Prachtig zicht op Porto

Portugal, Santa Marinha e São Pedro da Afurada

We blijven nog de hele morgen in Castelo do Neiva. We maken wederom een wandeling door de duinen en over het strand. Helaas is het nog steeds mistig en daarom verlaten we rond de middag deze plek. In een plaatselijk winkeltje kopen we een paar broodjes. Het valt nog niet mee om uit te leggen wat we willen en verstaan is helemaal moeilijk

Bij de camperplaats in Esposende (naast het busstation) is een serviceplaats en hier gaan we lossen. We maken gelijk gebruik van deze parkeerplaats om te lunchen.
We rijden door gebieden die we minder mooi vinden, maar in buurt van Vila Do Conde vinden we de omgeving weer prachtig. We twijfelen even om hier te blijven, maar het is nog steeds erg mistig en fris. Ook willen we Porto bezoeken en ze geven regen af voor over een paar dagen. We rijden door en komen terecht op een camperplaats in São Pedro da Afurada, een plaatsje in de Portugese gemeente Vila Nova de Gaia. We komen weer net op tijd, want een uur later is er geen plek meer vrij. We wandelen wat rond door straatjes met gekleurde huizen. Ook kijken we op de wasplek naast de parkeerplek. Een paar dames staan in het washok flink te schuren op een kleed. Naast het washok staan palen met waslijnen aan. Als de vrouwen klaar zijn met de was dragen ze deze in een teil op hun hoofd naar huis. We staan aan een vissershaven en het stikt van de meeuwen. We hebben een fantastisch zicht op Porto.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.