Terugblik op twee weken "Ontvluchten Ophokplicht".............

Nederland, Grubbenvorst

Na weer een poosje "Thuis" bij het verbouwingsproject bij de kinderen begon het weer te kriebelen. Peter had het zonnepaneel vakkundig op de camper gebouwd en we hadden een tweede vouw-E-bike gekocht, dat opende perspectieven. Lekker fietstochtjes maken! Vol goede moed op naar Grubbenvorst, regio Venlo om neer te strijken bij CP Kompas. Erg fijne plek in een mooie omgeving.
De fietsen van het rek, helmen op en.......... Daar weigerde de accu van Els' fiets mee te werken. Deed helemaal niets meer terwijl hij aangaf vol te zijn. Wat we ook probeerden, niets kon hem reanimeren. Oké, dan maar weer in de wandelroutine.
Na zoekwerk op het web vonden we een hoog-gespecialiseerd fietsaccu-revisiebedrijf in Beugen, een klein plaatsje nabij Boxmeer en waar ook een CP is. Bij het bedrijf werd de accu uitvoerig getest en bleek dat deze "Onstabiel" was en daardoor de motor en bedieningscomputer niet meer kon aansturen. Reparatie was mogelijk: Enkele honderden euro's en een paar weken wachttijd. Niet de oplossing voor ons....
Na de overnachting reden we via Schijndel om bij een filiaal van de fietsleverancier te kijken of er mogelijkheden waren maar dat werd, mede vanwege het corona-gedoe ook niks.
We besloten weer naar het leuke, gratis camperplekje in Wageningen te gaan, vanwege het zonnepaneel konden we nu immers zonder externe stroom. Het weer was lenteachtig, niet te koud dus de elektrische kachel hoefde niet in actie te komen. Het werd weer wandelen door de leuke stad.
Na Wageningen prikten we een CP in Nijkerkerveen, helaas: VOL! Dan maar naar CP De Kolke in Voorst bij Zutphen: Vanwege misterieuze wegomleggingen en dik 15 km omleidingen volgend deze plek niet kunnen bereiken en dus maar naar CP De Houtwal in Zutphen waar we al vaker stonden. Verrassing: Het parkeertarief was van 2,= euro verhoogd naar 12,50 euro! En dat dan zonder service, die moet via de AANUIT-app extra betaald worden. Deden we dus niet! Weer even zoeken en toen vonden we een leuke CP, even onder Zutphen in het buitengebied.
CP De HeicoHoeve. Mooi verzorgd! Omdat het relatief rustig weer was besloten we om toch maar te gaan fietsen waarbij Fred zijn accu afstond aan Els en hij op kuitenkracht ging. Een leuke tocht door een landschap dat ons, telkens weer, aanspreekt. Circa 15 km was deze tocht lang.
Nu het fietsen toch aardig ging besloten we ook maar weer naar Haaksbergen in Twente te gaan vanwege de mooie (fiets-)omgeving.
Laat de Weergoden het nou weer niet eens zijn met onze plannen! Grote weeromslag: Storm & regen. Dit hield, met korte onderbreking 4 dagen aan. Dan maar verkassen naar "De Grote Stad" waar wellicht toch wat te doen is, ook bij slecht weer. Hanzestad Zwolle.
De camper stond op de aardige CP bij jachthaven "De Hanze". Fietsen zonder accu en mét veel wind? Nee. Wandelen dan maar!
Een troost was dat Zwolle-centrum (wel ver lopen....) mooi is al waren de gesloten winkeltjes en HoReCa een tikkie deprimerend. Maar: We waren nèt op tijd terug voor de regen na bijna 12 km kuieren!
Van héél lang geleden wisten we dat Bunschoten-Spakenburg een oer-Hollands stadje is. Er is een CP dus...... Weer verder.
Ook, met de haven in zicht, ook hier weer een waanzinnige omleiding via zeer smalle polderweggetjes. Zes km omrijden en toen bleek dat we een wegafsluiting hadden moeten negeren om bij CP Nieuwboer te landen. Dank u!
Camper neergezet en, ondanks dreigende luchten toch aan de wandel. Inderdaad, het was genieten in mooi Spakenburg! De oude kern rondom de binnenhaven: Prachtig! Els sprak een dame aan die bezig was met ramenlappen bij een mooi oud kroegje. Zij nodigde ons uit om binnen een kijkje te nemen. Een mini-museum. Een oude schipperskroeg. De dame vertelde honderd-uit en werd met de minuut enthousiaster, vooral toen ze hoorden hoe en waarheen we al gereisd zijn. Wij hebben háár droom vervuld!
De donkere luchten waren niet meer alleen dreigend, ze trakteerden ons op een langdurige regen met veel storm. Binnenhokken dus.
De volgende dag was er markt, deze hebben we nog nèt droog kunnen bezoeken.......
Na deze stop werd een CP in Gouda ingegeven. Door het mooie Hollands Midden kwamen we in Gouda aan en de navi bleef hardnekkig volhouden de de CP éénhoog in een rijtjeshuis was......... Een half uur ploeteren door smalle steegjes met tientallen inrijdverboden: Niet te vinden. Oké, dan naar het dichtbijgelegen Vlist in de Krimpenerwaard: Ook deze CP bij een boerderij ONVINDBAAR!
De vloeken die toen volgde worden hier niet herhaald........ Dan maar weer naar Gorinchem, daar wisten we dat er een leuke CP met unieke ligging was en ook de stad is erg de moeite waard. Bij CP De Punt, omgeven door water en vlak langs de druk bevaren Merwede is het goed toeven. Het weer was ons goed gezind al was het erg koud en winderig. Dikke jassen aan en weer genieten van de "Hugo de Groot- boekenkist"-stad.
Tot zover dit relaas, niet echt vrolijk maar we hebben geleerd er het beste van de maken!
Minder foto's dan u gewend bent, u moet het er maar mee doen!Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk om de ophokplicht zo te ontvluchten. Ik zit al 2 weken opgehokt met een enkel in het gips. Mijn ophokplicht duurt nog tot 21 mei pffff aftellen dus. En inderdaad voor mij en ook voor jullie maak er het beste van.

Ina en Marinus 2021-04-12 12:45:23

Hoi Fred en Els, Heerlijk om weer wat van jullie te horen❣ Ik geniet elke keer weer en reis in gedachten met jullie mee.😀 Hier gaat het goed, straks voor het eerst met de rolator lopen, spannend. Blijf gezond en tot de volgende keer🙋‍♀️🙋‍♀️

Edith 2021-04-12 12:46:36

Wat een gedoe zeg met die camper plaatsen. Halleluja Nederland Camperland. Hopelijk vinden jullie een oplossing voor de accu van de fiets. Wat vervelend. Bij Obelink hebben ze ook elektrische fietsen en ook elektrische vouwfietsen. Misschien een idee? Hahaha hadden jullie de kippen uitgenodigd in de camper, wat een mop. Frits krijgt volgende week zijn eerste prik en daarna gaan we misschien ook wel weer even op pad. Veel plezier jullie enne .......... het weer zou naar het weekend toe beter worden.

FritsEllen 2021-04-12 13:13:51

Wat vervelend dat het jullie even tegen zit. Gelukkig weten jullie er toch het beste er van te maken. Hopelijk gaat het vanaf nu beter. Veel reis plezier. Groetjes

Emmelie 2021-04-12 13:21:10

Vigilate et orate Zo is dat.

Joop 2021-04-12 14:25:17

Tja, soms zit het mee, soms tegen. Laatst een reportage gezien van op stap met de camper in eigen land. Kern van de rapportage: Er is praktisch geen camper meer te koop in Nederland. Dat verklaart iig de volle campingplaatsen. Een stijging van 2.50 naar 12.50 geeft je het idee dat er minstens gouden plee-brillen moeten zijn :-), maar het is belachelijk. Dan ook die dikke pech met de accu, een mens zou denken ik ga naar huis, al heb ik het idee dat dat niet zo snel gaat gebeuren. Dank voor deze up-date. PS: Ik liep vanmorgen om 10.30 uur buiten in een pittige sneeuwjacht, ook leuk voor 12 april:-)

Marian van Elteren 2021-04-12 14:38:48

Gelukkig weten jullie ook lol te hebben als het iets tegenzit. En we zorgen dat donderdag de koffie klaar staat.

Debby 2021-04-12 19:23:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.