Overwinteren 2021 2022 DEEL 9

Portugal, Peniche

Dinsdag 23 november. De vuilnisauto en startende bussen wekten ons al vroeg. Eigenlijk wel fijn want dan konden we Nazaré verlaten voor de grote drukte. Als reisdoel hadden we de stad op een schiereiland, Peniche. De CP is ons bekend, de stad ook maar mede omdat de CP een wasplaats voor de camper heeft èn erg veilig is dan nog maar 'n keer. Niets veranderd, de laatste 3 jaar. We namen geen stroomaansluiting want A.: 3 euro voor 4 amp. is wel duur en B.: We redden ons uitstekend met de voltjes van het zonnepaneel. Standplaats 6 euro, de was doen, strijken, badderen allemaal mogelijk maar extra berekend.
De brunch? Broodjes-van-gister omgetoverd tot wentelteefjes. We waren al weer snel aan de wandel. De vorige keer hadden we de fietsen gepakt maar na 500 meter neer-gezet en verder gewandeld want we wilden onze ogen (en de camera) de kost geven. Dus vandaag alweer vrijaf voor de fietsen.
Tijdens de wandeling kwamen we nu tot de ontdekking dat ook hier kantklossen, één van de draadjeshobby's van Els, kennelijk populair is. Het standbeeld hadden we al eerder bewonderd, nu zagen we ook een clublokaal waar een aardige dame die 2 nieuwsgierige Ollanders uitnodigde. Leuk!
We kochten in Nazaré al een aparte kaart voor kleinzoon Kai, gemaakt van kurk en met een afbeelding van een gigagolf. Leuk voor zijn collectie. Alleen is het probleem in Portugal dat er helemaal geen brievenbussen meer zijn. Post moet je naar een postkantoor brengen en dat is me een zoekerij! We blijven uitkijken of we een kantoor tegenkomen dus Kai moet nog geduld hebben.
We waren weer bij het grote citadel nabij de haven. Dit is zo groot dat het niet in één beeld te vangen is. En een drone hebben we en willen we niet. In de omgeving van dit citadel vonden we onze pracht-plekjes weer. Foto's kijken! Ook leuke muurschilderingen en zo'n molen waar Don Quichote mee gevochten heeft.
We hopen dat u, na het zien van de foto's, snapt waarom we weerkeerden.
Terug bij de camper, alweer merkend dat we eigenlijk over de schreef waren gegaan qua wandelen, besloten we nog 'n dag te blijven want we wilden ook de grillige rotskust weer bewonderen.

Woensdag 24 november. Een goede nachtrust had ons beenwerk weer goed hersteld dus gingen we direct na het ontbijt opweg om onze eigen belofte waar te maken.
Na een klein stukje woonwijk kwamen we aan de kust die wij zo bewonderen vanwege de vaak bizarre rotsen en rotsformaties. Daarbij kozen we voor de wandel-paadjes, vaak niet veel meer dan een geitenpad. Met uitgebreide foto's proberen we u mee te nemen in deze wandeling.
Bij de vuurtoren was ons keerpunt. Op een pleintje ontdekten we een drankgelegenheid en daar beloonden we ons zelf met een frisse lavenis.
Omdat we op Google gezien hadden dat er in Peniche een grote Chinashop was werd daar GoogleMaps op afgestemd. Alweer zigzag kriskas wist ze ons toch te leiden. Waaaaw....... Dit was echt een hele grote en ook erg nette shop. Weer gingen we met een tas vol naar buiten en stonden we weer verbaasd over de rekening. Het kost in dit soort shops geen drol!
Gelukkig was de camperplaats niet ver meer......... We wisten ons nog met moeite in de camper te hijsen en toen alweer onderuit. We hadden toch weer 8,7 km onder onze zolen. Het voornemen de camper te wassen lieten we maar schieten, vooral ook om dat met de inmiddels stevige wind wijzelf ook gewassen zouden worden.
Géén spijt dat we Peniche toch weer bezocht hebben!

De volgende dag weer een stuk verder richting Algarve waarbij we kozen om met een grote boog om Lissabon heen te rijden.
Daarover het volgend verslag!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hallo jullie 2 Wat een prachtige fotos weer. Vooral die rotskust. Indrukwekkend!!!!! Die gekleurde huizen zien er ook heel mooi uit. Hier word het t weekend koud en natte sneeuw Brrrr. Genieten jullie maar verder van alle moois. Groetje. Van ons twee.

Rudi en Mia 2021-11-24 20:48:41

Van de plaatjes komen mij er nogal wat bekend voor. ???? !!!!!! Van Facebook natuurlijk. Mooi

Joop 2021-11-24 21:16:36

Het lukt jullie, wat mij betreft, heel goed om ons mee te laten genieten van jullie wandeling. Ik ga mijn best doen om aankomend jaar ook die kant op te gaan maar dan met een caravan. Heel veel plezier en ik geniet me van jullie leuke trip. Lieve groetjes Edith

Edith 2021-11-25 13:43:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.