JAN DE WIND, hij was DE BAAS!!!!

Nederland, Haaksbergen

Woensdag 10 maart. De kogel was door de kerk: We bleven nog 'n dag in Haaksbergen.
Deze keer was het primaire doel Haaksbergen-stad. Dat daar markt was, was een extra motivatie.
Aan de ingang van de stad stond een opvallen kunstwerk: "Het Glazen Bos" dat u bij de foto's terugziet. Eerst een rondje door de stad. Daar zagen we o.a. een kroeg met de voor deze streek merkwaardige naam “Café Zeezicht”. Toen opweg naar de uitgebreide (food-)markt.
We scoorde bij de visboer(in) zelfs Fred's lievelings(nostalgie)vismaal: Gebakken bokkem.
Zat niet in het standaard sortiment maar werd speciaal voor hem gebakken. Dit vismaal bracht herinneringen van zo'n 65 jaar geleden naar boven. Altijd als hij met z'n tante of oma naar de Rotterdamse markt aan de Maashaven ging was gebakken bokkem vaste prik.
Met deze buit in verhoogd tempo terug naar de camper en daar werd het met veel smaak verorberd, ook Els deed er zich met smaak tegoed aan. Hiermee hadden we behalve een flinke dosis Omega 3 ook voldoende calorieën binnen voor een stevige wandeling.
Het liep een tikkie uit de hand want door verwarrende pijltjes werd het een, wel erg mooie, wandeling van circa 12 km.
Steeds meer werden we verliefd op de streek en haar bewoners. Het lijkt of iedereen met een glimlach door het leven gaat en vriendelijkheid is hun tweede natuur.
Gedurende de dag bleven van alle kanten berichten binnenkomen van een naderende stormperiode, men verwachtte hier in het binnenland stormen met nummertje 9 a 10 op het liniaaltje van Beaufort. Even met z'n tweeën in conclaaf en besloten om nog maar in Haaksbergen te blijven en afwachten tot het geraas voorbij zal zijn.
Donderdag 11 maart. We verplaatsten de camper wel want deze stond nogal dicht bij bomen, één daarvan had al een waarschuwing gegeven door een redelijk grote tak op het dak te gooien. Gelukkig niets beschadigd. De verplaatsing was verder geen probleem want we waren nog steeds de enige gasten op de camperplaats. Het weer was echter wel zodanig wisselvallig en koud dat we hooguit 90 seconden buiten de camper zijn geweest....... Maar belangrijk: Ook geen enkel bedreigend moment meegemaakt.
Vrijdag 12 maart. Toen we wakker werden en de gordijnen openden leek het warempel lente! Stralend zonnetje en een heel licht briesje. Dit geluksmomentje duurde niet lang, na een half uurtje trok de hemel weer dicht en de wind aan. De weerberichten nog maar eens goed bekeken, vooral op lokaal niveau, en toen besloten om toch maar weer verder te trekken.
De bestemming werd Recreatieoord Hippique (www.recreatieoordhippique.nl ) bij het minidorpje Westendorp in de Gelderse Achterhoek. We wilden eigenlijk in Groenloo een stop inlassen omdat daar markt was. (Gebakken bokkem...?) Vermoedelijk vanwege diezelfde markt lukte het niet om een parkeerplaats te vinden. Wel wat zigzaggend door straatjes en steegjes gewurmd maar niks resultaat. Door naar Westendorp dan maar.
Het was weer een mooie maar niet simpele rit. Forse windvlagen en veel nogal smalle wegen. Dat heb je als je "Snelwegen vermijden" als opdracht aan de navi geeft.
De CP werd gevonden maar bij aankomst géén mensen en/of paarden te zien. Er stond, tussen loodsen, stallen en rijbakken een camper en daar zijn we maar naast gaan staan. Niemand aan boord. Stroom aangesloten en toen maar gaan brunchen.
Tussen boterham 2 en 3 werd er op de deur geklopt en verwelkomde mevrouw Middelkoop ons zeer vriendelijk, voorzag ons van een infopakketje en nam ruim de tijd voor 'n praatje. Ook was ze best bereid om 15,= euro all-in standgeld te incasseren.
Hoewel de landelijke omgeving erg leuk was zorgde het weer ervoor dat we toch maar "thuis" bleven.
Gelukkig was er goede internetverbinding en dus kwamen we de dag toch wel door.


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Mooie route die jullie rijden. Lekker gebakken bokkum/Rotterdams hier noemen ze het panharing. Leuk stadje Hardenberg campervrienden wonen boven de Aldi. Jullie doen toch een waterroute?? Vandaar Zeezicht. Fijn weekend. Ted en Jeannette

Jeannette 2021-03-12 18:16:56

De foto's zijn weer leuk en mooi. Maar de héél vreemde en gekleurde glazen(??) bomen vind ik wel héél apart. Krijg nog steeds de indruk dat jullie je niet vervelen. Integendeel !!!

Joop 2021-03-12 19:06:06

Tja de wind heeft ons ook doen schudden op onze wielen. Wat kan een gebakken vis toch smaken al ben ik niet zo bekend met de gebakken bokken. Geniet van de knusheid in de camper nu. Doen wij ook 🙃🙂

FritsEllen 2021-03-12 20:54:25

Wat is met die bomen in glas?

Debby 2021-03-12 21:35:04

geweun sjun!!

Bernaat 2021-03-14 12:49:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.