Onheilspellende weerberichten, dus.........

Nederland, Zutphen

Na ons fijne verblijf in Zutphen waren de weersvoorspellingen dus bar & boos. Niet naar de kust , dus besloten we zaterdag 6 februari naar de mooie camperplaats Oirschot bij Eindhoven te gaan. Deze is ons bekend, de voorzieningen zijn oké dus daar konden we het, als Koning Winter het erg op z'n heupen zou krijgen, een tijdje volhouden.
En OF de koning het op op z'n heupen kreeg! De rit erheen verliep gelukkig goed & veilig maar kort na aankomst begon het al pittig te sneeuwen en daalde de temperatuur fors. Dat betekende dat de verwarming/boilercombi stevig aan het werk moest. Dat betekende ook dat we erg rap door onze gasvoorraad heen waren.
Dit kwam ter sprake bij een begroetingbabbel met medecamperaars. Zij stelde ons direct gerust: "Wij hebben nog een volle fles ter beschikking, die mogen jullie wel hebben." Tegen de avond werd deze zelfs netjes bij onze camper afgeleverd met de opmerking erbij: "Wij willen wel met jullie fles naar een vulstation rijden, wij hebben de auto bij ons." Op onze vraag "Wat krijgen jullie voor deze fles?" kregen we als antwoord: "Dat komt wel goed!"
U begrijpt dat we erg onder de indruk waren van deze hulpvaardigheid!
Dinsdagmorgen was de aangeleverde gasfles ook al nagenoeg leeg. Els stapte naar de lieve mensen en 'n kwartier later ging meneer met Fred en DRIE gasflessen naar Veldhoven waar gashandel PIET GAS ligt. Onze lichtgewichtfles, de overgenomen fles werden geruild voor twee volle (vullen mocht niet volgens volgens Piet) en onze lege LPG-fles werd, na een beetje moeilijk doen, ook gevuld met propaan. Wel prettig want propaan is beter bij lage temperatuur. Na het afrekenen bij Piet Gas en het verrekenen van de fles-met-inhoud met de lieverds was onze bankrekening dik 220 euro geslonken...... Ook op de camperplaats standgeld + stoom betaald: 5 dagen, 87,50 euro. We durfden niet te gaan rijden, gezien de ècht winterse omstandigheden op de wegen.
We hadden gelukkig wel vele uren koud maar stralend weer zodat we toch de beentjes weer konden strekken. En het gasverbruik? Bij ruim -12 graden ging het razend snel! Bij het provianderen bij de Lidl zagen we een elektrische kachel, de laatste uit de voorraad. Omdat we ook voor de stacaravan in België een goede bijverwarming zochten ging de koop door, 50,= euro. De nieuwe aanwinst doet het voortreffelijk, in de laagste stand is het, ondanks pittige vrieskou aangenaam warm in de camper en kan de boiler uitblijven. Spaart veel gas. "Overwinteren" in Nederland is aanmerkelijk kostbaarder dan naar het zuiden gaan!
Apropos: Inmiddels hadden we bericht dat de camping in België tenminste tot april dicht zou blijven............
Donderdag 11 februari hadden we onze dagen in Oirschot 'opgesnoept' en na het bekijken van de weer- en wegenberichten besloten we naar camperplaats Landgraaf te verplaatsen. Ook hier is stroom en WiFi dus daar is het, tot nader order, vol te houden. Kort na aankomst namen we de kuierlatten en wandelden naar de vijvers bij kasteel Strijthagen. Hier heeft Fred, lang geleden, uuuren naar z'n dobbertje zitten kijken. Inmiddels is de parkachtige omgeving opgesierd met kunstwerken,
Hoe lang we op deze stek blijven? DAT leest u in volgend verslag!


Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Weer "bijna thuis". Is dat die plaats bij de steenberg van de Willemien?? En heb je goede en betaalbare WiFi ??

Joop 2021-02-11 18:14:34

Ik heb Jen het linkje naar jullie Pindat gestuurd. Krijgt ze nu voortaan ook een mailtje als jullie weer iets te melden hebben?

Joop 2021-02-11 18:33:42

Hallo jullie twee. Wat een spannende dingen maken jullie mee. Ziet er wel prachtig uit op de fotos. Goed dat jullie nog een kacheltje konden krijgen en dat t lekker warm is in de camper. Kun je zeker verdragen met dit weer!!!!!! Daar in Strijthagen is het prachtig om te wandelen . Wij zijn er in de zomer vaak. Geniet maar verder van alle moois. Groetjes en liefs uit Rimburg.

Rudi en MIa 2021-02-11 19:11:59

Petje af hoe jullie de kou verwerken. In Herkenbosch, vlakbij Roermond, als jullie toevallig in de buurt zijn kunnen gasflessen van 11 kg gevuld worden bij tankstation Suntjens voor €18,90.

Marlyn 2021-02-11 19:50:18

Mooie foto's in het sneeuw landschap. De CP in Landgraaf is een mooie. Wij zijn er ook al eens geweest. Geniet nog en al helemaal met het zonnetje erbij nu.

FritsEllen 2021-02-12 11:17:00

Zo maken jullie na lang thuiszitten weer eens het een en ander mee; weliswaar niet echt gewild. De verwarming loopt aldus wel in de centjes, maar voor éne keer mag dat; julliw waren er weer eens uit en dat MOEST ook weer eens. Fin weekend.

Trezie en Bernard 2021-02-13 09:45:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.