Het einde van een lange, mooie en soms indrukwekkende toer.

Nederland, Weert

Donderdag 18 maart. De verschillende CP's bij agrarische bedrijven hadden inmiddels onze belangstelling gewekt, vooral omdat we, dat las u al eerder, nieuwsgierig zijn naar de achtergronden van deze bedrijven.
Zo kwamen we na een rustig ritje van een uur terecht bij "Hoeve Lieshout" (www.hoevelieshout.nl ) nabij de midden-Limburgse stad Weert. Dit was alweer een "AHA-Erlebnis"! Deze boeren hebben het roer radicaal omgegooid en zijn (nog steeds) druk bezig de grote boerenhoeve-met-bijgebouwen te transformeren naar een recreatie-bedrijf. De eerste fase was de opening van een fiets- & wandelcafé, interessant omdat het in een gebied ligt met vele fietsroutes (Knooppunten) en natuurwandelpaden. Dit groeide al vrij snel uit tot een rustikaal cafe dat men goed wist te vinden.
Er werden 10 mooie camperplaatsen ingericht, allen op harde ondergrond en voorzien van stroomaansluiting en het hele jaar open. Een goed, moderne sanitairgebouw is ook beschikbaar en er is allerhande documentatie over de mooie omgeving te krijgen.
Toen wij er waren, waren vader en zoon druk met de afwerking van nog eens 10 perfecte camperplaatsen. Daarnaast zijn er verschillende gezellige zitjes, zowel binnen als buiten. De ombouw van een grote loods tot partycentrum is ook al in gang gezet.
Kortom: Het bruist er van ambitie!
Toen we aankwamen waren we (alweer) de enige gasten, dit had het voordeel dat vader en zoon ons, terecht trots, hun bedrijf lieten zien en enthousiast met ons mee-babbelden over verleden en toekomst.
Ook een fijn aspect: Ze zijn qua energie volledig selfsupporting en leveren zelfs nog stroom aan het energiebedrijf.
Ondanks de niets goeds voorspellende weerberichten viel het nogal mee dus waren we aan onze traditie verplicht een wandeling te maken. Els zocht uit de collectie uitgeprinte wandelroutes een ruim 6 km-toer uit, overwegend door een nabijgelegen natuurgebied. Wel af en toe wat modderig maar erg mooi. De camera bleef in de jaszak want hoewel het mooi was vonden we geen fotogenieke plekken.
De natuur was nog wat in winterslaap want levend spul hebben we nauwelijks gezien. Verderop in het seizoen moet men hier vele (water-)vogelvarianten en ook bevers kunnen spotten. We troffen een "Vogelaar" die, gewapend met bijbehorende verrekijker, vertelde dat hij al lepelaars en diverse ganzen- en eendenvariëteiten en ijsvogels had gespot en zelfs........... een zee-arend!
We waren nèt terug van onze wandeling of het begon te regenen! Toch weer een engeltje op onze schouders gehad.
Het was ons nog niet helemaal duidelijk of we nog een dag op de mooie stek zouden blijven, dat zou medebepaald worden door het weer. Heel misschien nog een (flinke!) kuier naar Weert-stad.......?
Omdat we echter niet verwachten nog iets boeiends tegen te komen en we zaterdag 20 maart naar Eygelshoven gaan om onze kinders weer eens te zien sluiten we deze reeks.
In Eygelshoven zullen we diverse zaakjes gaan regelen: Naar de tandarts, misschien ergens laten testen en wellicht vaccineren, een vouw-ebike kopen en dan maar afwachten of de camping in België weer bereikbaar is, zo niet, dan hopen op lenteweer en gaan maar weer op zwerftoer.

Tot dan: Blijf (of wordt?) gezond!!!

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Weer genoten van jullie verhalen. Goed thuis en blijf gezond.

Agatha 2021-03-18 21:55:09

Jullie hebben een heerlijke tijd gehad. Nu weer tot de orde van de dag tot de volgende trip.

FritsEllen 2021-03-18 22:16:49

Leuke trip met herkenbare plekjes , ook deze laatste CP ziet er goed uit.

Ina en marinus 2021-03-18 22:49:41

Wat een leuke belevenis alweer.

Emmelie 2021-03-19 06:28:55

Dank voor het digitaal mee reizen. Ik heb weer genoten.

Marian van Elteren 2021-03-19 07:08:49

Het blijkt mooi weer te worden en vandaag ook te blijven dus nog effe aon de geng? Weldra welkom thuis in Egelze!!

Ben 2021-03-19 09:43:41

Fijn om te horen dat jullie weer een leuke tijd hebben gehad. Prima reis verslagen en mooie fotos. Zoals we gewend zijn van jullie. Effe mee kunnen genieten!!!!!! Groeten uit Rimburg.

Rudie en Mia 2021-03-19 16:03:21

Hoi leef luu, Welke plaatsen hebben jullie int Holluntsj nu nog niet gehad? Blijkt hier toch ook heel mooi te zijn aldus jullie verslagen en foto's. Hopelijk gaat ut Belsj voor jullie alras open! Effe uitrusten van de vele (korte) bezoeken in den lande.

Trezie en Ben 2021-04-12 14:14:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.