Weer een stap ver Nederland in.

Nederland, Kessel

Na ons prettig verblijf in Kessel gingen we donderdag naar een "Oude Liefde": De Hanzestad Zutphen. Onderweg kochten we een tank diesel, 60 liter, daar moeten we een tijd mee doorkomen. De reis verliep zonder bijzonderheden. Toen we op de route langs de Ijssel kwamen keken we onze ogen uit. Ook deze rivier stond extreem hoog en was daardoor ook voor ons ongekend breed. Om in Zutphen te geraken moesten we over de erg lage brug over de Ijssel. Onze navigatie was inmiddels ingesteld op de maten van de Dethleffcamper en gaf géén alarm. Met 9 cm speling konden we er mooi onderdoor.
De CP aan de Houtwal had nog een plek vrij. Met enig puzzelwerk aan de elektronische betaalzuil werd een kaartje gekocht.
Vrij kort na de landing besloten we het goede weer uit te buiten en gingen aan de wandel. Eérst naar de Ijsselkade om daar het hoge water nader te bekijken. Indrukwekkend! Toen naar het mooie oude centrum van de Hanzestad. Dat was, voor ons als liefhebbers van oude, historische gebouwen en smalle steegjes, weer volop genieten. Op de inmiddels afgelopen markt scoorden we nog 3 grote makrelen, drie voor de prijs van twee. Lekker vers brood gekocht en ons avondmaal was heerlijk.
Bij de camper gingen we aan de slag met een nieuwigheidje. We hadden een app op de telefoon, daarmee zou men de stroom en eventueel water kunnen inschakelen.
"ÄAN en UIT-net"-app. Laat het nou ook nog werken! Toen de gekochte kilowatt (1 euro) op was kregen we zelfs een mailtje om ons te herinneren dat we bij vertrek wel even moeten afmelden. Moderne tijden!
Vrijdag besloten we nog maar een dag te blijven want stad & steegjes lokte nog steeds. We gingen ook aan de slag om de voorgenomen route te wijzigen want het nieuws bleef waarschuwen dat Koning Winter nu ècht op komst was. Dan liever niet naar de kust dus, want storm, windkracht 9 of meer? Liever niet!
Wat de route dan wordt? DAT leest u in volgend verslag!

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Wat fijn om te lezen dat jullie weer op weg zijn en aan het genieten. Er staat code roos voorspeld. Genoed reden om ook op t volgend plekje nog een dagje te genieten. Hier valt t mee; regen en geen mooi weer, maar van code welke kleur dan ook nog geen sprake. Maak er wat moois van. Dat doen wij ook.

Debby 2021-02-06 18:20:22

Zutphen is een leuke plaats en de CP de Houtwal ligt mooi dichtbij het centrum. Wij zijn er ook al geweest. Geniet ervan.

FritsEllen 2021-02-06 18:37:16

Geniet ervan. Ik geniet om jullie verhalen weer te lezen. Hier nu nog regen. We wachten maar af wat het weer ons morgen brengt. Groetjes

Agatha 2021-02-06 18:51:58

Hier willen we ook nog een keer naar toe .De van Rossems waren destijds ook zo verrast door de stad. Wij vonden Doesburg niet ver bij jullie vandaan ook zo verrassend.

Ina en marinus 2021-02-06 19:38:13

Wij zijn er nog nooit geweest. Verdomd leuke stad. Ademt historie. En een erg leuke fotoserie. Complimenten!!

Joop 2021-02-07 08:23:24

Wat fijn dat jullie weer een kort reisje maken naar een mooie stad hier in ons eigen land. Het lijkt me een mooie spannende rit te zijn geweest . Dan nog het genot om de mooie gebouwen en smalle steegjes te bezichtigen. Ben voorzichtig en veel plezier. Groetjes

Emmelie 2021-02-07 09:50:14

Mooi centrum; ik meen zelfs dat Fred en Ben hier effe geweest zijn in een grijs verleden op zoek naar de oorsprong der Bloemers in Aalten en het Duitse Bocholt. Veel brede niet geasfalteerde verbindingswegen in de omgeving met kleine boerderijen aan weerszijden; mooi marktplein. Aparte "Heimatmuzuek"; denk aan Bennie Jolink!!(boerenklompen! DE dans van Fred!) Ook aparte lui; minder direct; komen ze inde picture dan soms frustraties: Herman Brood, Herman Finkers, Willem Wilmink etc etc. Dus daar voelde ik me thuis...… Groetjes ook van Trezie voor "boer" Alfredo en uiteraard xxx van B. voor E. !!!.

Trezie en Ben 2021-02-07 11:10:37

Of was het zijdelingse uitstapje vanaf Aalten het lommerrijke Lochem. Hier schreef de aloude schrijver/dichter A.C./W. Staring al over in Jaromir; hij schreef ook puntdichten: de meest aansprekelijke: De meester , in zijn Wijsheid, gist. De leerling , in zijn Waan, beslist. Tis van alle tijden, vooral nu.

Ben 2021-02-07 12:04:05

Vriend Bernaad. Wij waren destijds op véél plaatsen maar niet in Zutphen. Enne......... De door F&E zo geliefde Klompendans komt niet van OerendHarde Benny Jolink maar van.......... Rowwen Hèze. Het is je vergeven........ Het puntdicht, nu eigenlijk héél erg actueel, spreekt ons ook aan. De uitwisseling van groeten delen we met U!

Els.en.Fred.reizen.als.hobby 2021-02-07 12:39:45

Hoi, ik heb een jongeman Finn Logister als geïnteresseerde opgegeven want hij was best benieuwd hoe het leven van een stel camperaars uitziet. Ik begrijp dat hij voortaan ook een mailtje zal krijgen als je die weer eens verstuurt. Kan ik hem ook een link sturen als jij voorlopig nog niets nieuws te melden hebt??

Joop 2022-04-26 10:27:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.