het erg druk was in de stad. Ook daar waarschijnlijk vooruitgeschoven kerstvakantie? Het verlaten van de CP-in-troosteloze-omgeving èn de stad, qua verkeer, maakte echt niet verdrietig. Na ruim drie kwartier ploeteren door de stad met puzzelrotondes en hondsbrutale autorijders zaten we eindelijk op de tolvrije autoweg, richting noord. Dat schoot lekker op, temeer omdat deze opvallend rustig was. Daardoor konden we extra genieten van het mooie landschap: Door bergen, over hoogvlakten, langs bossen en boomgaarden en uitgestrekte weilanden met koeien, schapen of geiten. Ook zagen we weer vrij grote meutes ebericovarkens.
Probleemloos werd de beoogde CP bij Monesterio gevonden, niet gezellig of mooi maar met voorzieningen en zelfs stroom, helemaal gratis. Het stralende weer lokte ons al snel de camper uit, op verkenning in het stadje. Aardig, maar erg stil. En, vanwege de zondag alle winkels potdicht. Ook dit stadje lijkt beroemd vanwege de productie van de beroemde eberico-hammen. Toch nog een paar plaatjes kunnen schieten maar na 4,5 km wandelen besloten we toch maar een stukje aan de reisweg te plakken en verkasten via een mooie en goede secundaire weg naar de grotere stad Zafra. Ook hier een gratis CP met sanivoorziening. Wel gelegen aan een vrij drukke weg maar dit was niet echt hinderlijk. En wat doen Fred en Els? Wandelen. Een aardige stad met hier en daar wat leuke plekjes maar voor de twee verwende mormels niet echt boeiend. Zo kwamen we dan toch, het werd ook hoog tijd, toe aan een rustige namiddag en avond. Omdat er brood op de plank en ander voedsel nodig was, was de aanwezigheid van een supermarkt erg prettig. Alleen even wachten tot maandagmorgen 9.00 uur.
Gedurende de nacht begon het weer om te slaan. Regelmatig wat buitjes en bij het opstaan was het vergeefs zoeken naar de zon. Maar gezien het weer van de laatste weken zou klagen wel heel ondankbaar zijn en........... gezien de extreem lage rivierstanden in de regio en de vaak dorre weides denken we dat vooral de boeren er erg gelukkig van werden.

Maandag 20 december. Het reisdoel voor deze dag: Badajoz, de hoofdstad van de Extremadura. Hier beloofde men een mooie, oude stad met een zeer rijk verleden. De gemeentelijke camperplaats, een beetje verstopt maar toch gevonden. Gratis en saniservice voorhanden en gelegen vlakbij een uitgestrekt park en een monumentale historische (voetgangers-)brug die deel uitmaakte van de verdedigingslinie der stad en over de Guadiana-rivier voert. Deze stond, vonden wij, ook extreem laag.
Badajoz was echt weer een Fred&Els-stad. We keken onze ogen uit. Veel prachtige gebouwen die, vanwege de smalte van de straten helaas vaak moeilijk in beeld te vangen zijn. Ook hier weer vergapen aan talloze details èn contrasten. Smalle maar lange winkelstraatjes (waar dan oog nog auto's zuigende pas doorkruipen) met veel boetieks en luxueuze zaken, vaak verstopt achter zeer oude gevels.
Na -letterlijk- uuuuren slenteren keerden we precies op tijd terug bij de camper want het begon serieus te regenen. De lokroep van de boven de stad gelegen vele eeuwen oude vestingswerken moesten we hierdoor weerstaan.
Voor het avondmaal werd het een makkie: Pizza. Wel zelf afgebakken en bijzonder lekker. Vooral de pizza zeer rijkelijk belegd met eberico-ham en overbakken met kaas............. Caramba! Wat lekker!
De volgende dag? Nog géén idee. Kijken wat het weer doet, blijft het zo nat en koud dan omdraaien en weer naar het zuiden, wordt het beter dan wellicht naar het dal van de Douro-rivier. De tijd zal het leren!
We hopen dat de foto's u weer een indruk geven van deze twee dagen!


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Ja, als je in de winter richting noordpoolcirkel rijdt dan wordt het frisser. En natter. Maar jullie willen na deze vergissing toch weer kiezen voor richting evenaar. Dan wordt het warmer en droger. Maar de stad is weer on-ge-loof-lijk kleurrijk. Beetje vreemd om Freddy Mercury tegen te komen

Joop 2021-12-20 21:25:45

Badajoz eenplek om te onthouden even in google gepoint.

Ina en Marinus 2021-12-20 22:26:30

En weer een heerlijk verslag van jullie!! IK moet eerlijk zeggen dat ik verslaafd raak aan die mooie reisverslagen, ga zo door Fred!! Het is een prachtige stad zo aan de foto's te zien, en ja, hoe noorderlijker je komt hoe natter en kouder het word, ik zou zeggen keer op Uw schreden terug naar het zuiden ;-)

Edith 2021-12-20 22:29:39

Prachtige fotos alweer. Wat goed dat Freddy Mercury daar ooit een keer gezongen heeft. En die kleurrijke huizen en bauwerken,geweldig. Ik wil ook naar Spanje, of is het Portugal? Maar zit thuis met een flinke keelontsteking ,shit!!! Gelukkig geen corona. Alle goeds voor jullie en veel spass verder. 2 Groetjes van ons twee.

Rudie en Mia. 2021-12-21 17:04:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.