Nadere kennismaking en een stukje geschiedenis.

Nederland, Landgraaf

Als u op de foto's klikt vindt u ook nog aanvullende informatie.

Wij, Els en Fred, zijn verwoede 'Camperaars'. (Misschien zelfs wel verslaafd....?) We willen ons leven als "Camperaars" graag delen. Het lezen van verslagen van anderen leverde ons veel inspiratie èn leerde ons technische en praktische kneepjes.

In 2005 gaven we toe aan een lang gekoesterde wens.......
Als van-huis-uit kampeerders hielden we het zelden langer dan 2 a 3 dagen op één stek uit. Niet aflatende reislust deed ons steeds verder trekken.
Het opbouwen en afbreken van de tent vonden we storend en 'verloren' tijd. Ook de almaar stijgende prijzen bij campings zaten ons niet lekker.
April 2005 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: We kochten ons eerste campertje. We zochten úúúren op Marktplaats totdat we, dicht bij huis, een camper vonden die in ons beperkt budget paste. Toen we deze camper 'in het eggie' zagen waren we enthousiast.
Na een proefrit, uitleg van de eigenaar en pingelen (door Els...!) hakten we de knoop door: "VERKOCHT!"
Een camper is voor ons een "kampeermiddel op wielen". Ook onze inmiddels 4e camper: Géén TV, geen overbodige luxe. Vanwege privétoilet en -wasgelegenheid, bagageruimte en een makkelijk bed werd het aanvankelijke plan, een "Volkswagenbusje-variant", losgelaten.

Wij zijn steeds opzoek naar mooie natuur en plekjes om te wandelen en fietsen. De "Grote Stad"? Doorgaans niet onze eerste keuze. Kleine, historische dorpjes en stadjes hebben onze voorkeur. Dit herkent u in de Reisverslagen.
(Niet dat we grote steden geheel mijden, dan zouden we veel moois gemist hebben!)

Sinds 2012 zijn we 'Pensionadas" en zij ongeveer 10 maanden per jaar onderweg, tussendoor af en toe 1 a 2 weekjes thuis.....
Vanwege persoonlijke omstandigheden kwam medio 2016 de klad in deze "Way of Live" en waren we een jaar aan huis gebonden.
Begin juli 2017 werd er weer een trip van bijna 4 weken gemaakt en december 2018 vertrokken we weer richting zuiden om de nederlandse winter te ontvluchten.
'Overwintering 2019-2020' (Frankrijk, Spanje, Portugal....) zit in het vat.

Vanwege het vele reizen is het 'Low Budget'-principe voor ons belangrijk. Ons geldboompje wil niet echt groeien..........
Doorgaans rijden we géén grote afstanden. Ons streven: niet meer dan 200 km per dag, liefst minder!
Dit heeft voordelen: Grotere kans om een plekje te vinden omdat de 'Vertrekkers' weg zijn en nog er weinig 'Aankomers' zijn.
Bovendien: Bevalt een plek niet, dan is er nog tijd over om te verkassen.

Sinds 2011 maken we reisverslagen, veelal met plaatjes, een groot deel in printbaar PDF-formaat. Regelmatig horen we dat deze verslagen een inspiratiebron en/of leidraad zijn voor camperaars. Maar het onderhouden van de website en het maken van de verslagen vroeg en vraagt best veel tijd.
Daarom gaan we proberen of het met deze site wat soepeler gaat en of de volgers het ook als prettiger ervaren.
Fotograferen (plaatjes schieten...?) is een bezigheid van Fred. Ook het tonen van de foto's lijkt prettiger te gaan, zowel voor de chronist als voor de site-bezoeker.

Een beetje info over ons:
Els, bouwjaar 1953, houdt het al sinds 1972 vol met Fred, bouwjaar 1945, als echtgenoot.
Ze is nogal druk sinds ze mei 2010 met pré-pensioen ging. Zowel thuis als onderweg stoeit ze met een aantal "Naald en draad-varianten": Machine- of handbreien, haken, naaien en kantklossen. Zij gaat graag op toer met de camper. Vanuit "Startpunt camper" wordt er gewandeld en gefietst.
Thuis amuseert zij zich met TV kijken, het lezen van een goed boek en dus ook met Naald & Draad.
Els heeft het niet zo op met de computerhobby van Fred. Maar zij is niet aan het IT-gebeuren kunnen ontsnappen: Voor haar hobby's surft ze op haar tablet, op zoek naar patronen en andere inspirerende zaken.
Als 'Co-piloot' tijdens de campertochten is ook zij opzoek naar interessante reisbestemmingen en houdt ze het navigatie-systeem up-to-date.

Fred heeft 42 werkzame jaren achter de rug. Hoe hij deze jaren vulde? Als mijnwerker, als zelfstandig ondernemer in de aquarium- en huisdierenbranche, als verkoper in de elektrobranche, als chauffeur/bezorger bij een duitse bakkerij, als medewerker in een slachthuis........ Ook diende hij als soldaat zijn Vaderland.
Over afwisseling niet te klagen!
Thuis helpt hij met het huishouden en is "boodschappen doen" zijn klus. Hij is úúúren bezig met stoeien aan de PC want hij houdt niet van films, laat staan het gestoei met naald en draad. Onderweg is hij graag bezig met fotograferen ('Plaatjes schieten....?) en het maken van reisverslagen.
Inmiddels is hij ruim 50 jaar actief als koorzanger al is dit door het camperen veel minder geworden.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ziet er goed uit !! Leuk, die vier campers in een oogopslag

Christien 2019-09-16 10:22:35

Ziet er professioneel uit Stolkjes ;-)

Edith 2019-09-16 19:31:25

Mooie site hè. Wij zijn ook om😀

Carry 2019-09-17 18:00:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.