22 december: Jerez de los Caballeros.

Spanje, Badajoz

Woensdag 22 december. Na een enigszins onrustige nacht vanwege "gekke geluiden" rond de camper sliepen we voor ons doen een gat in de dag. Het gedoe rond de camper had verder geen consequenties, niks aan de hand. Kennelijk jeugd die de CP als hangplek hadden uitgekozen. Het was al tegen tienen toen we onze oogjes openkrikte. De kan koffie deed weer wonderen en na het corvee verlieten we, met symbolische dank aan de stad Badajoz, de CP en reden richting zuiden.
Onderweg werd volgetankt: Twee maal "kwartje van Kok" per liter goedkoper dan momenteel in Nederland! Het controleren van de bandenspanning lukte niet: De zwaar uitgevoerde vulnippel paste van geen kant. Of men in Andalucië een andere norm heeft? Elders nog maar eens een poging doen.
De redelijk goede provinciale weg voerde alweer door een mooi landschap en door het middelgebergte. We hadden zelfs met mist te maken maar dat was nauwelijks hinderlijk. We reden letterlijk In de Wolken. Het was weer opvallend hoe weinig verkeer er op de weg was. Wel zo prettig om te rijden.
Na een rit van rond 60 km bereikten we de CP van "Jerez de los Caballeros". Alléén al vanwege de naam wil je hier staan! De CP met 8 plaatsen, sani-plek èn stroom ligt bij de voormalige stierenvechtersarena en is gratis. Het stadje is wel een typisch bergstadje. Onwaarschijnlijk krappe steegjes tussen min of meer doorgaande straten waar toch verkeer doorfrommelt. En nagenoeg geen vlakke stukken.........
Na het poten van de camper ging Fred op jacht naar vers brood, gelijk al een stevige tippel van 2 km., bergop-bergaf. Onvoorstelbaar: 'n brood, 'n baguette en 2 liter mineraalwater: 2 euro! Brunchen en, hoe kan het ook anders, op verkenning in en om de stad die weer een aantrekkelijke uitstraling had. Oké, onze kuiten vonden dat minder maar onze ogen des temeer. We laten ook hier de foto's het verhaal vertellen.
U voelt hem al aankomen......: Terug bij de camper: Direct na de koffie met wat lekkers hield Fred het spaanse gebruik instand. SIËSTA!!!!!
Tegen zevenen verorberden we een europese maaltijd: Schwäbische Spätzeln met mediterraene groente en hollandse gehaktballetjes.
Het was alweer een prachtige dag, zelfs het regenweer dat men voorspelde bleef uit tot in de late namiddag toen er een fikse bui viel.
Het volgende doel? Dat zoeken we uit na afwerken van dit verslag.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Bij die stierenvechtersarena dacht eerst even dat het wel een erg groot uitgevallen WC was. Verkochten ze er de Caballero tegen een gunstige prijs?

Joop 2021-12-22 21:02:10

Geweldig weer !! Wie is die man op dat bankje, ben jij dat Fred, maar dan in Brons ?

Edith 2021-12-22 22:40:47

Dat zijn weer mooie plaatjes en het verhaal

Peter en Diny 2021-12-23 10:08:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.