calamiteiten aan de grens

Spanje, Cabanes

De wegen zijn nog steeds geblokkeerd, dus we overleggen even wat we gaan doen. Hier nog een dag blijven of een stukje verder gaan. We kiezen voor het laatste. De eerste 3 km. leggen we af naar de supermarkten. We doen boodschappen en drinken daarna heerlijk in het zonnetje een bakje koffie.

Dan rijden we op het gemak naar het middeleeuwse dorpje Pals. Hier zijn we ooit met de kinderen geweest. Pals is op een rots gebouwd. In de zomer komen er veel toeristen. Nu is het rustig. De meeste winkeltjes zijn dicht en de terrassen zijn leeg. Weer wel fijn om een paar fotootjes te nemen.

We twijfelen of we door zullen rijden via de kustweg of nog maar een dag aanzien. We blijven in Spanje en gaan naar Canabes, omdat Nico en Nel daar staan met pech. De dynamo van de camper is kapot.
Als we aankomen is hun plek leeg. Van de Nederlandse buurman horen we dat ze naar de garage zijn.

Om in Cabanes te komen stuurt de routeplanner ons via binnenwegen. De andere wegen staan vol met vrachtauto’s. We zien ze overal staan. Wat een zooi is het.

Rond 18.00 uur komen Nico en Nel terug. Het is al een tijd geleden dat we hun gezien hebben en we praten even gezellig bij. We kennen elkaar van de ‘Griekenland met de camper’ weekenden.


‘s Avonds lezen we op de site www.Spanjevandaag.com dat de snelwegen vrij gemaakt zijn. De acties zijn verplaatst naar Girona en Tarragona.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dat is een mooi plaatsje zo te zien. Ik ga hem in gedachten houden 👍

fritsellen 2019-11-13 23:11:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.