(Voorlopig?) Afscheid van het thema "Nederland Waterland"

Nederland, Varsseveld

Zaterdag 13 maart. Nee, géén vrijdag de dertiende maar toch weer een zware herfstdag, halfweg de lentemaand. Nog maar 'n dag blijven staan! Zware storm, camperschuddende rukwinden, forse buien, heel af en toe zon en tegen de avond zware hagelbuien. Hagel-op-doperwtjes-formaat, dus géén schade maar wel weer camperarrest. Daardoor was het moeilijk om de CP objectief te beoordelen.
Zondag 14 maart. Nog geen droomweer maar de zware storm was weggetrokken. Niet lang getreuzeld en de boel reisklaar gemaakt en vooruit met de geit. De dagrit was 'n kleine 35 km en voerde door een mooi gebied, de zuidelijke Achterhoek. Via een klein hoekje Duitsland kwamen we aan in Lobith -Tolkamer waar we naar enig zoeken (De navi had weer 'n gekke bui) de CP op de Europakade bereikten. Wat een voor ons spectaculaire plek! Direct aan de Rijn die een paar honderd meter oostelijk nog Rhein heet. Hier bereikt dus "Vater Rhein" Nederland.
De hele dag door redelijk druk scheepvaartverkeer dus boeiend uitzicht. De hele kade is mooi uitgebouwd en ook het dorpje Tolkamer heeft een paar leuke hoekjes. Via de kortste omweg gingen we naar de Jumbo supermarkt want er moest weer een en ander aangevuld worden. Fijn dat de Jumbo ook zondags open is. Gelukkig vonden we een kortere terugweg want er waren 2 zware tassen te sjouwen.
In de late namiddag een paar keer een leuk schouwspel: 3 boten meerden aan de stijger om vervolgens een auto van het dek te takelen. Bij de eerste was het best geklungel om de tuf -na een 10 minuten-rit) weer aan boord te hijsen, bij de volgenden was het een fluitje van 'n cent. Kennelijk meer geroutineerd.
Tegen zessen kwam de kassier centjes ophalen, 11,10 euro. Er was ook (munt-)stroom en gratis goede WiFi.
Is er een leukere plek om ons gekozen thema "Nederland – Waterland" af te sluiten.......?
Nog niets is zeker (We blijven een beetje onvoorspelbaar) maar de volgende stop zal ergens in noord-Limburg of in De Peel zijn. We zijn zelf benieuwd!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Leuke plek waar jullie staan en genoeg te zien en voor het geld hoef je het niet te laten. Veel plezier nog.

fritsellen 2021-03-14 19:40:38

Kan je tegen camperaars "Welkom Thuis" zeggen? En zo ja: wanneer doe je dat dan??

Joop 2021-03-14 21:58:13

Ik hoop dat het weer beter wordt zodar we allemaal kunnen gaan genieten. Zeker voor jullie met de camper. Ondanks het weer, geniet zoveel mogelijk en naar wat ik lees doen jullie dat ook. Prettige reis en blijf gezond. Groetjes

Emmelie 2021-03-15 06:15:22
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.